Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Salmo ale jakie ?

Minnow 7 (górny i dolny) oraz 6 (dwa środkowe).

Dwa górne z przełomu wieków -ładne kilka dyszek od sztuki możesz śmiało wołać, dolne to już starsze wersje i znacznie rzadsze kolory, troszkę cenniejsze. Jako komplet ze 3- 3,5 stówki jesli znajdziesz fanatyka.

Edytowane przez morrum

"Minnow 7 (górny i dolny) oraz 6 (dwa środkowe).

Dwa górne z przełomu wieków -ładne kilka dyszek od sztuki możesz śmiało wołać, dolne to już starsze wersje i znacznie rzadsze kolory, troszkę cenniejsze. Jako komplet ze 3- 3,5 stówki jesli znajdziesz fanatyka".

-----------

Ten Salmo Minnow 7cm Duce (pierwszy od góry) jakiś trochę "skopany" jest. :) Albo komuś kalkomania nie wyszła gdy ćwiczył lub źle dobrał i wsadził 9cm na 7cm. Oko i reszta nienaturalnie wielkie. Ale fakt, wobler stary. Może przez to że "skopany" tym bardziej starszy wiec może i pierwszy w tym kolorze na tym rozmiarze, jako próbny osobnik.

Że 12 lat temu dostałem od znajomego trochę starych woblerów Dorado - Classic, Invader, Alaska - oraz taki oto woblerek. Bodajże 5 cm, w przekroju zbliżony do trójkąta (szeroki grzbietem i zwęża jacy się do brzuszka) co starałem się jakoś pokazać na zdjęciu. Wygląda na jakąś seryjną produkcję. Zna ktoś?

post-57898-0-05026100-1708541698_thumb.jpeg

post-57898-0-14495000-1708541706_thumb.jpeg

Że 12 lat temu dostałem od znajomego trochę starych woblerów Dorado - Classic, Invader, Alaska - oraz taki oto woblerek. Bodajże 5 cm, w przekroju zbliżony do trójkąta (szeroki grzbietem i zwęża jacy się do brzuszka) co starałem się jakoś pokazać na zdjęciu. Wygląda na jakąś seryjną produkcję. Zna ktoś?

To jest wobler Wabix.

• Like 2

Podobny do Wabix.

Tylko te miały grube / grubsze stery.

Nie wszystkie Wabixy miały grube stery.

Znczy podejrzewam Parfa,chociaż to chyba raczej Szymon WZ., kogoś z Czarnego i Sidora , ale to podejrzewam, pewności nie mam.

Pierwszy od góry, to nie wobler Parf, ostatni to nie wobler Grześka.

Cześć Koledzy!

Taki wobler wpadł mi w ręce i nie jestem pewien co to za jeden... :) Żadnych oznaczeń. Ma 12cm długości, sporą masę (jest pływający) i posiada system rzutowy (spore kulki wewnątrz). Będę wdzięczny za podpowiedzi. :) 

Z góry bardzo dziękuję!  

post-59071-0-75445600-1708632633_thumb.jpgpost-59071-0-22046500-1708632640_thumb.jpg

• Like 2