smużak Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Mam mały dylemat. Pierwszy z góry to prawdopodobnie twór rąk kolegi @ Melanżyk. Liczę na Wasze potwierdzenie tego faktu.Problem mam z trzema poniżej.Kształt woblera i charakterystyczne małe oczka do zaczepienia kotwic i agrafki przypominają mi woblery Piotra Kardasa.Niestety nie są podpisane a bez podpisu woblerów tego Pana nie widziałem.Może ktoś potwierdzić lub obalić moje domysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 To wobki D.K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Panowie czyje to woblery ? Solidne typy mam, ale wolę się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Ten na dole to Piotr Mołdoch Pracownia Roztocze. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez migdau 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Ta strzebla na dole po prawej zapewne Janusza z Bielska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Ta strzebla na dole po prawej zapewne Janusza z BielskaMasz rację. Zgaduję, że chyba te cztery są spod ręki Janusza, ale pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Ten po lewej na dole bardzo możliwe. Janusz miał często takie przydymione stery i chyba mam od niego wobler oklejony podobną tkaniną. Co do reszty się nie wypowiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Panowie mam dwa woblery podpisane MIKI. Może ktoś coś więcej o Twórcy doda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 (edytowane) Tadeusz Mikołajuk - prezes WTP - teraz jest prawidłowo. Edytowane 30 Stycznia 2022 przez marioligi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Panowie kojarzy ktoś z was te woblery? Kto jest twórcą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 To woblery robione przez Jurka Niewiarowskiego tzw. Centusie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Baaaaaardzo łowne woblery. W "tamtych i tych" czasach. Te mają stery alu? Wszystkie stare które miałem i widziałem miały plastikowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Tak wszystkie mają steru alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Znakomita większość była ze sterami metalowymi - aluminium lub mosiądz. Charakterystyczne w dużych rozmiarach były mosiężne, z bocznymi nitowanymi wąsami. Naklejka pod lakierem nie była standardem. Pojawiała się czasami, raczej w późniejszych czasach produkcji. Oklejane były plecioną taśmą metaliczną lub łuską wycinaną dziurkaczem ze sreberek z Marlboro . Naklejanie tego to była misterna robota. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 I taka naklejka też chyba jego. -------- 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 I taka naklejka też chyba jego. -------- Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Znakomita większość była ze sterami metalowymi - aluminium lub mosiądz. Charakterystyczne w dużych rozmiarach były mosiężne, z bocznymi nitowanymi wąsami. Naklejka pod lakierem nie była standardem. Pojawiała się czasami, raczej w późniejszych czasach produkcji. Oklejane były plecioną taśmą metaliczną lub łuską wycinaną dziurkaczem ze sreberek z Marlboro . Naklejanie tego to była misterna robota. Robił też stery z miedzi, alpaki. Nitowane stosował w małych i dużych woblerach. Wklejał także metalowe bez nitowania. I jak Arek wspomniał były też woblery ze sterami z poliwęglanu oraz wycinał z bilonu. Naklejał napisy tak jak koledzy pokazali: Turbo patent albo Kraków Poland. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Spędziłem z nim setki godzin obserwując wszystkie "patenty" . Ciekawa była seria trociowa w bardzo ciemnym ubarwieniu, a wykonana z bukowego kija od szczotki. To był bardzo niewdzięczny materiał 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Ten koleżka ze zdjęcia wygląda mi na J13 Rapali (nie widzę dokładnie steru) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Ten kolezka to chyba stary kormoran. Przynajmniej tak opisywal go niedawno pewien sprzedawca z portalu na A Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 No to lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 A przyznać się kto w weekend zawinął z Krakowa ten pakiet 150 woblerów za 1000 zł, gdzie były chyba głównie stare Salmo, Widły i LD? Jak zadzwoniłem do sprzedawcy pół godziny po wystawieniu to już było po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Może i balsa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi