MZieli10 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Administracja, chyba trzeba będzie trochę posprzątać i do wątku o Salmo przenieść kilka postów.Co racja, to racja. Tylko Minnow (Trout) oczywiście. Pierwsze egzemplarze (te z mielonego korka i chyba na drutach spawalniczych -"miedzianych") miały stery formowane z pleksi w formach, zmiękczanego w gorącym olejeu. Potem były już z wtryskarek, ale też "pleksi" - te szerokie i grube, węższe przy końcu jak w Bullhedzie. Potem były już z poliwęglanu, grubsze, najpierw bez napisów (jak w woblerku który tę dyskusję zainicjował) następnie wprowadzono cieńsze stery z poliwęglanu (chyba od razu z napisami) i nastąpiło ich zwężenie (zmniejszenie powierzchni). Aaa no i gdzieś po drodze ster zmienił troszkę kąt natarcia, chyba gdy wszedł ten cienki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 (edytowane) Niestety różnej wielkości ale widać różnicę w budowie sterów. No i różne kąty ich osadzenia też widać. Jeśli chodzi o grubość to ten bez napisu i z napisem jest tej samej grubości. Ten ostatni zdecydowanie cieńszy. Edytowane 21 Grudnia 2023 przez Andru77 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Czy ktoś kojarzy kto może być twórca tego wobka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Dodam że ster prawdopodobnie nie jest oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Ktoś może rozpoznaje któryś z woblerów ? Żaden z nich nie ma napisów ani podpisów na sterze ani korpusie Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Wyjęty dziś z wody. Brak oznaczeń. Ktoś? Coś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 (edytowane) Czy ktoś kojarzy kto może być twórca tego wobka?O ile dobrze kojarzę wobler z "Kamiennej Góry". Edytowane 31 Grudnia 2023 przez markir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 Kto mi przypomni czyje to inicjały? Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Dwa pierwsze, od góry, tak jakby January Pawłos. Przy oczach ktoś kombinował ?Ktoś może rozpoznaje któryś z woblerów ?Żaden z nich nie ma napisów ani podpisów na sterze ani korpusieWysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Na dole jest Bagley Diving Killer lub jego niezła podróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Ktoś kojarzy o co chodzi z takim zestawem? Dostałem w prezencie i mam obawy, że może być szkoda je moczyć ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 No przecież wszystko widać na wieczku i Rattlinie z lewej. Moczyć? Poczekaj parę lat bez moczenia. A kto takie prezenty rozdaje, bo też bym chciał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Ja mam woblery tylko te na które łowię, raczej nie kolekcjonuję i nie znam się na kolekcji rapali, ale wszystkie na sterach mają "Finland" ???? dostałem od szefowej w pracy, chyba znalazła gdzieś w czeluściach garażu. A że przypomniała sobie, że ja wedkuje to sprezentowała ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 Takie starocie wygrzebałem. Ktoś może rozpozna? Bez podpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Wyjęty dziś z wody. Brak oznaczeń. Ktoś? Coś ?Coś mi mówi, że to mój. Ale tych było niewiele... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 Dwa pierwsze, od góry, tak jakby January Pawłos. Przy oczach ktoś kombinował ?dzięki !!!a co jest nie tak z oczami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 Starszawy, oklejony chyba "złotkiem" z papierosów. Podpowie ktoś czyj to wobler ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 „dzięki !!!a co jest nie tak z oczami?”————— Oczy jakieś doklejone na oryginał. Farba fluorescencyjna. Przecież widać że to dorobione nie oryginał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freshwater Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 Dzisiaj przy porządkowaniu pudełek wyjąłem kilka woblerów, których Twórców nie kojarzę bądź zapomniałem. Wiem, że tu mamy wielu pasjonatów rękodzieła... Pomożecie? :-) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 Nr 3 to kolega Mariusz L. od nas z forum, foxy77. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 MS podobny do , Marcin ,,Skawa,, Skawinski ,4 wyglada jak Sendal, 5 Mentos, 6 przypomina wobler Moldoch ,,Szrek ,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freshwater Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 Dzięki za podpowiedzi:-) 4 to raczej nie Sendal ale może jeszcze ktoś się wypowie i rozwieje wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 MS podobny do , Marcin ,,Skawa,, Skawinski ,4 wyglada jak Sendal, 5 Mentos, 6 przypomina wobler Moldoch ,,Szrek ,, Z tego co wiem to Marcin podpisywał wobki "SKAWA". Nr 6 na pewno Piotr Mołdoch "Shrek" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Z tego co wiem to Marcin podpisywał wobki "SKAWA". Nr 6 na pewno Piotr Mołdoch "Shrek" Nie tylko "Skawa", ale także "Trotka" i "M.S.". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 8 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 Tak jak wspomniał @Trout. Oczy jakby pomalowane później , na pewno nie przez pana Januarego.dzięki !!!a co jest nie tak z oczami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi