Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Okazuje się, że trzeci wobler na ostatnim zdjęciu gościł już tutaj w tym wątku kilka lat temu :)

Jak rozumiem historię opisaną wtedy, wyszło na to, że to wobler Andrzeja Dobrosielskiego z Puław - więc ten rozstrzygnięty.

O te dwa pierwsze z trzeciego zapytam - dzięki za sugestię.

Teraz najbardziej zależy mi na tych ze zdjęć 1 i 2. Raczej mocno starsza produkcja, bardzo staranna, pięknie obrobione stery charakterystycznie szare i grube jak na tę wielkość woblerów. Ktoś? Coś?

Okonek wygląda / ma cechy KSK.

Roman,

ten trzeci z ostatniego zdjęcia to wobler Bartka Smolenia, na pewno nie Andrzeja. On takich nie robił.

Czwarty, tak jak wyżej, to wobler KSK.

Te cztery z pierwszych dwóch zdjęć, to twórca z Kłodzka lub jego okolic.

Edytowane przez Banjo

Dzięki Sławku za sprostowanie. Być może nie wszystkie zdjęcia z historii tego mega-wątku mi się wyświetliły i stąd mylne wnioski co do opisu. Dzięki za sprostowanie.

Wszystkim, którzy mi podpowiedzieli również serdecznie Dziękuję.

Edytowane przez RomanP

Roman,

ten trzeci z ostatniego zdjęcia to wobler Bartka Smolenia, na pewno nie Andrzeja. On takich nie robił.

Czwarty, tak jak wyżej, to wobler KSK.

Te cztery z pierwszych dwóch zdjęć, to twórca z Kłodzka lub jego okolic.

No ciekawe kto toz ok Kłodzka   :) Nie znam być może stare wobki

Edytowane przez Piotr.B
  • Like 1

Cześć wszystkim. Ostatnio kupiłem sobie paczkę wobków na nowy sezon i były wzór nich 3 takie okonki. Na pewno jeden twórca.

Trochę przypominają różne modele od Salmo. Jeden pije do Butcher'a, inny to trochę taki Bullhead.

Czy wie ktoś może czyja to produkcja?:)

post-60931-0-27153900-1706212415_thumb.jpg