Banjo Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) Firma Pike powstała w Krośnie pod koniec lat 90-tych ub wieku. Utworzyli ją byli pracownicy firmy Dorado. Firma istniała krótko i można powiedzieć, że na jej zgliszczach S. Piekarski w 1999r roku utworzył firmę Rapy, która później połączyła się z czeską firmą Lovec i tak powstała firma Lovec-Rapy.Więcej za pewne wie @trout master, twórca woblerów Tobi. Edytowane 12 Lutego 2021 przez Banjo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Bardzo Dziękuje za informacje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Firma Pike powstała w Krośnie pod koniec lat 90-tych ub wieku. Utworzyli ją byli pracownicy firmy Dorado. Firma istniała krótko i można powiedzieć, że na jej zgliszczach S. Piekarski w 1999r roku utworzył firmę Rapy, która później połączyła się z czeską firmą Lovec i tak powstała firma Lovec-Rapy.Więcej za pewne wie @trout master, twórca woblerów Tobi.To wobler firmy Pike. Mam taki sam, i jeszcze kilka innych. Były w pudełkach bliźniaczo podobnych do Dorado, tylko z napisem Pike. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Czyja to robota? Mi wygląda to na robotę kolegi Arka Biczaka ( "szkoła kortowska" ). Mam/miałem kilka jego woblerów z pierwszej połowy lat 90-tych. Identyczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 To jeż mam ciekawostkę . Całe 5 cm bez steru. Czy to może być jeden z twórców Morela ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) Witam Ktoś wie kto jest twórcą ? Edytowane 12 Lutego 2021 przez mero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) Mi wygląda to na robotę kolegi Arka Biczaka ( "szkoła kortowska" ). Mam/miałem kilka jego woblerów z pierwszej połowy lat 90-tych. Identyczne. Dzięki za identyfikację.Widać że materiał pod lakierem jest już leciwy. Edytowane 12 Lutego 2021 przez Salata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Dostałem woblerek od sąsiada, sam się nie znam , może ktoś rozpozna czyje to jest?Ma literkę T ma brzuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 siek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Siek - tonący. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 No proszę, nigdy bym nie poznał, a mam kilka sieków tylko nowsze. Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamiglas Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgadza sie to siek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Proszę o identyfikację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) Dolny wobler to "shad" z Gdańska. Edytowane 13 Lutego 2021 przez Bartek85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Górny wygląda na Gebskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Kojarzysz może z jakiego czasu ten shad? I kto go zrobił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Może mieć około 10 lat, były w dwóch wielkościach, Ty masz chyba większą wersję. Robił je mój kolega Romek, teraz głównie z drewna struga, pianka poszła w odstawkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Może mieć około 10 lat, były w dwóch wielkościach, Ty masz chyba większą wersję. Robił je mój kolega Romek, teraz głównie z drewna struga, pianka poszła w odstawkę. Tych "shadów" mam jeszcze kilka gdzieś na dnie pudełka. Nie pamiętam nawet, czy wszystkie były w wodzie. Kupowałem je ładnych kilka lat temu, chyba za Twoim pośrednictwem Bartku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Super, dzięki za info znam Romka dość dobrze muszę mu go pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) Super, dzięki za info znam Romka dość dobrze muszę mu go pokazać Trochę zdziwiłem się, że nie rozpoznałeś . Myślałem nawet, że to jakaś prowokacja . Edytowane 13 Lutego 2021 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Znam jego "współczesne" produkcję i prototypy stąd też zdziwienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Krzysiek całkiem możliwe, kilka razy trafiły tu na giełdę, tak 8-10 lat temu..., kiedyś to był mój ulubiony wobler pstrągowy, szczególnie te z grubszym korpusem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Dla mnie znowu, jego głowacze biją często wszystko inne na głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpada Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Witam, prosiłbym o podpowiedź co to mogą być za wobki.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Ten cytrynowy, to siek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi