Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

"Przecież Leszek nie podpisywał wszystkich woblerów. Na sto procent jest to jego robota.

Na tej fotce górny bez sygnatury a bankowo Leszka".

--------

Ale materiał inny, i ster gruby. :) Chyba że materiałem o takiej ziarnistości też oklejal. Lub foto oszukuje. :)

Dziękuję za odpowiedź. Tak podejrzewałem ale brak podpisu trochę mnie zbił z tropu. 

Znam Leszka woblery , oczywiście mogę się mylić .Mam sporo bez podpisów .Szmaty do oklejania też nie za każdym razem takie same były.

Mam nawet wobler oklejony kawałkiem sukienki Leszka żony , można oczywiście go zapytać o potwierdzenie dla bardziej dociekliwych .

Mam też takie z literką ,,J,, ale nie sądzę by oprócz może dwóch osób na jerku wiedziało co się kryje L.D.  ''J '' ?

Edytowane przez Franc
  • Like 2

Witam. Nie wiedziałem za bardzo gdzie napisać to postanowiłem że otworze nowy wątek który może nawet na dłużej zagości w tej części forum.

Także mam pytanko bo ostatnio odgrzebuje w czeluściach szafy sprzęty wędkarskie i znalazłem takie oto woblery, ktoś coś może wie jakiej firmy one mogą być? Znalazłem też stare jak świat krokodyle ale tu akurat wiedziałem co to jest - Abu Garcia Hi-Lo ????

post-53754-0-93722500-1643004017_thumb.jpg

Takie o to cukierki, bardziej pod suma te "bomby" bardzo mocna praca, aczkolwiek teraz sobie będą znowu leżeć w pudełku szkoda mi ich ruszać ale chciałbym się chociaż dowiedzieć kto tą konstrukcje produkował ????. Pozdrawiam 

Jak koledzy napisali jest specjalny wątek. Ale na szybko te 4 na dole to rosyjskie podróbki MIDI S-a. Ze 30 lat temu to był mój ulubiony wobler na szczupaki z Wieprza. Te 2 u góry to Big S. Nie wiem czy oryginalne czy też import że wschodu.

• Like 1

Jak koledzy napisali jest specjalny wątek. Ale na szybko te 4 na dole to rosyjskie podróbki MIDI S-a. Ze 30 lat temu to był mój ulubiony wobler na szczupaki z Wieprza. Te 2 u góry to Big S. Nie wiem czy oryginalne czy też import że wschodu.

Oryginały mają stelaże z drutu, tu jest ewidentnie płaska blaszka

• Like 1

Gebski. Tylko nie pomne, który. Skłaniał bym się ku seniorowi.

Jeśli mnie pamięć nie myli, to ze 20-25 lat temu były małe modele "opierzone".

Poproszę o pomoc w identyfikacji.

Któż to dodawał piórka do swoich wyrobów?

IMG_20220127_141726__03.jpg IMG_20220127_141711.jpg

IMG_20220127_141656.jpg IMG_20220127_141635.jpg

• Like 2

Te 20-25 lat temu, to by się zgadzało..

Bo ten "opierzony" pasiak o którego pytam, to taki naczelny senior w moich pudełkach.

A było to jeszcze przed powodzią w 97r. gdy skusił pięknie wybarwionego potokowca w leśnym odcinku Widawy powyżej Wrocławia.

Te 20-25 lat temu, to by się zgadzało..

Bo ten "opierzony" pasiak o którego pytam, to taki naczelny senior w moich pudełkach.

A było to jeszcze przed powodzią w 97r. gdy skusił pięknie wybarwionego potokowca w leśnym odcinku Widawy powyżej Wrocławia.

Pięknie tam Widawa meandruje  :)

Pięknie tam Widawa meandruje  :)

Tak. Na te pstrągi w tamtych latach jeździło się tak, że w Chrząstawie Wlk. wjeżdzałem  w boczną dróżkę prowadzącą przez pola do Widawy.

Przy takim małym mostku zostawiało się auto i szło w górę. Trochę polnym odkrytym odcinkiem rzeki. No i  później wejście w las , w te urocze meandry.

Przeżycia niezwykłe, rzeka piękna, dzika. Celebrowało się te miejsca.. bez pośpiechu dochodziłem aż do mostu na drodze łączącej Jelcz Laskowice i Oleśnicę.

Stał tam słup z żółtą tabliczką informującą, że to wody krainy pstrąga i lipienia. Po powodzi już tam nie zaglądałem.

Edytowane przez Arkiewicz

Poproszę o pomoc w identyfikacji.

Któż to dodawał piórka do swoich wyrobów?

attachicon.gif IMG_20220127_141726__03.jpg   attachicon.gif IMG_20220127_141711.jpg

attachicon.gif IMG_20220127_141656.jpg     attachicon.gif IMG_20220127_141635.jpg

H. Gębski z Lędyczka.  Mam takiego samego "Osa" jak kol. Banjo - klenie na Wiśle go lubiły. 

Edytowane przez Okonhel
  • Like 2