Banjo Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Tak.Co jest do wygrania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Co jest do wygrania? Exclusive wywiad z autorem książki . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 (edytowane) Sławku no to teraz „wbiłeś potężny gwóźdź” Edytowane 29 Września 2023 przez Sławek68 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Sławku no to teraz „wbiłeś potężny gwóźdź” Ale ja nie wiem kto je zrobił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 To ja też mam pytanie. Kto mógł zrobić te woblery:?Exclusive wywiad z autorem książki .Stawka jest bardzo wysoka, dlatego ryzykuję i odpowiadam!... Wydaje mi się, że jeśli Sławek zadaje pytanie o autora woblerów, to może być ono bardzo podchwytliwe!... Tym samym odpowiedź na nie, będzie niełatwa lub ...banalnie prosta!... W pytaniu jest też zawarte podchwytliwe "Kto MÓGŁ zrobić...?"Dlatego zakładając pierwszą opcję, założyłem, że woblery MÓGŁ wykonać znany twórca, który w tym wypadku wykonał woblery wzorując się na innym twórcy woblerów (i tu obstawiałem Jurasa, który MÓGŁ wykonać woblery na wzór woblerów Bila...).W drugiej opcji - tej prostszej - MÓGŁ je wykonać L. Dylewski (posiadałem bardzo stare wersje, prawie identyczne z tymi z foto...).I jak to się ma do prawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Wieśku,ciekawy wywód . Coś w tym jest . Na razie wywiad oddala się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Wieśku,ciekawy wywód . Coś w tym jest . Na razie wywiad oddala się . Cóż... Podjąłem wyzwanie... Nie udało się!... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Nie wierze????Ty napewno masz „asa w rekawie”Chociaż to wcale nie jest takie proste.Co mi wpadło w oko… kształt podobny do śp A.B, malowanie również, inne osadzenie stera i umiejscowienie oka. Staranne wykonanie, tylne oczko w poziomie. Podobne kształty robił też RJ, ale on tylne oczko roni w pionie. I inaczej osadza ster. Te dwa pozostałe wobki pochodzą od tego samego wykonawcy, … Ten łamaniec, gdzieś już widziałem podobne, ale mam za mało materiału do porównania.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Minęła noc i trochę dzisiejszego dnia, był czas aby skonsultować, przemyśleć itp . Pora, aby odkryć karty . Zarówno Wiesiu, jak i Sławek wspomnieli twórcę. Poniżej zdjęcia, które powinny pomóc : Woblery w postaci dziewiczej można rzec wróciły do miejsca stworzenia . Wczoraj dopiero dostały uprząż . Zazdroszczę koledze, który chociaż mógł je potrzymać i zrobić zdjęcia . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Na Dzień Chłopaka takie emocje!!!.... Uch!... Wyślij nam po jednym, to rozładuje napięcie!!!... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Witam serdecznie.Nie powinienem po godzinie 23-ciej dokonywać jakichkolwiek wpisów. I do tego bez okularów. Gdyby widziała to moja polonistka (pani Jabłońska) z pewnością musiałbym odsiadywać po lekcjach. W dniu dzisiejszym, jak to czytałem kręciłem tylko głową ????????????????Sławku jak widać nauka o wobkach nie idzie w las, coś pozostaje w głowie. Śliczne woblery, piękna kolekcja !!!Pozdrawiam Sławek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Co to za kotwice w tych wobkach? Takie "za duże" a takie cienkie? Coś porządnego? Z wyglądu na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Co to za kotwice w tych wobkach? Takie "za duże" a takie cienkie? Coś porządnego? Z wyglądu na pewno. Arku, wstawiłem tylko zdjęcia. Nie miałem w rękach tych wobków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Gamakatsu 13b/13 ns - taką dostałem podpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Dzięki za info. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 1 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Gamaki 13b to bardzo fajne kotwice - takie nie za ciężkie, ale jednocześnie mocne. Ostre oczywiście są bardzo. Często zbroje w nie woblery sandaczowe oraz wszystkie trollingowe. Jedyne miejsce, gdzie wg mnie się nie sprawdzają, to bolenie w bardzo silnym nurcie i plecionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 1 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Gamaki 13b to bardzo fajne kotwice - takie nie za ciężkie, ale jednocześnie mocne. Ostre oczywiście są bardzo. Często zbroje w nie woblery sandaczowe oraz wszystkie trollingowe. Jedyne miejsce, gdzie wg mnie się nie sprawdzają, to bolenie w bardzo silnym nurcie i plecionka.Polecam 13NS , są twardsze , a grubość drutu taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Witam serdecznie. Następna niewiadoma, z którą „walczę” od dłuższego czasu i nie mogę znaleźć autora.8-mio cm wobler.Może któryś z kolegów spotkał się już z tym woblerem i wie kto jest wykonawcą?Pozdrawiam serdecznie Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Bonito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Bartku, też mi to przyszło do głowy. Pomyślałem, że ktoś fabryczny wobler okleił materiałem. Niestety nie miałem ich w rękach, to więcej nie mogę powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Dostałem informację, że wykonawcą tego woblera może być Jacek Wargocki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 No to Bonito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Niespodzianka, Jacek Wargocki potwierdził autorstwo woblera. Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Sławku, jak przyjadę do Wrocławia to obiecuję zabrać go ze sobą. Zobaczysz na własne oczy, to jest zawsze inaczej niż spoglądać na zdjęcie. Kilka osób zwrócił uwagę, że to jest Wobler Bonito.Pozdrawiam serdecznie Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi