Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Michal ten maly model pstragowy byl niezly ale na wolny uciag, mozna bylo nim takze jak to sie tera mowi twitchowac  ;) przy szybkim nurcie sie wywalal bo to taka wydmuszka jest.

Tego trociowego nie mialem ale tymi maluchami lowilem z ogromnym powodzeniem teczaki w budelu pt "czarna przemsza"

Z tego co wiem dedykowane były do łowienia z prądem, natomiast  pod prąd istotnie tracą nieco stabilności ;). Jeśli dołożymy (dokleimy) pod brzuch trochę ołowiu to otrzymamy dalekosiężny wobler kleniowo-jaziowy (po przygięciu steru także w wersji płytkochodzącej) ;).

post-45937-0-37732400-1653833940_thumb.jpg

post-45937-0-18404300-1653833955_thumb.jpg

Edytowane przez MaleX

Witam , zna ktoś twórce tego woblera?

Według mnie to woblery DL (DL Lure). Konkretnie model slim. Ja nie mam Facebooka ale widzę że jest strona. Kiedyś twórca publikował tu na forum, wobki były też dostępne w jakiś sklepach internetowych. Generalnie świetny model, drobna wyraźna praca, nie stawia oporu. Niechętnie sięgam po sterowce ale slimy to wyjątek. Polecam.

Witam , zna ktoś twórce tego woblera?

Według mnie to woblery DL (DL Lure). Konkretnie model slim. Ja nie mam Facebooka ale widzę że jest strona. Kiedyś twórca publikował tu na forum, wobki były też dostępne w jakiś sklepach internetowych. Generalnie świetny model, drobna wyraźna praca, nie stawia oporu. Niechętnie sięgam po sterowce ale slimy to wyjątek. Polecam.

Właśnie tutaj kupowałem od twórcy, jednak nie pamiętam kto to był. Fajny wobek dzięki za odzew:)

To jest wobller firmowy. Widać po sterze i malowaniu (tamponiarka). Napis to "SI" czyli np. slow intermedium (wolno tonący). Niektórzy może mówią na to suspending. Domuslam się. Pewny nie jestem bo nie znam producenta. Korpus jakiś znany ale ster nie.

Widzę. Aqua czy jakieś inne ruskie wobki tak miały. Z polskich nie wiem czy ktoś takie stery robi. Ale wobler może być "świeży" wiec i nowy ster jest prawdopodobny.

Kolorystyka i sposób jej wykonania taka trochę jak Krakus, Dorado, stare Big Fish. Może Krakus jakieś nowe stery wprowadził. Może to coś innego. Ja niestety nie wiem.

Po kształcie korpusu może to być Krakus. :)

______

Edytowane przez trout master