wesol Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Witam, ostatnio przeglądałem pudełka i znalazłem takie wobki których nie jestem pewny pochodzenia. Górny to chyba dzieło Piotra Zieleniaka!? ale dolny to już całkiem zagadka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Górny Zielonego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Dzięki za potwierdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) Kolega przesałał fotkę cykady około 8cm ale nie pamięta czyj to wyrób, ktoś rozpoznaje ?Szpiegus Grzegorza Dereniahttp://jerkbait.pl/topic/7501-szpieguski/?fromsearch=1 Edytowane 15 Września 2023 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Szpiegus Grzegorza Dereniahttp://jerkbait.pl/topic/7501-szpieguski/?fromsearch=1 Wg mnie to wobler Tomka Janika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Wg mnie to wobler Tomka Janika Dokładnie. Woblery Tomka mają dwa oczka do zapięcia agrafki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Zdjęcie powyżej troche niewyraźne, ale moim zdaniem to Szpiegus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 To na pewno Szpiegus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 To nie jest Szpiegus na 100% (zdjęcie @PePe), te z drugiego zdjęcia oczywiście tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Mi to bardziej wygląda na wobler Michała Olejnika-Team Oleix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 To nie jest wobler Michała. To cykada Tomka Janika. Z tego co pamiętam, to nazwał ją Himars Jest na forum, ale nie pamiętam jaki ma nick. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Witam serdecznie.Panowie, jesteście najlepszymi specjalistami w dziedzinie rozpoznania wykonawcy woblerów.Dlatego mam pytanie, kto jest autorem woblera na niżej zamieszczam zdjęciu.Pozdrawiam serdecznie.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Witam serdecznie.Panowie, jesteście najlepszymi specjalistami w dziedzinie rozpoznania wykonawcy woblerów.Dlatego mam pytanie, kto jest autorem woblera na niżej zamieszczam zdjęciu.Pozdrawiam serdecznie.SławekFoxy77 to nie Twój z początków dłubania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Witam serdecznie.Panowie, jesteście najlepszymi specjalistami w dziedzinie rozpoznania wykonawcy woblerów.Dlatego mam pytanie, kto jest autorem woblera na niżej zamieszczam zdjęciu.Pozdrawiam serdecznie.Sławek Jak dla mnie to wyrób Mariusza Lisewskiego czyli Foxy jak Tomasz napisał powyżej. Kształt, tkanina, tylne oczko w poziomie, czerwony akcent z tyłu są charakterystyczne dla Mariusza. Zmianę kształtu steru to już raczej użytkownik zrobił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Dzięki Panowie, strzał w 10-kę Mariusz potwierdził, ma Ok 18 lat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Dzięki Panowie, strzał w 10-kę Mariusz potwierdził, ma Ok 18 lat !Zgadza się, zrobiony przeze mnie jakieś 18 lat temu, ale ze sterem coś kombinowane chyba było, chociaż to już tyle temu robione było, że i może to podgięcie wyszło tak ode mnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Jeszcze raz dziękuje za pomoc w ustaleniu autorstwa wykonawcy poprzedniego woblera.Niewiadomych cześć dalsza. Bardzo specyficzny wobler. Może ktoś rozpozna czyja to robiła ręka?Pozdrawiam serdecznie Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Witam serdecznie. Mam kolejne pytanie odnośnie wykonawcy niżej zamieszczonego woblera.Wiele lat spędził w jednym pudełku (przegródce) wraz z tymi dwoma podpisanymi woblerami „BÓBR”.Nie chcę sugerować, choć może mieć to znaczenie.Wobler nie ma sygnatury. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) Dodatkowe zdjęcie Edytowane 24 Września 2023 przez Sławek68 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) Wygląda na to, że wszystkie trzy, to Bobry R. Stanke. Edytowane 24 Września 2023 przez Dokuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) Patrząc na ster, kształt i grubość ogona, to obstawiłbym podróbkę ale mogę się mylić. Edytowane 24 Września 2023 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Ster ma inną formę. Malowanie … podobne. Takiego kształtu u Romualda Stanke nigdy nie widziałem, liczyłem na to, że może ktoś z kolegów coś na ten temat wie. Dwa podpisane woblery pochodzą z przełomu XX i XXI wieku.Wszystkie trzy leżały wiele lat w tej samej przegródce. Myślałem, że może być jakiś z pierwszych lub coś tym stylu. Dziękuje za pomoc, pozdrawiam serdecznie Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Kolejna zagadka, której nie udało mi się rozwiązać.Wobler 5,5 cm, wąziutkiej, starannie wykonany.Może któryś z kolegów spotkał się już z takim woblerem? I wie kto jest autorem tego „malucha”.Pozdrawiam serdecznie Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Witam serdecznie. Mam kolejne pytanie odnośnie wykonawcy niżej zamieszczonego woblera.Wiele lat spędził w jednym pudełku (przegródce) wraz z tymi dwoma podpisanymi woblerami „BÓBR”.Nie chcę sugerować, choć może mieć to znaczenie.Wobler nie ma sygnatury.Witam serdecznie.Ciekawa informacja dla nas wszystkich. Tomasz Pruś potwierdził autentyczność tego Kiełbika.To wyrób świętej pamięci Romualda Stanke.Pozdrawiam serdecznie Sławek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Kolejna zagadka, której nie udało mi się rozwiązać.Wobler 5,5 cm, wąziutkiej, starannie wykonany.Może któryś z kolegów spotkał się już z takim woblerem?I wie kto jest autorem tego „malucha”.Pozdrawiam serdecznieSławekAdam Firyn robił bardzo podobne i myślę ,że to może być jego. Wrzuciłem foty jego woblerów w temacie "łowcy wędkarskiej historii" możesz porównać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi