Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Firma Pike powstała w Krośnie pod koniec lat 90-tych ub wieku. Utworzyli ją byli pracownicy  firmy Dorado. Firma istniała krótko i można powiedzieć, że na jej zgliszczach S. Piekarski w 1999r roku utworzył firmę Rapy, która później połączyła się z czeską firmą Lovec i tak powstała firma Lovec-Rapy.

Więcej za pewne wie @trout master, twórca woblerów Tobi.

Edytowane przez Banjo
  • Like 2

Firma Pike powstała w Krośnie pod koniec lat 90-tych ub wieku. Utworzyli ją byli pracownicy  firmy Dorado. Firma istniała krótko i można powiedzieć, że na jej zgliszczach S. Piekarski w 1999r roku utworzył firmę Rapy, która później połączyła się z czeską firmą Lovec i tak powstała firma Lovec-Rapy.

Więcej za pewne wie @trout master, twórca woblerów Tobi.

To wobler firmy Pike. Mam taki sam, i jeszcze kilka innych. Były w pudełkach bliźniaczo podobnych do Dorado, tylko z napisem Pike.

• Like 1

Mi wygląda to na robotę kolegi Arka Biczaka ( "szkoła kortowska" :D ). Mam/miałem kilka jego woblerów z pierwszej połowy lat 90-tych. Identyczne.

Dzięki za identyfikację.

Widać że materiał pod lakierem jest już leciwy.

Edytowane przez Salata

Może mieć około 10 lat, były w dwóch wielkościach, Ty masz chyba większą wersję. Robił je mój kolega Romek, teraz głównie z drewna struga, pianka poszła w odstawkę.

Tych "shadów" mam jeszcze kilka gdzieś na dnie pudełka. Nie pamiętam nawet, czy wszystkie były w wodzie. Kupowałem je ładnych kilka lat temu, chyba za Twoim pośrednictwem Bartku.