Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Pokombinujcie dalej... .Ja go kupilem w nieistniejacym juz sklepie Superwedki. Jest calkiem mozliwe, ze ma on kilkadziesiat lat (ktos sie wyprzedawal). Bylem bardzo zdziwiony, ze jest w ogole taka firma...

Zgadza sie, pokazywalem w Jerku, a nawet mowilem jak sie nazywa...

Heddona tez tam kupilem, lososiowego Tadd polly. Jakosc tworzywa, z jakiego wyprodukowano wobler jest zdumiewajaca, dodatkowo wobler ma wlasciwosci fosforyzujace, jak go naladowac strumieniem swiatla.

Heddon to jedna z najstarszych wytworni sprzetu na Swiecie(o ile nie najstarsza), zal. 1894r albo jakos tak...

Gumo

takie wobki sprzedawał gościu którego poznałem w zeszłum roku,były prawie identyczne(niestety nie byłem przkonany do tej przynęty, ale jego to były chyba rękodzieła, oprcz tych raczków miał super obrotówki na troć(roównież własny wyróB) choć świetnie na nie brały szczupaki, niestety kontakt mi się urwał

• 3 lata później...

Panowie,

Do 1 kwietnia jeszcze kilka tygodni :D

Wobler wertykalny jako DIVER plywajacy ?

Nie spotkalem takiego cudaka.

Ten na zdjeciu to Bill Lewis (tak wyglada), aczkolwiek nie spotkalem go jeszcze nigdy w wersji 12 cm.

Wogole nie spotkalem NIGDY zadnego dzwoniacego (rattlina) powyzej 10 cm.

Nic w zadanym pytaniu mi nie pasuje ...

:unsure:

Ale moze rzeczywistosc wyprzedzila mnie znaczaco ?

Guzu

Panowie,

Do 1 kwietnia jeszcze kilka tygodni :D

Wobler wertykalny jako DIVER plywajacy ?

Nie spotkalem takiego cudaka.

Ten na zdjeciu to Bill Lewis (tak wyglada), aczkolwiek nie spotkalem go jeszcze nigdy w wersji 12 cm.

Wogole nie spotkalem NIGDY zadnego dzwoniacego (rattlina) powyzej 10 cm.

Nic w zadanym pytaniu mi nie pasuje ...

:unsure:

Ale moze rzeczywistosc wyprzedzila mnie znaczaco ?

Guzu

Sa, sa :D .

Tutaj i tutaj ostatni w tabeli to wlasnie plywajacy dwonastocentymetrowy.

Nigdy nie wzialem tego do reki ...do dzis :mellow: ...kupilem jednego w BPS... w sklepie Kevin mi doradzil , mial na niego kilka muskie ...wierze mu bo to gosc z Labiryntu Trouta B) . Przy najblizszej okazji wyprubuje go ...to oczywiscie Rat-L-Trap Bila Lewisa robiony w USA . Chcialbym jeszcze dodac ze glos ktory wydaje jest niezwykle wkur.... nie dziwie sie ze muskie go gryza :lol:

Bila Levisa nie mialem ale przeciez i Rapala oferuje cos takiego i to w roznych wielkosciach. A i u innych producentow jakby poszukac to mozna znalezc.

Zdaje sie ze mam jeszzce najwiekszego i najmniejszego.

Mialem klopoty zeby cos na nie zlowic z powodu - jakos nie trafialy do wody.

A moze wlasnie nieslusznie...?

Gumo