mariusz79 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 A tego ktoś poznaje? Najstarszy mój wobler, kupiony około 1995 roku, wykonany ze styropianu, stelaż chyba miedziany, malowany był w srebrną łuskę przez siatkę i miał niebieski grzbiet, nie był polakierowany więc po 3 szczupaku większość farby zlazła, naprawiałem tym co miałem folia po czekoladzie, lakiery do paznokci od mamy i samochodowy lakier bezbarwny do zaprawek. Jerka wtedy nie było więc wyszło jak wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam. Panowie czy to Wobki Dorado ? Jeśli tak to z jakiego okresu ? Z góry dziękuję za odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 dwa z góry wyglądają na Big Fish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Dorado na 100 nie. ????Corado-Big Fish .... możliwe z ksztłtow i kolorystyki ale ten ster. ????☝????_________ Edytowane 9 Stycznia 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Ale kalkomanie jakby zdjęte Dorado, więc może tym tropem należy szukać? Triada przed połączeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Dorado nie robiło nigdy kalkomani. Malowanie Darado to tampon i aero. Kształt tych na foto tez nie jest ich. Woblerow Triady nigdy nie widziałem połączeniem. Kształt tych z fotki podobny najbardziej do Big Fish-a. Moze stare Corrado. Moze stary DAM. Ster z wtryskarki czy cięty poliwęglan? Jaka dlugosc tych wobków? Pokrywy skrzelowe tych z górnej fotki wyraźnie odznaczone? Jak np. Salmo Whitefish czy Roach?Jedyna "niedoskonałość" i to co mnie dziwi, to dlugosc steru. Dziwnie długie w tych z górnej foty. ???????? Niepasujące do dlugosci korpusów. Moze to jakas rosyjska Aqua?_______ Edytowane 9 Stycznia 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jutro zrobię więcej fotek dokładniejszych . Dziś już nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Moim zdaniem te dwa od góry to będą Orliki, jeśli mają stery wycinane. A ten trzeci, hmm może to jest Pike? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Dodatkowe foto. Wymiary to 8,5cm i dwa 7,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Te dwa na 100 % Big fish, łowiłem na takie same.Bigfishe niekiedy miały przesadnie długie stery, miałem takiego maluszka co ster był prawie długości korpusu woblera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ja sie niestety poddaje. Pod sterem widać że chyba pianka, stery raczej cięte z płyty PC, pojecia nie mam. Szczupak z tym sterem powinien pracować. Te "plotki" z tak długa łapatą mogą już mieć problem lub praca bedzie b. mocna. Grafika, projekt i wykon b. ładne. Dlugosc dziwna, zwłaszcza Pike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 No i wszystko jasne. Dobrze obstawiałem. A gdzie kolega @thymalus? On powiedziałby nam najwiecej o tych wobkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Zgadywania ciąg dalszy. Co to za wobler. Wygląda na szkołę z Czarnego, trociowy wobler, ster troszkę mniej typowy oraz podpis wobka literami: ST. A tutaj też coś na wzór z Czarnego, a może z samego Czarnego. Woble pstrągowy, nie podpisany, Cechą charakterystyczna jest grubszy ster jak na taką długość. Oczko w ogonie płasko ułożone a sam ogonem zabarwiony na czerwono. Edytowane 20 Stycznia 2017 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 I kolejna porcja do odszyfrowania .Pierwszy wobek wielkości trociowej, szczupakowej a drugi to pstrągowy i podejrzewam, że Artecha. Posiada na brzuszku podpis, ale jest niewyraźny, zaczyna się na literę: A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Ktoś pomoże w identyfikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 To nie z pod mojej ręki. Za ładny A tak serio, to nigdy nie oklejałem tkaniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Sztuczne światło.Jutro może zrobię przy dziennym to wyjdzie bardziej rozświetlone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 To nie z pod mojej ręki. Za ładny A tak serio, to nigdy nie oklejałem tkaniną.Szkoda . Byłby jeden rozpoznany, a tak dalej nie wiem co kupiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Jeszcze raz ten sam wobler w dziennym świetle. Może ktoś kojarzy Twórcę? :-) Edytowane 21 Stycznia 2017 przez sslonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 A nie jest to jaki Siek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Bardziej z "oka" do Storka może? .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) https://www.google.pl/search?q=woblery+siek&client=opera&hs=u7v&tbm=isch&imgil=7GHkin1ANCRAjM%253A%253BW5j4-1c3XXuoLM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fgarbus.sklep.pl%25252Fgupik-3cm-siek-m&source=iu&pf=m&fir=7GHkin1ANCRAjM%253A%252CW5j4-1c3XXuoLM%252C_&usg=__SnE-ResPaAKu7RClEhvKyPSgKlo%3D&biw=1455&bih=693&ved=0ahUKEwiL__S4jtPRAhVpYZoKHQodD9kQyjcIPQ&ei=IUODWMvqO-nC6QSKurzIDQ#imgrc=5_3bi2IAnEHDNM%3A Kształt zbiżony - a jeśli ktoś okleił tkaniną to może być to.. Ale też niewykluczone,że to woblerek zbudowany na bazie korpusu eRKa 11Ale to już sam autor(wykonawca woblerka) musiałby rozstrzygnąć. Edytowane 21 Stycznia 2017 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Poproszę i ja o pomoc w ustaleniu Twórców.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 No cóż, chyba zagadki ze 100% pewnością nie uda mi się rozwiązać ???? dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Na pierwszym woblerze od góry w lewej kolumnie oraz na okonku są inicjały J.S .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi