Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

To ja też mam pytanie. Kto mógł zrobić te woblery:?

Exclusive wywiad z autorem książki   ;)  :lol: .

Stawka jest bardzo wysoka, dlatego ryzykuję i odpowiadam!... :)

Wydaje mi się, że jeśli Sławek zadaje pytanie o autora woblerów, to może być ono bardzo podchwytliwe!...  :D Tym samym odpowiedź na nie, będzie niełatwa lub ...banalnie prosta!...  :D W pytaniu jest też zawarte podchwytliwe "Kto MÓGŁ zrobić...?"

Dlatego zakładając pierwszą opcję, założyłem, że woblery MÓGŁ wykonać znany twórca, który w tym wypadku wykonał woblery wzorując się na innym twórcy woblerów (i tu obstawiałem Jurasa, który MÓGŁ wykonać woblery na wzór woblerów Bila...).

W drugiej opcji - tej prostszej - MÓGŁ je wykonać L. Dylewski (posiadałem bardzo stare wersje, prawie identyczne z tymi z foto...).

I jak to się ma do prawdy?  :D

Nie wierze????

Ty napewno masz „asa w rekawie”

Chociaż to wcale nie jest takie proste.

Co mi wpadło w oko… kształt podobny do śp A.B, malowanie również, inne osadzenie stera i umiejscowienie oka. Staranne wykonanie, tylne oczko w poziomie.

Podobne kształty robił też RJ, ale on tylne oczko roni w pionie. I inaczej osadza ster.

Te dwa pozostałe wobki pochodzą od tego samego wykonawcy, …

Ten łamaniec, gdzieś już widziałem podobne, ale mam za mało materiału do porównania.

Pozdrawiam

• Like 1

Minęła noc i trochę dzisiejszego dnia, był czas aby skonsultować, przemyśleć itp  ;)  :lol: .

Pora, aby odkryć karty :) .  Zarówno Wiesiu, jak i Sławek wspomnieli twórcę.

Poniżej zdjęcia, które powinny pomóc  ;)  :D  :lol: :

post-54908-0-80961900-1696072874_thumb.jpg   post-54908-0-83017800-1696072887_thumb.jpg

Woblery w postaci dziewiczej można rzec wróciły do miejsca stworzenia  :) . Wczoraj dopiero dostały uprząż  ;)  :) .

Zazdroszczę koledze, który chociaż mógł je potrzymać i zrobić zdjęcia  ;)  :)  :)

• Like 3

Witam serdecznie.

Nie powinienem po godzinie 23-ciej dokonywać jakichkolwiek wpisów. I do tego bez okularów. Gdyby widziała to moja polonistka (pani Jabłońska) z pewnością musiałbym odsiadywać po lekcjach. W dniu dzisiejszym, jak to czytałem kręciłem tylko głową ????????????????

Sławku jak widać nauka o wobkach nie idzie w las, coś pozostaje w głowie.

Śliczne woblery, piękna kolekcja !!!

Pozdrawiam

Sławek

• Like 3

Gamaki 13b to bardzo fajne kotwice - takie nie za ciężkie, ale jednocześnie mocne. Ostre oczywiście są bardzo. Często zbroje w nie woblery sandaczowe oraz wszystkie trollingowe. Jedyne miejsce, gdzie wg mnie się nie sprawdzają, to bolenie w bardzo silnym nurcie i plecionka.

Gamaki 13b to bardzo fajne kotwice - takie nie za ciężkie, ale jednocześnie mocne. Ostre oczywiście są bardzo. Często zbroje w nie woblery sandaczowe oraz wszystkie trollingowe. Jedyne miejsce, gdzie wg mnie się nie sprawdzają, to bolenie w bardzo silnym nurcie i plecionka.

Polecam 13NS , są twardsze , a grubość drutu taka sama

Witam serdecznie.

Następna niewiadoma, z którą „walczę” od dłuższego czasu i nie mogę znaleźć autora.

8-mio cm wobler.

Może któryś z kolegów spotkał się już z tym woblerem i wie kto jest wykonawcą?

Pozdrawiam serdecznie

Sławek

post-76275-0-70995900-1696313141_thumb.jpeg

post-76275-0-67927200-1696313151_thumb.jpeg

post-76275-0-86466400-1696313166_thumb.jpeg

post-76275-0-90093000-1696313178_thumb.jpeg

Sławku, jak przyjadę do Wrocławia to obiecuję zabrać go ze sobą. Zobaczysz na własne oczy, to jest zawsze inaczej niż spoglądać na zdjęcie.

Kilka osób zwrócił uwagę, że to jest Wobler Bonito.

Pozdrawiam serdecznie

Sławek