Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Oklejony złotą "łuską"- kółeczek z foli po papierosach?

..dokładnie, kołeczka z folii chyba z dziurkacza

Prawdopodobnie A.Konowrocki

..A Konowrocki byl juz znany w wędkarskim świecie gdy kupiłem takie woblery, bylo to jakieś ~ 25 lat temu. 

Ostał się ten jeden - tego już nie urwę  - trafia do pudla "przynęt zasłużonych"

• Like 1

.. bardzo prawdopodobne - wobler kupiony w Krakowie...

Post #1719

http://jerkbait.pl/topic/59463-co-to-za-wobler/page-86

--------

Pierwszy to stary wyrób Tapsa

Post #2011

http://jerkbait.pl/topic/59463-co-to-za-wobler/page-101

______

______

Edytowane przez trout master

..bardzo podobny faktycznie 

...ale niestety tylko podróba... w krakowskiej barwenie mowili na to "woblery studenta"... bardzo charakterystyczne jest połączenie steru i stelaza - jeden otworek (średnicy drutu) przez który przechodzi drut stelaza... bardzo fajne przynęty:)

Edytowane przez czarny1

...ale niestety tylko podróba... w krakowskiej barwenie mowili na to "woblery studenta"... bardzo charakterystyczne jest połączenie steru i stelaza - jeden otworek (średnicy drutu) przez który przechodzi drut stelaza... bardzo fajne przynęty:)

..nie jestem pewien czy Barwena już była wtedy -przypuszczam ze woblery te kupiłem u Zdziska A na Bohaterów Stalingradu lub u Adama Sikory (na Mazowieckiej chyba) nie mieszkałem w Krakowie może dlatego Barweny nie pamiętam. 

To ja z mniej efektownych.

20bd75b348c29f32med.jpg

Ktoś kojarzy? Pozostałości po zbieractwie.

Szczególnie o te mniejsze chodzi. Stery mają metalowe.

Ten u góry to mój wyrób.Stary,pewnie z 20 lat,jeden z pierwszych piankowców(forma nr 10) Ten model jest mniejszy 8-9cm,bo mam oczko pod noskiem.Jeszcze był około 2cm dłuższy z oczkiem z noska.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Takie płaskie i wygrzbiecone jak nr 1 , choć w nieco innym malowaniu , były kiedyś wobki MRM . Zarówno maluszki takie jak na zdjęciu , jak i większe siódemki bodajże . Albo model podobny jest tu po prostu , bo ten ster jakiś taki inny nieco ...

• Like 1