Banjo Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Obstawiałbym, że mimo wszystko jest to Dorado Classic z różnych okresów produkcji (też miałem takiego, jak ten pierwszy - z góry), ale myślę, że do raportu trzeba wezwać ...Sławka! Wywołany do raportu melduję : Nie śledzę zmian w produkcji woblerów w firmie Dorado, ale pewnie tak jest jak Wiesiek wspomniał. Z jakiś im znanych powodów zmienili kształt korpusu. Czy to było pod wpływem próśb wędkarzy, czy też sami postanowili coś zmienić, tego nie wiemy. Nie nam także rozstrzygać czy wspomniana zmiana była słuszna. Zapewne znajdą się zwolennicy jak i przeciwnicy. Pewnikiem jest tylko to, że taka zmiana nastąpiła. Zmiany w woblerach znane są przecież w innej wielkiej polskiej (oj zagalopowałem się, znajdującej się w Polsce ) firmie Salmo. Ale także Józek Sendal zmieniał kształt swoich woblerów, co prawda czym innym to było spowodowane, ale takowe zmiany zaszły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 (edytowane) Cześć Panowie, orientuje się ktoś co to za woblery? Edytowane 15 Września 2020 przez Silesian Dream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Pierwszy u drugi od góry wyglądają na Jaxony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 To nie są jaxony. Identycznego szczupaka miałem z logo Cormorana, lecz wiem że występowały też z innymi napisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Cześć Panowie, orientuje się ktoś co to za woblery? Wyglądają na stare woblery HRT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanP Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Witajcie, macie może pomysł czyj on? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Paweł Olszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Poznaniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) Witam Dostalem od brata spora ilość takich wobków. Co to za model/producent? Pzdr Edytowane 18 Września 2020 przez ŻoliborzFishingTeam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Podobne do Hunter Pixel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Witam Dobrze widzę to jest przynęta z postu 906 i 910 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) 1 - "Harnaś" Wojtka Mazura. Bardzo krótka seria, myślałem, że nie trafiła do sprzedaży. Zrobił je tuż przed swoją emigracją do Anglii.Dobrze widzisz. To ta sama przynęta. Edytowane 29 Września 2020 przez Okonhel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 IMG_20200924_175745.jpgWitam Dobrze widzę to jest przynęta z postu 906 i 910Mam to jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) Prośba o info, co to za modele? Muszę powystawiać na sprzedaż nadmiar sprzętu, a sam nie wiem co mam 1. 2. 3. 4. Edytowane 29 Września 2020 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Nr.1 To woblery kaczeiga chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Nr 2.Piotr Matusiak???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Nr 3 to najprawdopodobniej Kuba Słomkahttp://jerkbait.pl/topic/11167-ks-lure-baits/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikpach Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Witam, znajomemu w spadku zostały takie woblery jak te na zdjęciach. Wiem, że dużo tego. Powiecie mi czy to jakieś badziewie jest czy są coś warte bo będzie chciał je sprzedać, a bez wiedzy jakiej są firmy lub kto je zrobił to jak wróżenie z fusów. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 To są woblery nie żyjącego kolegi Damiana ''Druciarz ''.Miał swój własny wątek na forum. Trudno oszacować wartość tych wobków ,ale raczej są niewiele warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Żbiku nr 4 to woblery Ciampel Andrzeja Wróbla z Głogowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikpach Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 To są woblery nie żyjącego kolegi Damiana ''Druciarz ''.Miał swój własny wątek na forum. Trudno oszacować wartość tych wobków ,ale raczej są niewiele warte.Dokładnie tak, jego żony kuzyn dostał je od niej. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Panowie, z jakiego okresu może być ten wobler? Pierwszy raz widzę na sterze Salmo latvia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Panowie, z jakiego okresu może być ten wobler?Pierwszy raz widzę na sterze Salmo latvia. To jest wobler produkowany na Łotwie. Nie mylić proszę z firmą Salmo w Polsce . Jednak nie mogę określić daty jego produkcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Dzięki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Witam, znajomemu w spadku zostały takie woblery jak te na zdjęciach. Wiem, że dużo tego. Powiecie mi czy to jakieś badziewie jest czy są coś warte bo będzie chciał je sprzedać, a bez wiedzy jakiej są firmy lub kto je zrobił to jak wróżenie z fusów. 1. 20200929_192654.jpg2. 20200929_193922.jpg3. 20200929_195053.jpg4. 20200929_195638.jpg5. 20200929_200049.jpg6. 20200929_200610.jpgWygląda, że część woblerów jest z innej ręki niż "Druciarza". Jak ktoś zaglądał do jego wątku, to można odróżnić jego styl od pozostałych.Kiedyś poprosił mnie o wymianę woblerów. Dostałem na moje życzenie małe wersje boleniówek ze sterem 4-5 cm. Łowię na nie do dziś i czasami przebijają skutecznością renomowane firmowe woblery. Z mojej strony odwdzięczyłem się kilkoma swoimi monidłami. Kilka widzę na tablicy nr 3 ( myszka, dwie osy w tym jedna łamana, żuk, żabka). Proszę, podpowiedzcie, co to za guma? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi