vako Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 (edytowane) We Wrocławiu były w sklepie na ul. Ruskiej, niedaleko placu Solnego. Sklepu już dawno nie ma, ale często tam zaglądałem będąc na studiach i po studiach także. Szkoda, mieli fajne rzeczy. ruska.JPG Strzałka pokazuje, gdzie stał budynek ze sklepem.Teraz dokradnie sobie nie przypomnę, który to sklep był. Możliwe, że to było tam. Trafiłem do Wrocławia zaraz po powodzi we wrześniu. Pamiętam zrujnowane miasto i osiedle na Kozanowie. Kojarzę, że blisko do tego sklepu było z rynku i siedziby okręgu. Edytowane 26 Stycznia 2021 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Ten sklep był właśnie blisko rynku. On był na rogu ulicy, trochę w głębi, przed sklepem był filar z poziomem piętra, było gdzie się schować przed deszczem. Tak to sobie kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Kojarzę, że blisko do tego sklepu było z rynku i siedziby okręgu. Ten sklep był właśnie blisko rynku. On był na rogu ulicy, trochę w głębi, przed sklepem był filar z poziomem piętra, było gdzie się schować przed deszczem. Tak to sobie kojarzę.Może kolega Vaco robił zakupy w sklepie wędkarskim w siedzibie PZW, czy też tuż obok?https://fotopolska.eu/29897,foto.html?o=b9564&p=1 Uparliście się na ten na Ruskiej )) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 To za blisko było . Poza tym tam nie sprzedawali woblerów ze Złotoryi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Jeszcze fajny był sklep na ul. Poniatowskiego .Tak kupiłem pierwszego Shakesperare President 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Kolejne wykopalisko z szuflady proszące o identyfikację. Mam podejrzenia, ale wyraźcie swoje sugestie. Mniejszy długości 8 cm mierzony bez steru, który szlifowany jest pod kątem. Większe 13 cm z wyłamanymi sterami, które nie były typu deep . Charakterystycznie pomalowane "dupki" na czerwono. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Wojtku, pokazujesz nie podpisane woblery. To jak mamy je rozpoznać? Gdyby sugerować się m. Czarne jako kierunek ich wykonania, to stawiałbym na woblery Kajtki, ale moje wszystkie są podpisane i nie mają szlifowanych sterów (w mniejszych wobkach są cieńsze stery, to nie muszą być szlifowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 No niestety nie są podpisane stąd pytanie o identyfikację . Może ktoś ma tak zrobione i zna ich pochodzenie. Te mają około 15 lat. Z tego co pamiętam to zrobione przez kogoś z "Czarnego", ale chciałbym poznać konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 I tylne oczko robione na "płasko". Niewielu tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 A mnie się wydaje, że Czarnem był to standard, przez dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 A mnie się wydaje, że Czarnem był to standard, przez dłuższy czas. Zgadza się to był w Czarnem standard ale z czasem inni też zaczęli tak ustawiać np. Mariusz Lisewski czy Tomek Janicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Stawiam na Leszka Dylewskiego.Byłem w posiadaniu podobnych woblerów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Wyglądają jak Darka Szyszki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Powiem tak Ja bym obstawiał bardzo wczesnego Leszka , tylko jest jedno ale nigdy Leszek nie stosował różowego koloru na brzuszku . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Będzie trzeba spytać u źródła - Leszka Dylewskiego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Powiem takJa bym obstawiał bardzo wczesnego Leszka , tylko jest jedno ale nigdy Leszek nie stosował różowego koloru na brzuszku . No właśnie. Róże były w Kajtkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert79 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 W woblerach Darka Szyszki też brzuszki w różowym kolorze były;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Darek ich nie poznaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Kolejne wykopalisko z szuflady proszące o identyfikację. Mam podejrzenia, ale wyraźcie swoje sugestie. Mniejszy długości 8 cm mierzony bez steru, który szlifowany jest pod kątem. Większe 13 cm z wyłamanymi sterami, które nie były typu deep . Charakterystycznie pomalowane "dupki" na czerwono. Kupione w Głowatce na poczatku lat 2000?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Przeglądając stare pudełka w piwnicy, trafiłem na taki wobler.Korpus ma 11,5cm długości. Ster z wgłębieniem i napisem "SHANYA"Kupiony w połowie lat dziewięćdziesiątych, być może chwilę wcześniej. Kupiony raczej w wędkarskim, choć istnieje możliwość, że na bazarze od przyjaciół że wschodu ????Ktoś z Was wie co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 https://www.tradera.com/item/340360/429980695/wobbler-shanya-2-stycken-i-nyskick-fri-frakt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 niby skandynawski, żeby nie napis powiedziałbym ,że to Aqua. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianjag Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 (edytowane) Witam może ktoś z Was kojarzy takiego woblerka? Edytowane 30 Stycznia 2021 przez adrianjag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Czy ktoś może wie co to za wobek? To może być coś oczywistego ale jestem za krótko w temacie aby samemu zgadywać.Brak opisu na korpusie i sterze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Czy ktoś może wie co to za wobek? To może być coś oczywistego ale jestem za krótko w temacie aby samemu zgadywać.Brak opisu na korpusie i sterze.Salmo Minnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi