Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Tak Krzysztof to moj wobler  ten wiekszy mniejszy tez moze byc moja robota  choc tu nie mam pewnosci .Malowalem w ten desen  wyglada mi w kazdym badz razie na pulawski wyrob z lat 90 tych  .Przez 30 pare lat zrobilem troszke woblerow wiec trudno wszystkie pamietac .Pomalowalem tez sporo wyrobow innych ludzi a w pewnym okresie w Pulawach powstawalo  duzo woblerow znanych mi jak i nieznanych .  

• Like 3

Na dole po prawej wygląda jak wobek od Tomek Kolejorz -tak się chyba nazywał na allegro,ale pewności nie mam.

Zapytaj Michała  @Taps ,oni chyba się znają.

Ten na górze ,po prawej wygląda jak wyrób @Hariera

Edytowane przez cyprys19
  • Like 1

I jeszcze jedna prośba o identyfikację. Tym razem nie wiem nic, nawet cienia jakiego tropu, poza tym, że bardzo ładny. Oklejany materiałem (jak woblery z Czarnego). Kształt coś ala głowacz,patrząc na niego z góry, to przód podobny do woblerów Gut-Cud. Podkreślone na czerwono skrzela.

post-54908-0-84856800-1585170259_thumb.jpg

• Like 2

Wygląda na wobler Krzysztofa, miałem od niego w takim kształcie tylko inne malowanie. Ale miał jego inicjały. Krzysiek korzystał z tego co miał pod ręką więc i z podpisem różnie bywało.

Nie masz do niego kontaktu?

Edytowane przez Andru77
  • Like 1

Około 10 lat temu na portalu "Na klenie" dostalem od pewnego czlowieka sporą ilosc ręcznie robionych przez niego woblerow. Były to woblery od okolo 3cm do okolo 7cm długości. Ksztalt i styl tak jak widać na zdjęciach (woblerow jest wiecej to tylko mała część). Cześć z nich jest podpisana G.Pawlak lub G.P. Ktos może kojarzy twórcę tych woblerow ?

post-50400-0-95237800-1585173172_thumb.jpg

post-50400-0-64522800-1585173206_thumb.jpg

post-50400-0-57557100-1585173219_thumb.jpg

post-50400-0-85564800-1585173234_thumb.jpg

• Like 2

Wygląda na wobler Krzysztofa, miałem od niego w takim kształcie tylko inne malowanie. Ale miał jego inicjały. Krzysiek korzystał z tego co miał pod ręką więc i z podpisem różnie bywało.

Nie masz do niego kontaktu?

Andrzeju mam do Niego kontakt, ale z tak błahego powodu nie chciałem zawracać Jemu głowy  ;) . Wiem, że na Jb jest dużo wędkarzy, którzy łowili na woblery Morel Team i pochodzą z rejonów Roztocza, Lublina i są w stanie rozpoznać autora. Wszak wiadomo, że Morel Team to tylko taka nazwa pod którą sprzedawane były woblery różnych autorów. Liczyłem Andrzeju, że w 100% mnie upewnisz  ;) . Wobler ów ma jeszcze pod sterem literkę T (tonący), może to coś pomoże.

• Like 1

Andrzeju mam do Niego kontakt, ale z tak błahego powodu nie chciałem zawracać Jemu głowy ;) . Wiem, że na Jb jest dużo wędkarzy, którzy łowili na woblery Morel Team i pochodzą z rejonów Roztocza, Lublina i są w stanie rozpoznać autora. Wszak wiadomo, że Morel Team to tylko taka nazwa pod którą sprzedawane były woblery różnych autorów. Liczyłem Andrzeju, że w 100% mnie upewnisz ;) . Wobler ów ma jeszcze pod sterem literkę T (tonący), może to coś pomoże.

Tak. Często się mu zdarzało że oznaczał w ten sposób. Nie było inicjałów ale było P lub T. Stare zielonym chyba cienkopisem, nowsze czarnym. U niego nic się nie marnowało, nawet z martwej larwy zrobił woblerka.

Krzysztof robił raczej dla siebie i swoich znajomych dlatego rzadko kiedy były podpisywane.

Edytowane przez Andru77
  • Like 2