trout master Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 "Przecież Leszek nie podpisywał wszystkich woblerów. Na sto procent jest to jego robota. Na tej fotce górny bez sygnatury a bankowo Leszka".-------- Ale materiał inny, i ster gruby. Chyba że materiałem o takiej ziarnistości też oklejal. Lub foto oszukuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. Tak podejrzewałem ale brak podpisu trochę mnie zbił z tropu. Znam Leszka woblery , oczywiście mogę się mylić .Mam sporo bez podpisów .Szmaty do oklejania też nie za każdym razem takie same były.Mam nawet wobler oklejony kawałkiem sukienki Leszka żony , można oczywiście go zapytać o potwierdzenie dla bardziej dociekliwych .Mam też takie z literką ,,J,, ale nie sądzę by oprócz może dwóch osób na jerku wiedziało co się kryje L.D. ''J '' ? Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Franc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Witam. Nie wiedziałem za bardzo gdzie napisać to postanowiłem że otworze nowy wątek który może nawet na dłużej zagości w tej części forum. Także mam pytanko bo ostatnio odgrzebuje w czeluściach szafy sprzęty wędkarskie i znalazłem takie oto woblery, ktoś coś może wie jakiej firmy one mogą być? Znalazłem też stare jak świat krokodyle ale tu akurat wiedziałem co to jest - Abu Garcia Hi-Lo ???? Takie o to cukierki, bardziej pod suma te "bomby" bardzo mocna praca, aczkolwiek teraz sobie będą znowu leżeć w pudełku szkoda mi ich ruszać ale chciałbym się chociaż dowiedzieć kto tą konstrukcje produkował ????. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 jest specjalny dział na takie pytania a te wobkki jeśli nie podróbka z za wschodniej granicy to stare angielskie Shakespere - czesto pojawiaja sie w dziale sprzedam giełdy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 http://jerkbait.pl/topic/59463-co-to-za-wobler/page-219#entry2990283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Jak koledzy napisali jest specjalny wątek. Ale na szybko te 4 na dole to rosyjskie podróbki MIDI S-a. Ze 30 lat temu to był mój ulubiony wobler na szczupaki z Wieprza. Te 2 u góry to Big S. Nie wiem czy oryginalne czy też import że wschodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Jak koledzy napisali jest specjalny wątek. Ale na szybko te 4 na dole to rosyjskie podróbki MIDI S-a. Ze 30 lat temu to był mój ulubiony wobler na szczupaki z Wieprza. Te 2 u góry to Big S. Nie wiem czy oryginalne czy też import że wschodu. Pięknie dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Jak koledzy napisali jest specjalny wątek. Ale na szybko te 4 na dole to rosyjskie podróbki MIDI S-a. Ze 30 lat temu to był mój ulubiony wobler na szczupaki z Wieprza. Te 2 u góry to Big S. Nie wiem czy oryginalne czy też import że wschodu.Oryginały mają stelaże z drutu, tu jest ewidentnie płaska blaszka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Oryginały mają stelaże z drutu, tu jest ewidentnie płaska blaszkaSzacun. W zyciu bym nie zwrocil na to uwagi Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Oryginały mają stelaże z drutu, tu jest ewidentnie płaska blaszkaMasz rację. U mnie na telefonie słabo było widać. Dlatego miałem wątpliwości. Pamiętam, że kupowałem je w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smużak Opublikowano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Dobry wieczór ,może ktoś rozpozna twórcę tego żuczka, z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 (edytowane) Najprawdopodobniej kolega z forum @kolo. Tak, tak... wiem - podobny do Andrzeja Lipińskiego???? Edytowane 26 Stycznia 2022 przez Sylwek1981 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Pytanie dla znawców woblerów z Czarnego. Chodzi o 2 woblery po lewej - dla porównania po prawej wobler LD. Kto jest autorem woblerów po lewej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkiewicz Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Poproszę o pomoc w identyfikacji. Któż to dodawał piórka do swoich wyrobów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Może Stepanow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Rozbiecki Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Gebski. Tylko nie pomne, który. Skłaniał bym się ku seniorowi.Jeśli mnie pamięć nie myli, to ze 20-25 lat temu były małe modele "opierzone". Poproszę o pomoc w identyfikacji. Któż to dodawał piórka do swoich wyrobów? IMG_20220127_141726__03.jpg IMG_20220127_141711.jpg IMG_20220127_141656.jpg IMG_20220127_141635.jpg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Ano były. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkiewicz Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Te 20-25 lat temu, to by się zgadzało..Bo ten "opierzony" pasiak o którego pytam, to taki naczelny senior w moich pudełkach.A było to jeszcze przed powodzią w 97r. gdy skusił pięknie wybarwionego potokowca w leśnym odcinku Widawy powyżej Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Te 20-25 lat temu, to by się zgadzało..Bo ten "opierzony" pasiak o którego pytam, to taki naczelny senior w moich pudełkach.A było to jeszcze przed powodzią w 97r. gdy skusił pięknie wybarwionego potokowca w leśnym odcinku Widawy powyżej Wrocławia. Pięknie tam Widawa meandruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkiewicz Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Pięknie tam Widawa meandruje Tak. Na te pstrągi w tamtych latach jeździło się tak, że w Chrząstawie Wlk. wjeżdzałem w boczną dróżkę prowadzącą przez pola do Widawy.Przy takim małym mostku zostawiało się auto i szło w górę. Trochę polnym odkrytym odcinkiem rzeki. No i później wejście w las , w te urocze meandry.Przeżycia niezwykłe, rzeka piękna, dzika. Celebrowało się te miejsca.. bez pośpiechu dochodziłem aż do mostu na drodze łączącej Jelcz Laskowice i Oleśnicę.Stał tam słup z żółtą tabliczką informującą, że to wody krainy pstrąga i lipienia. Po powodzi już tam nie zaglądałem. Edytowane 27 Stycznia 2022 przez Arkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Znam ten odcinek. Mam blisko do niego. Zwykle schodziłem w dół od tej tablicy. Czasami w górę, ale więcej w dół. Po drodze był Leśny Młyn.Po powodzi były jeszcze, ale w górze wybudowali zbiorniki i skończyło się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Poproszę o pomoc w identyfikacji. Któż to dodawał piórka do swoich wyrobów? IMG_20220127_141726__03.jpg IMG_20220127_141711.jpg IMG_20220127_141656.jpg IMG_20220127_141635.jpg H. Gębski z Lędyczka. Mam takiego samego "Osa" jak kol. Banjo - klenie na Wiśle go lubiły. Edytowane 27 Stycznia 2022 przez Okonhel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Nie mogę już edytować, może Moderator połączy. Jedno piórko mu lekko "wyliniało" za sprawką kleni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Dobry wieczór ,może ktoś rozpozna twórcę tego żuczka, z góry dziękuję. Poszukaj w wątkach autorskich - mam ich trochę - kupowałem tu na jekrbait.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Dobry wieczór ,może ktoś rozpozna twórcę tego żuczka, z góry dziękuję.Smużak Kamila Nowaka od nas z forum. Nick "kolo575". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi