Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

We Wrocławiu były w sklepie na ul. Ruskiej, niedaleko placu Solnego. Sklepu już dawno nie ma, ale często tam zaglądałem będąc na studiach i po studiach także. Szkoda, mieli fajne rzeczy.

attachicon.gif ruska.JPG

Strzałka pokazuje, gdzie stał budynek ze sklepem.

Teraz dokradnie sobie nie przypomnę, który to sklep był. Możliwe, że to było tam. Trafiłem do Wrocławia zaraz po powodzi we wrześniu. Pamiętam zrujnowane miasto i osiedle na Kozanowie. Kojarzę, że blisko do tego sklepu było z rynku i siedziby okręgu.

Edytowane przez vako
  • Like 1

Kojarzę, że blisko do tego sklepu było z rynku i siedziby okręgu.

Ten sklep był właśnie blisko rynku. On był na rogu ulicy, trochę w głębi, przed sklepem był filar z poziomem piętra, było gdzie się schować przed deszczem. Tak to sobie kojarzę.

Może kolega Vaco robił zakupy w sklepie wędkarskim w siedzibie PZW, czy też tuż obok?

https://fotopolska.eu/29897,foto.html?o=b9564&p=1

Uparliście się na ten na Ruskiej :)))

• Like 1

Kolejne wykopalisko z szuflady proszące o identyfikację. Mam podejrzenia, ale wyraźcie swoje sugestie.  Mniejszy długości  8 cm  mierzony bez steru, który szlifowany jest pod kątem. Większe 13 cm z wyłamanymi sterami, które nie były typu deep :).  Charakterystycznie pomalowane "dupki" na czerwono. 

post-73717-0-40294100-1611743984_thumb.jpg

post-73717-0-87428300-1611744012_thumb.jpg

post-73717-0-58499600-1611744032_thumb.jpg

• Like 3

Wojtku, pokazujesz nie podpisane woblery. To jak mamy je rozpoznać?  ;)

Gdyby sugerować się m. Czarne jako kierunek ich wykonania, to stawiałbym na woblery Kajtki, ale moje wszystkie są podpisane i nie mają szlifowanych sterów (w mniejszych wobkach są cieńsze stery, to nie muszą być szlifowane). 

Kolejne wykopalisko z szuflady proszące o identyfikację. Mam podejrzenia, ale wyraźcie swoje sugestie.  Mniejszy długości  8 cm  mierzony bez steru, który szlifowany jest pod kątem. Większe 13 cm z wyłamanymi sterami, które nie były typu deep :).  Charakterystycznie pomalowane "dupki" na czerwono. 

Kupione w Głowatce na poczatku lat 2000??

Przeglądając stare pudełka w piwnicy, trafiłem na taki wobler.

Korpus ma 11,5cm długości. Ster z wgłębieniem i napisem "SHANYA"

Kupiony w połowie lat dziewięćdziesiątych, być może chwilę wcześniej. Kupiony raczej w wędkarskim, choć istnieje możliwość, że na bazarze od przyjaciół że wschodu ????

Ktoś z Was wie co to jest?

post-63740-0-30118400-1611944240_thumb.jpg

post-63740-0-01729100-1611944257_thumb.jpg

post-63740-0-49841500-1611944290_thumb.jpg