trout master Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 "Te dwa nie podpisane woblery, to oczywiście woblery L. Dylewskiego."_____Fajna ta gruba siateczka na łuskę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Banjo ten wobler pod patyczakiem Wrzyszcza to wyrób również z Gdańska. Zrobił go mój znajomy Romek...pisaliśmy kiedyś o jego woblerach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) Banjo ten wobler pod patyczakiem Wrzyszcza to wyrób również z Gdańska. Zrobił go mój znajomy Romek...pisaliśmy kiedyś o jego woblerach. Dzięki Bartku. Trochę mnie zmyliło malowanie, jest całkowicie inne od pozostałych, które mam. W tym samym malowaniu co patyczak mam jeszcze shadrapy. Żabki też są .Z tego co pamiętam, to miał też przezwisko (w pozytywnym znaczeniu), Chyba pochodziło od miejsca zamieszkania albo sprzedaży. Edytowane 6 Listopada 2020 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 _____Fajna ta gruba siateczka na łuskę. Arku, mnie bardziej cieszy to, że ten wobek poniżej nie ma szmaty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) Dzięki Sławku za zdjęcia starych Dylewskich jeszcze bez podpisu.Oczywiście są podobne do jego stylu.Nie widziałem jeszcze takich.Z jakich lat mogą pochodzić?Wiadomo od kiedy wobki L.D są podpisywane? Edytowane 6 Listopada 2020 przez Salata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) A proszę bardzo .Zaczął oklejać szmatą pod koniec lat 80-tych ub. wieku. A podpisywać zapewne później. Powodem było nauczenie swoich uczniów wykonywania i oklejania woblerów. Na pierwszy rzut oka były do siebie podobne, stąd aby rozróżnić twórców padła propozycja, sugestia co do podpisywania swoich woblerów. Edytowane 6 Listopada 2020 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Dzięki Bartku. Trochę mnie zmyliło malowanie, jest całkowicie inne od pozostałych, które mam. W tym samym malowaniu co patyczak mam jeszcze shadrapy. Żabki też są .Z tego co pamiętam, to miał też przezwisko (w pozytywnym znaczeniu), Chyba pochodziło od miejsca zamieszkania albo sprzedaży.To bardzo stara produkcja, teraz woblery malowane są zupełnie inaczej, nie robi też z piany, tylko samo drewno, sporo wyrobów trafia do CF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 To bardzo stara produkcja, teraz woblery malowane są zupełnie inaczej, nie robi też z piany, tylko samo drewno, sporo wyrobów trafia do CF. Tylko pod jaką nazwą trafiają do CF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Tak na szybko: tajka i smużaki (pchła, gigant,patyczak). Mam sporo woblerów do testów, niektóre innowacyjne, kilka już ma ryby na koncie, może trafią do szerszego grona wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Tak na szybko: tajka i smużaki (pchła, gigant,patyczak). Mam sporo woblerów do testów, niektóre innowacyjne, kilka już ma ryby na koncie, może trafią do szerszego grona wędkarzy. To nigdy bym nie domyślił się, że to Jego. Całkowicie inne wykonanie. W takim razie czekam na to, aż nowe pomysły ujrzą światło dzienne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) Prośba o potwierdzenie autentyczności M.OMam tu takie 2szt. jednak obiło mi się o uszy że Marcin miał "stary podpis" którego jeszcze nie widziałem lub też mogą być to podróbki. Edytowane 6 Listopada 2020 przez Salata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Też mam M.O. w takich kolorach oraz z czerwonym "podkładem" przy tylnym oczku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Też mam M.O. w takich kolorach oraz z czerwonym "podkładem" przy tylnym oczku....____A co to za wobki "MO"? Tylne oczko i ten czerwony "podkład" na styku dupki i oczka jest taki sam jak w tym woblerze którego pokazał Banjo w poście #3296. On zeznał że to LD wiec MO i LD to ta sama "szkoła"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 ____A co to za wobki "MO"? Tylne oczko i ten czerwony "podkład" na styku dupki i oczka jest taki sam jak w tym woblerze którego pokazał Banjo w poście #3296. On zeznał że to LD wiec MO i LD to ta sama "szkoła"? Tak Arku, obaj pochodzą z Czarnego. Z Czarnego i okolic jest co najmniej kilkunastu, którzy robili (robią) wobki oklejane szmatą i często malowali na czerwono koniec korpusu w okolicach tylnego oczka. Wielu z nich też ustawia te oczko na płasko. Tak więc Arku nie dziw się, że zobaczysz na pierwszy rzut oka identyczne woblery a będą dziełami różnych twórców . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 (edytowane) Cześć, czy to Salmo jest "starym Salmo" czy to zwykły salmiak dostępny w sklepach? Edytowane 6 Listopada 2020 przez luk_gda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Wygląda na starszy (jeśli nie ma napisu na sterze), ale nie najstarszy model . Zabijać się o niego nie będą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Stary Salmo ma gruby ster bez napisu. Ten to Salmo, taki jak w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Stary minnow 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Gdyby foto było na dziecięcej dłoni to 7 cm . Ale myślę że to 9 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Witam. Pytanie . Czy to rapala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deridun Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Ze stelaża raczej podróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Rozbiecki Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Witam. Pytanie . Czy to rapala ? B34309D4-ADA3-437A-9F65-C0B93B409F15.jpegRaczej wzorowany na Shad Rap wobler. Rapala miałaby na sterze napis.Nie pasują do Rapali jeszcze:- wielkość oczek- nosek- kształt korpusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Cześć Panowie. Mam nietypową sprawę, rozmyślam nad zakupem woblerów ze zdjęć. Sprzedający napisał, żebym zaproponował swoją cenę, tylko nie bardzo mam pojęcie ile mogą być warte (Tak, wiem, że towar jest wart tyle, ile kupujący jest w stanie za niego zapłacić). I teraz pytanko dla bardziej doświadczonych kolegów - ile mogą być warte te woblerki? Odpowiedź może być na priva, bądź tutaj. Niestety nie potrafiłem znaleźć podobnego tematu. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Zdjęcia: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Rozbiecki Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Cześć Panowie. Mam nietypową sprawę, rozmyślam nad zakupem woblerów ze zdjęć. Sprzedający napisał, żebym zaproponował swoją cenę, tylko nie bardzo mam pojęcie ile mogą być warte (Tak, wiem, że towar jest wart tyle, ile kupujący jest w stanie za niego zapłacić). I teraz pytanko dla bardziej doświadczonych kolegów - ile mogą być warte te woblerki? Odpowiedź może być na priva, bądź tutaj. Niestety nie potrafiłem znaleźć podobnego tematu. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Zdjęcia: Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkBardzo stare Rapale.W Polsce bardzo ich mało, o wycenę ciężko, bo krąg miłośników zdecydowanie węższy, niz starych Salmo.Można przyjąć, że 50-80zl za sztukę, to minimum. Acz moja wycena jest skrzywiona sympatią do nich. Po tyle mniej więcej je też kupowałem. W pakiecie i Smithwick. Wart 18-20zl. Pewna podpowiedź może stanowić eBay. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Na 2-3 sztuki byłbym chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi