76rybka Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Witam serdecznie kolegów. Takie maleństwo 4 cm, bardzo starannie wykonane bez sygnatury. Może ktoś wie, kto jest wykonawcą?Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za dotychczasową pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76rybka Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Gabryś Labuda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Dzięki Radku za informacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 (edytowane) a może ktos wie co to za woblerwydaje sie zupełnie współczesnyszukam mu brata bliźniaka Edytowane 22 Października 2023 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Poszukaj wśród kamatsu. Oni mają swoje bardzo podobne. Podrabiają chyba też rapale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 (edytowane) Zadziory na zewnątrz, widywałem takie na Ali. Edytowane 23 Października 2023 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Zadziory na zewnątrz, widywałem takie na Ali.kotwicami sie nie sugerujmoga byc załozone inne niz oryginalniejesli widziałes takiego woba na ali to daj prosze linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) Poszukaj wśród kamatsu. Oni mają swoje bardzo podobne. Podrabiają chyba też rapalenie ma napisu Kamatsu na plecach a te napisy sa dośc trwałewoblera kupiłem z innymi w pakiecie w bardzo dobrym staniete wszystkie uszkodzenia lakieru to po wyprawie na szczupaki Edytowane 24 Października 2023 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 26 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 Witam serdecznie.7,5 cm długości, sygnatura „M.Kostka”Wydaje się prostą sprawą, ale jak do tej pory nie udało się ustalić kim jest M.Kostka, w jakim mieście tworzy, od kiedy itd?Bardzo starannie wykonany wobler, widać w nim doświadczenie wykonawcy.Może, ktoś się już z tym wykonawcą spotkał?Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Witam serdecznie. Taka mała piąteczka, o bardzo charakterystycznym malowaniu. Tylne ucho do mocowania kotwiczki zamontowany w poziomie.I to samo odwieczne pytanie, czy ktoś zna wykonawcę?Pozdrawiam serdecznie Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek68 Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Witam serdecznie.Panowie jakoś strasznie cicho jest od jakiegoś czasu.Może uda się przerwać tą „zmowę milczenia”.Długość woblery 6,5 cm, wysokość 2,6 cm, sygnatura „JIM”, oklejony materiałem tylne oczko w poziomieMoże uda się komuś rozpoznać wykonawcę?Pozdrawiam serdecznie Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Cześć kto może być twórca tego woblera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Stary, drewniany wobler Tomyego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Stary, drewniany wobler Tomyego Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Panowie czy ktoś kojarzy twórcę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Wyglada jak AB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 A czy reszta to wszystko Gębskie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 A tu widok z góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trociowy Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 To nie ab 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 A czy reszta to wszystko Gębskie? IMG_20231119_182528.jpgWg mnie Krzysztof Gębski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 A czy reszta to wszystko Gębskie? IMG_20231119_182528.jpgZdecydowanie Gębskie. Kiedyś jak nie było szerokiej gamy twórców osobiście w Lędyczku je kupowałem podczas powrotów z pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 (edytowane) Zdecydowanie Gębskie. Kiedyś jak nie było szerokiej gamy twórców osobiście w Lędyczku je kupowałem podczas powrotów z pracy. Ta reszta wg mnie to jak wyżej napisałem Krzysztof Gębski (Tak obstawiam)Woblery z Lędyczka to od Henryka Gębskiego, teraz woblery w Lędyczku robi jego syn, Ireneusz. Krzysztof większość czasu swojej działalności produkował woblery w Złotowie.Bracia Henryk i Krzysztof niestety już nie żyją. Czasami można pomylić woblery Krzysztofa z Heniowymi, ten pierwszy powiedziałby że złapał swój warsztat po swoim starszym bracie Henryku.Można powiedzieć że jedna szkoła. Edytowane 22 Listopada 2023 przez Zybi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Ktoś wie, co to za woblerek, który zaznaczyłem na zdjęciu ? Reszta jest mi znana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Na ali takie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi