Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A te zuczki ? Bo 50-60 za salmo to sie spodziewalem. Ale na zuczki cen nie widze a jedynie szukam kupie, zamienie na te zuczki.

Na allegro jest transakcja 140 zl za sztuke ale one chyba tak drogie nie są bo za co ?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

ee nie bo sprzedam a ja nie mam parcia

znajomy zapytał  i koniecznei ciśnie os sprzedaz a masa ogłoszęń kupie szukam  jest a sprzedazy nie ma

w starych ogłoszeniach JB jest jakas cena 90 zł ale nei wiem czy za sztuke czy za 2

i to jedno ogłoszenie w archiwum allegro na 140 zł

Witam Kolegów.

Wystawiłem te woblery w imieniu Kolegi na giełdzie. Nie znamy autora, jedyne to co Kolega twierdzi, ze zrobione pod pstrąga na rz. Przemsze. Wystawiłem je bez dodania ceny, moze ktos wie czyje to dzieła i pomoze ustalic ich wartosc. Za wszystkie wskazówki dziękuje.

P.s za chwile wrzuce 2gą partie tu Kolega twierdzi, ze stare Salmo- zobaczymy.

Pozdrawiam.

post-69276-0-11546900-1653125601_thumb.jpg

3 woblery salmo tylko widzę.Hornety 2,5cm i minnow lub classic.Reszta inna.

Kolor zielony salmo. Kolor czerwony stare woblery RAPA z Wrocławia.Reszta jakieś nieznane.

http://www.cylex-polska.pl/reviews/viewcompanywebsite.aspx?firmaName=rapa.+produkcja+sprz%c4%99tu+w%c4%99dkarskiego&companyId=10604102

post-60821-0-69180800-1653130806_thumb.png

Edytowane przez woblery L.E.

Tak z ciekawosci. Pamietacie te woblery?

To te, o których sp JAJ bodaj w sp SSiM pisał, że przy prowadzeniu, zdaniem producenta, robią "myki" na boki? Czego autor / redakcja nie jest w stanie potwierdzić, ale wierzy na słowo... I że cuda pstragowe.

Jakoś tak. Nie pamiętam dokładnie, bo tekst bodaj sprzed ćwierćwiecza ????

Woblery robil Marcin Wojtczak

Zgadza się. To Wabixy, pod taką nazwą były sprzedawane. Chyba na początku było dwóch autorów, potem został tylko Marcin (ma konto na forum). Co ciekawe, są jeszcze dostępne w jednym z warszawskich sklepów. Mam jeszcze kilka garści tych wobów w różnych kształtach ;).

Michal ten maly model pstragowy byl niezly ale na wolny uciag, mozna bylo nim takze jak to sie tera mowi twitchowac  ;) przy szybkim nurcie sie wywalal bo to taka wydmuszka jest.

Tego trociowego nie mialem ale tymi maluchami lowilem z ogromnym powodzeniem teczaki w budelu pt "czarna przemsza"

Hej. Super. Faktycznie Wabixy sie nazywaly :) Z tego co pamietam byl jeszcze model trociowy. Wrzuc jakies zdjecia jak znajdziesz chwile.

Był też model a'la minnow, w wersji płytko i głęboko schodzącej.

https://archiwum.allegro.pl/oferta/woblery-wabix-i3393637911.html

Edytowane przez P.Rozbiecki