RomanP Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 No też mi tak to pachnie, choć są tak bardzo inne od powszechnie znanych. Ale te to dziadki już ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Dwa od góry to raczej Sieki.Reszta to Gębski i Krakuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanP Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Dzięki. Nie widzisz wstód tych woblerów żadnego Sendala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Dzięki. Nie widzisz wstód tych woblerów żadnego Sendala? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 To forum to encyklopedia wiedzy. Wiecie ile zajmuje przelecenie ok 200 stron? Ok 4-5 godzin. Wszystko przez Was. Poczytajcie w wątkach:- Post #265 z "Co to za przynęta".- Post #51 z "Najstarsze woblery w Polsce". O tym w którym jesteśmy już nie wspomnę. Naprawdę dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. http://jerkbait.pl/topic/66822-najstarsze-woblery-w-polsce/page-13 http://jerkbait.pl/topic/87222-co-to-za-przyn%C4%99ta/ Cierpliwości, czasu i miłej lektury. Arek dziękuje za Twój poświęcony czas w odszukanie postów dotyczących woblerów z literą Z na sterze Z przykrością jednak muszę stwierdzić że nie jestem usatysfakcjonowany informacjami dotyczącymi kraju pochodzenia jak i producenta woblerów.Poszukuję niezbitego dowodu w postaci opakowania fabrycznego lub metki produktowej. Mam pewne podejrzenia iż są to jednak krajowe produkty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Czarku, a dlaczego nie jesteś usatysfakcjonowany? Wobki do Polski ze Lwowa sprowadzała firma Abramis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Dla pewności spytam - to taki ster? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Dla pewności spytam - to taki ster? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Wyglada jak rapala ale niejestem pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Wyglada jak rapala ale niejestem pewny.Myślę, że śmiało można stwierdzić, iż Rapala Original to najczęściej kopiowany wobler na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Na pewno są za wschodniej granicy. Mi się obiło, że pochodzą z Litwy. Miałem kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Na pewno są za wschodniej granicy. Mi się obiło, że pochodzą z Litwy. Miałem kilka. Ze Lwowa, trochę podobnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Ponoć Mickiewicz je strugał jak tworzył P.T. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Ponoć Mickiewicz je strugał jak tworzył P.T.Twin Power'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 ???????? Inicjały na woblerach "LD" to??? Leszek Dylewski? Jaka jest pełna nazwa twórcy tych wobkow i skąd on pochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 To powinno wyjaśnić. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Wow ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Sławek przygotowany merytorycznie jak mało kto Super!!!Dzięki Sławek! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 To powinno wyjaśnić."Ceny od 25 do 30 tys. zł"? - takie widzę doniesienie... Oj! Woblery drożeją! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 (edytowane) Słuchajcie mam zagwozdkę.Kilka, może i kilkanaście lat temu kupiłem na Allegro pewnego woblera. W zasadzie mnie nie interesował (wówczas myślałem że jest duży haha ???? )ale był elementem zestawu jak na naszej giełdzie. Stwierdziłem, że to największy Dorado Classic (15cm) i gdzieś tam spał w zapomnianym pudle. Okazało się to błogiosławieństwem, gdyż było to jedyne pudło poza kilkunastokilowym pudliszczem z wahadłówkami, jakie ocalało z moich zasobów gdy do rodziców włamał się złodziej.Dwa lata temu tenże wobler zrobił mi "dzień konia" gdy założyłem go w miejsce uszkodzonego po holu, nieco krótszego a masywniejszego wobka, w tym skusił życiówkę 120cm. Kilka dni temu kupiłem od Rafała -naszego stałego korespondenta w Szwecji, @Termosa- zestawik, w którym był właśnie doradowski Classic 15, by mieć zapas. Ale przy porównaniu wyszło, że to nie to samo! Otóż mój killerek jest szerszy i masywniejszy, Classic ma wyraźnie węższą głowę. Zresztą zobaczcie - tajemniczy wobler to ten jaśniejszy, Classic w malowaniu bardziej kiełbika o oliwkowym grzbiecie.Obydwa są pływające, Classic nieco lżejszy z uwagi na smuklejszą budowę. Ktoś wie co to za model? ☺ Edytowane 15 Września 2020 przez morrum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Obstawiałbym, że mimo wszystko jest to Dorado Classic z różnych okresów produkcji (też miałem takiego, jak ten pierwszy - z góry), ale myślę, że do raportu trzeba wezwać ...Sławka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Albo Roberta Też tak podejrzewam, że model z pierwszych lat produkcji, który był tak łowny że musiano go zmienić i popsuć, tak samo jak w innych firmach Nie miałem jeszcze okazji porównać pracy obu wabików, ale podejrzewam że różnice ogromne nie będą. Mam małe, pstrągowe Classic'ki w różnym wieku i tam nie ma takich różnic w kształcie tych samych rozmiarów, choć między rozmiarami już rzecz jasna da się różnice dostrzec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Albo Roberta Tak! Albo Roberta lub Adama M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 No nie wiem czy Adam będzie wiedzieć. Darek może... ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 (edytowane) Ważne, że nazwisko to samo! Dzięki! Edytowane 15 Września 2020 przez Dokuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi