lamiglas Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Pozdrawiam i ja Januszu tych kaczek robili niewiele i krotko byly produkowane jestem w szoku ze sie zachowaly . Jak dobrze pamietam byla tez partia woblerow w klasycznym wykonaniu czyli drewniany korpus druciany stelaz i plastikowy ster .Bylo tego bardzo malo i chyba wszystko szlo na Warszawe na naszym terenie bylo ich nieduzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSW Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 (edytowane) "Kaczki" Rapy, to bym znalazł w szpargałach. Podobne woblery, przed Rapą, miał w ofercie DAM. Nazywały się Indianer. Edytowane 5 Marca 2022 przez WSW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 "Kaczki" Rapy, to bym znalazł w szpargałach. Podobne woblery, przed Rapą, miał w ofercie DAM. Nazywały się Indianer. To chętnie przygarnąłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Z całym szacunkiem a po czym wnosisz że to TEX Puławski i to stary.... Kolego nie ta technologia produkcji i w ogóle ,ale jak mówisz że to jest TEX to ja kategorycznie twierdzę że to jest Kura :lol: :lol:.A nie czytał Pn w młodości Karola Maya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Jeśli kwacze jak kaczka i wygląda jak kaczka to w takim razie musi być kaczka .Czapka z głów całe szczęście są starsi i mądrzejsi lub bardziej poinformowani szacunek Panowie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Budowa podobna, ale trochę inaczej wygląda przód. Takiego wobka Rapy poszukuję.https://www.olx.pl/d/oferta/wobler-kolekcjonerski-duzy-stary-CID767-IDObNxr.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/wobler-kolekcjonerski-duzy-stary-CID767-IDObNxr.html Dzięki Kamilu, już mi doniesiono . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 To super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSW Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 "Kacza" familia, dwie duże i malutka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) Zdobyłem jakiś czas temu spore pudło woblerów od Kolegi Zbyszka Prałata ( Krakuski ) starych (zresztą nie tylko) z początków jego pasji która trwa do dzisiaj jest też tam kilka innych wobków których nie znam lub się domyślam poniżej fotki może ktoś z Was wie kogo te są ?? https://naforum.zapo...176df5.jpg.html https://naforum.zapo...58c2c6.jpg.html 13 i 14 cm Edytowane 6 Marca 2022 przez maro zebaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Z całym szacunkiem a po czym wnosisz że to TEX Puławski i to stary.... Kolego nie ta technologia produkcji i w ogóle ,ale jak mówisz że to jest TEX to ja kategorycznie twierdzę że to jest Kura [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38].Bo mam taki wobler (nawet 2)....tyle że bez obdrapanego steru jak u kolegi Babel'a....więc wychodzi na to, że musieli stosować też jakąś kosmiczną technologie poza tą którą znasz...kategorycznie Dostałem je w latach 90'tych od wujka który mieszka po drugiej stronie puławskiej Wisły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Zdobyłem jakiś czas temu spore pudło woblerów od Kolegi Zbyszka Prałata ( Krakuski ) starych (zresztą nie tylko) z początków jego pasji która trwa do dzisiaj jest też tam kilka innych wobków których nie znam lub się domyślam poniżej fotki może ktoś z Was wie kogo te są ?? https://naforum.zapo...176df5.jpg.html https://naforum.zapo...58c2c6.jpg.html 13 i 14 cmMirosław Tomana z Krakowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareckii Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Witam wszystkich, Potrzebuję pomocy w rozgryzieniu czyja to praca. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 "Kacza" familia, dwie duże i malutka . Pamiętam jeszcze opis z wędkarza polskiego tych dużych. Miały bodajże pracować w trakcie wynurzania się na powierzchnię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Kojarzy ktoś tego woblera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Kojarzy ktoś tego woblera?Made in China - Aliexpress 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 (edytowane) Tak myślałem dzięki Edytowane 8 Marca 2022 przez TeDDyBoY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 (edytowane) Wracając jeszcze do TEX-ów, o które pytał @babel104, wtedy jeszcze nie wiedział, że to Tex-y , no to jakby to powiedzieć? Są już u mnie, mają się dobrze i zaprzyjaźniły się z rówieśnikiem i mniejszymi braćmi . Za sprawą Wojtka (@WSW) dowiedzieliście się, że kaczki nie tylko produkował puławski TEX, ale także wrocławska Rapa. Nie chwaląc się, ja o istnieniu wrocławskiego wyrobu wiedziałem już dawno, ale nie zdawałem sobie sprawy, że ta kaczka ma aż 15 cm i jest wyrośniętym starszym bratem kaczek z Puław . Edytowane 9 Marca 2022 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 A u mnie zagnieździła się taka oto kaczuszka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 A u mnie zagnieździła się taka oto kaczuszka. A jednak małe też były . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 A jednak małe też były .Tak , 8 cm tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Tak , 8 cm tylko Pewnie nie chcesz pozbyć się go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Tym razem się pomyliłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Ktoś coś na temat na jaką rybę czyja produkcja mniejwiecej wiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Pewnie nie chcesz pozbyć się go? Jak już go posiądziesz - to może filmik z pracy? Bardzo jestem ciekaw jak toto pracuje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi