Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Taka żabka przewala się w pudełku od ładnych paru lat. Cechą charakterystyczną jest stelaż oraz ster, tak jakby miał wywinięte obrzeże albo jakby był wklęsły na znacznej powierzchni, jedynie po obwodzie jest grubszy, czuć to w palcach.  Ktoś coś wie o tym wobku?

post-54908-0-81865100-1587134826_thumb.jpg  post-54908-0-27861100-1587134851_thumb.jpg

• Like 3

Witam, wpadł mi w ręce taki o to wobler, troszkę już przeżył i raczej życie go nie oszczędzało :(.

Wie może ktoś z kolegów czyj to produkt ?;p z góry dziękuję i pozdrawiam

Wygląda na to, że posiadasz wobler Andrzeja Konowrockiego z Jastrowia. Widać dużą malarską ingerencję w brzuch i chyba ster też. Dodam, być może to będzie smutna wiadomość dla Ciebie, nie są już od dawna produkowane.

• Like 3

Wiecie może kto jest autorem tych woblerów? Brak oznaczeń. Kiedyś kupiłem na w zestawie jako no name. Może ktoś potrafi rozpoznać autora?e20c54a3e96f6db13a37397ca1692ef7.jpga07c2858b3f5e948f507ba44beeaf00b.jpg950c9e431d00f7d888f8ded1a5bf66c7.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

wydaje mi się ,ze sa to woblerki z Gniewu ,sprzedawał je kiedyś na A..o pod nickiem zaczynającym się od 22.......74

Edytowane przez Adam spin

... to pewnie podróbka czegoś lepszego z alli ... wnioskuje po niedoróbkach w malowaniu (ster) ... choć nie koniecznie, bo przecież 90% wszystkich woblerów tego typu (plastik) jest robione w CHRL ...  :P  :D

Edytowane przez miramar69
  • Like 1

To podróbka Yo-Zuri L-Minnow, chyba 44. Bardzo dobry wobler, przynajmniej oryginalny. Spora część "Ruskiego Mira" łowi na te woblery, w mniejszych wersjach klenie, w większych drapieżniki.

Też mam kilka takich w pudle.

Dostałem je od kolegi.Chyba robił je ktoś z Bydgoszczy

Woblery mają 9cm długości i masę 8g i 6,6g.

Z tą Bydgoszczą, to mi zaczyna pasować, bo kiedyś miałem woblery Wiślaki i jeden był malowany podobnie (żeby nie rzec - identycznie) jak ten w kropki, tylko kształty miały zupełnie inne...

Wiecie może kto jest autorem tych woblerów? Brak oznaczeń. Kiedyś kupiłem na w zestawie jako no name. Może ktoś potrafi rozpoznać autora?e20c54a3e96f6db13a37397ca1692ef7.jpga07c2858b3f5e948f507ba44beeaf00b.jpg950c9e431d00f7d888f8ded1a5bf66c7.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Moje to jest tam co najwyżej oklejanie i wklejenie sterów. Swego czasu robiłem na różnych korpusach (te chyba zakupione na a....) i potem różne ludzie mi malowali. Te chyba Gabkor, wiem że raz czy dwa pomalował mi jakaś partię ale to już chyba 15 lat wstecz będzie.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

"Taka żabka przewala się w pudełku od ładnych paru lat. Cechą charakterystyczną jest stelaż oraz ster, tak jakby miał wywinięte obrzeże albo jakby był wklęsły na znacznej powierzchni, jedynie po obwodzie jest grubszy, czuć to w palcach. Ktoś coś wie o tym wobku?"

Obstawiałbym raczej na 100 pro że to żabka Grześka Sidora. Grubość steru to efekt "opalania" krawędzi lub próba zrobienia środkiem wklęsłego (przez podgrzewanie) zakończona nadtopieniem krawędzi. :)
  • Like 1