Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Administracja, chyba trzeba będzie trochę posprzątać i do wątku o Salmo przenieść kilka postów.

Co racja, to racja.

Tylko Minnow (Trout) oczywiście.

Pierwsze egzemplarze (te z mielonego korka i chyba na drutach spawalniczych -"miedzianych") miały stery formowane z pleksi w formach, zmiękczanego w gorącym olejeu. Potem były już z wtryskarek, ale też "pleksi" - te szerokie i grube, węższe przy końcu jak w Bullhedzie.

Potem były już z poliwęglanu, grubsze, najpierw bez napisów (jak w woblerku który tę dyskusję zainicjował) następnie wprowadzono cieńsze stery z poliwęglanu (chyba od razu z napisami) i nastąpiło ich zwężenie (zmniejszenie powierzchni). Aaa no i gdzieś po drodze ster zmienił troszkę kąt natarcia, chyba gdy wszedł ten cienki.

• Like 2

Niestety różnej wielkości ale widać różnicę w budowie sterów. No i różne kąty ich osadzenia też widać. Jeśli chodzi o grubość to ten bez napisu i z napisem jest tej samej grubości. Ten ostatni zdecydowanie cieńszy.

post-51283-0-52765800-1703188573_thumb.jpg

post-51283-0-93978000-1703188583_thumb.jpg

post-51283-0-08903300-1703188593_thumb.jpg

Edytowane przez Andru77
  • Like 4

Dwa pierwsze, od góry, tak jakby January Pawłos. Przy oczach ktoś kombinował ?

Ktoś może rozpoznaje któryś z woblerów ?
Żaden z nich nie ma napisów ani podpisów na sterze ani korpusie5502612356d653e41d2a982d7f735b42.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka

Ja mam woblery tylko te na które łowię, raczej nie kolekcjonuję i nie znam się na kolekcji rapali, ale wszystkie na sterach mają "Finland" ???? dostałem od szefowej w pracy, chyba znalazła gdzieś w czeluściach garażu. A że przypomniała sobie, że ja wedkuje to sprezentowała ????

• Like 1