Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Sam mam gdzieś zrzuty ekranu jak pierwsze w swoim wątku pokazywał swój wobler, a później go wystawiał na giełdzie jako SS :)

A ja tam lubię gościa wątek czytać, szczególnie jak odpowiada jerkbaitowym zjadaczom rozumów. Zanim zaczniecie coś blokować koledzy i stawiać innych po pręgierzem, przeliczcie podrabiane gumy w Waszych pudełkach :)

• Like 6

Witam serdecznie.

Dzisiejszy NN to 9,0 cm „łamaniec” z lekko rynienkowym bardzo charakterystycznym sterem. Nie sygnowany.

Może ktoś spotkał się już z tego typu wyrobami i będzie w stanie coś na ten temat powiedzieć?

Pozdrawiam serdecznie

Sławek

Ja się spotkałem, ale nie jestem pewien, czy to to. Tego typu woblery robił jeden chłopak z Puław, wiem że i na handel. Rynienkowaty ster był wycinany z butelek, podobno najlepsze były z butelek zwrotnych po napojach gazowanych. Ale nie wiem czy jeszcze robi. Całkiem fajne ryby łowił na te swoje wyroby.

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Mógłbym się przyznać do tego drugiego od góry gdybyś podał jego długość - jeśli ma 4 cm to albo mój, albo na moim korpusie

To nie będzie ten Twój korpus 4cm Romku chyba że miałeś jeszcze inne niż te klasyki. Ten 4 cm to obok Górala 3,5cm zdecydowanie u mnie w dalszym ciągu nr jeden do łowienia kleni.  :D

To nie będzie ten Twój korpus 4cm Romku chyba że miałeś jeszcze inne niż te klasyki. Ten 4 cm to obok Górala 3,5cm zdecydowanie u mnie w dalszym ciągu nr jeden do łowienia kleni.  :D

Były inne:

https://jerkbait.pl/topic/85531-erka/page-2

Post 35