Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Albo Orlik

Sławek , to big fisze :) Mam takie.

Pozdrowienia

Na tej samej fotce pierwszy od góry to siek.

Grześku mam i jedne, i drugie. Wydaje mi się, że Bigfishe miały stery wtryskiwane, a Orliki wycinane. Mylą się czasami, są tego samego autora, który już je też do końca po zdjęciach nie rozpoznaje.  ;)

Pozdrowionka  :)

• Like 3

A czy jedne i drugie miały takie wyraźne przejście pomiędzy głową a korpusem? Te moje mają. Szczególnie wyraźne w tym większym.

Tak. BigFish mają grubsze stery, coś ok 1.8-1.9 mm (widać, że są z wtryskarki), zaś Orliki mają zdecydowanie cieńsze stery.

• Like 1

Tak. BigFish mają grubsze stery, coś ok 1.8-1.9 mm (widać, że są z wtryskarki), zaś Orliki mają zdecydowanie cieńsze stery.

No i zgluplem ????

Ale okazuje się ze mam i big fisze(parę szt.zresztą zdaję się że podsylalem Ci zdjęcia kiedyś ...) i glapkę Orlika

Hej!

• Like 2

Czy wykonywanie woblerów z twardego styropianu było często stosowane przez wytwórców w pierwszej połowie lat 90? mam drygi wobler który kupiłem w tamtym okresie też na miedzi i ster chyba z wtryskarki

post-56069-0-80676100-1518641304.jpg

jeszcze jedna rzecz oba mają oczy naklejone,

Edytowane przez mariusz79

Czy wykonywanie woblerów z twardego styropianu było często stosowane przez wytwórców w pierwszej połowie lat 90? mam drygi wobler który kupiłem w tamtym okresie też na miedzi i ster chyba z wtryskarki

To jeden ze sposobów. Szukano jakiejś alternatywy dla drewna, zwłaszcza w produkcji na większą skalę. Wobki Tex też były ze styropianu.

Dawaj fotkę drugiego, obadamy co to jest  ;)

• Like 1

Ten srebrny to drugi, malowany w oryginale bialy brzuch i jasnoniebieski grzbiet a na to srebrna luska przez siatkę. Oczy były wykonane przez naklejenie krążka z żółtego tworzywa i zrenicy malowanej czarną farbą. Co ciekawe wobler nie ppsiadał wierzchniej warstwy lakieru bezbarwnego wiec po kolku szczupłych wszystko zlazlo i odslonił sie stytopian. Folią sam okleiłem:)

Edytowane przez mariusz79

Ten srebrny to drugi, malowany w oryginale bialy brzuch i jasnoniebieski grzbiet a na to srebrna luska przez siatkę. Oczy były wykonane przez naklejenie krążka z żółtego tworzywa i zrenicy malowanej czarną farbą. Co ciekawe wobler nie ppsiadał wierzchniej warstwy lakieru bezbarwnego wiec po kolku szczupłych wszystko zlazlo i odslonił sie stytopian. Folią sam okleiłem:)

Tak coś podejrzewałem z tą folią  ;) .

• Like 1