Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Podejrzewam że mogą one pracować nawet bez blaszki. Samo wypuszczenie "druta" stwarza opór podobny do części steru ale najważniejsze to przeniesienie (dół, przód) środka ciężkości względem którego porusza się body. Chyba sobie podobny zrobię aby sprawdzić co takie coś potrafi. :)

• Like 1

Ktoś rozpoznaje?

Mogę się mylić  ale lewy wygląda jak Cezarego Wrzyszcza , z prawej dolny - starszy  Tomasz Miernik lub podobny kształt  ?

Moje Wrzyszcze są ciut dłuższe ale to chyba to, porównaj z lewym górnym. 

post-52268-0-15449400-1610895381_thumb.jpg

Edytowane przez Okonhel
  • Like 1

Dziękuję. Takie miałem podejrzenia. Fajnie, że się potwierdziły.

Dorzucam jeszcze dwa zdjęcia

attachicon.gif 20210117_190830.jpgattachicon.gif 20210117_190912.jpg

Interesują mnie szczególnie drugi od góry i boleniowy opisany RF na dole.

Żółtobrzeżek wygląda na woblera wrocławskiej firmy RAPA.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Podejrzewam że mogą one pracować nawet bez blaszki. Samo wypuszczenie "druta" stwarza opór podobny do części steru ale najważniejsze to przeniesienie (dół, przód) środka ciężkości względem którego porusza się body. Chyba sobie podobny zrobię aby sprawdzić co takie coś potrafi. :)

Drgać trochę powinny, bo istotne są krawędzie sterów, ale boję się, że głęboko nie będą nurkować. Ale jest pole do eksperymentowania. Można mocować płytki o różnych kształtach, mogą być mniejsze niż obrys wykonany z drutu i przesuwać je można od dołu do góry i patrzeć co się dzieje z woblerem. Tylko nie teraz, bo łapki mocna zmarzną  ;) .

• Like 1

Znalezione na fb. ale niewiele więcej info. Ktokolwiek wie, ktokolwiek widział... 

Na drucie zaginało się cieniutką blaszkę. Żeby kto nie pomyślał, ze to dowcip...

Dzięki Romku :) . Bardzo fajnie, że podrzucasz ciekawe rozwiązania  :) .