Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Od jakiegoś czasu mam te woblery i nie mogę się dowiedzieć kto je wyprodukował. Żadnych napisów.Ze sterem metalowym podobny do Salmo sx13 lub Rapali magnum, ale nie widziałem nic w takiej kolorystyce.Drugi może zbliżony do Beagly, ale też chyba nie to.Czy ktoś widział, albo ma coś takiego?Drugi to chyba Mann's Bomber. Zaraz sprawdzę jak wygląda ster w CDMAG 14 ale chyba bardzo podobnie. Z tym że powinien być wytłoczony napis Rapala. Malowanie może być custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Najnowsze CDMAG mają takie same stery, też bez wytłoczonego napisu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Dzięki za wyjaśnienia Kamil. Teraz wiem z czym mam do czynienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Są u mnie od dawna, jakieś 20 lat, kupione w Gdyni, nie mają żadnych podpisów. Może ktoś rozpozna... t.jpg t2.jpgNikt ich nie rozpoznaje ? Edytowane 25 Stycznia 2021 przez Okonhel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Panie i panowie wpadło mi coś takiego dzisiaj ktoś wie czyje to dzieło.Bo mam dostęp do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mizer Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Witam! Czy ktoś zna może twórcę?https://www.fotosik.pl/zdjecie/25a2fdda4d6fca85" Edytowane 25 Stycznia 2021 przez mizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Witam! Czy ktoś zna może twórcę?https://www.fotosik.pl/zdjecie/25a2fdda4d6fca85"Woblery ze Złotoryi. Kiedyś we Wrocławiu je kupiłem. Tu na forum temat już był poruszany.niestety nie pamiętam imienia twórcy. Z tego co kojarzę, na karteczce z danymi producenta, widniały kobiece personalia z adresem ze Złotoryi.PS. Może dziś później, uda mi się w swoim archiwum, odnaleźć tą karteczkę i wstawić foto. Edytowane 26 Stycznia 2021 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Moja szuflada pokazała kolejny skarb wymagający identyfikacji . Drewniany wobler, duży - długość 14,4 cm bez steru. Świetne malowanie z odręcznie nanoszonymi szczegółami. Może jakieś sugestie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanP Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Jak dla mnie to Bóbr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Wszystko na nim wyglada jak "Bóbr". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Też tak myślałem, ale ten rozmiar ! . Czy spotkaliście tej wielkości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanP Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Wg niektórych byłby w kategorii rozmiar europejski a tak na serio to osobiście nie widziałem takiego bobra. Z przeznaczeniem głowatka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Dokładnie tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Jedynie kształt stery różni ho od standardu. Te wyokrąglenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Woblery ze Złotoryi. Kiedyś we Wrocławiu je kupiłem. Tu na forum temat już był poruszany.niestety nie pamiętam imienia twórcy. Z tego co kojarzę, na karteczce z danymi producenta, widniały kobiece personalia z adresem ze Złotoryi.PS. Może dziś później, uda mi się w swoim archiwum, odnaleźć tą karteczkę i wstawić foto.Tak jak mówiłem wcześniej, fotka poniżej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Tez Janusz tyle ze Wieczorek Pan Janusz wyszedł poza skalę sądeckiego hand made, chyba jako pierwszy. Nie umniejszając innym twórca, jego wobki to naprawdę sądeckie arcydzieła. Mam jego sandaczowke, 10cm z... grzechotka w środku, piękny wabik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 "Też tak myślałem, ale ten rozmiar! Czy spotkaliście tej wielkości ?"---------Na zamówienie wszystko można zrobić i "szefu" Bobra to robił. Sami zamawialiśmy wobki na "zadania specjalne" na San. Niżej jeden z nich. ----------- 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Tak jak mówiłem wcześniej, fotka poniżej.A ster był dość krótki i owalny? Podobne w Legnicy kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Tak. Ster był taki jak wcześniej na fotkach u kolegi. U mnie ten egzemplarz miał wypadek, inny skończył w paszczy szczupaka, a jeszcze inny leży w pudełku(taki ja ten środkowy) i czeka na lepsze czasy. Kupowałem je w '97 roku Edytowane 26 Stycznia 2021 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 A ster był dość krótki i owalny? Podobne w Legnicy kupowałem. Nic dziwnego. Te wobki były robione na Kaczawę. Płytką rzekę w wielu miejscach, stąd takie stery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Śp. Romuald Stanke robił także woblery do połowu głowacicy. Wojtku, jeden wygląda znajomo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Tak jak mówiłem wcześniej, fotka poniżej. We Wrocławiu były w sklepie na ul. Ruskiej, niedaleko placu Solnego. Sklepu już dawno nie ma, ale często tam zaglądałem będąc na studiach i po studiach także. Szkoda, mieli fajne rzeczy. Strzałka pokazuje, gdzie stał budynek ze sklepem. Edytowane 26 Stycznia 2021 przez Banjo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 We Wrocławiu były w sklepie na ul. Ruskiej, niedaleko placu Solnego. Sklepu już dawno nie ma, ale często tam zaglądałem będąc na studiach i po studiach także. Szkoda, mieli fajne rzeczy. ruska.JPG Strzałka pokazuje, gdzie stał budynek ze sklepem. Sklep na Ruskiej... to były czasy - jak wchodziłem będąc łebkiem to nie wiedziałem w którą stronę iść - takie tam cuda były 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Jeszcze fajny był sklep na ul. Poniatowskiego . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgadza się, ale ten na Ruskiej był taki.. bardziej pierwszy salon wędkarski jaki widziałem W temacie wątku niestety żadnych skarbów tam nie nabyłem, bo wtedy to na robaka i ciasto łowiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi