Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was słyszał kiedyś o firmie Mirmin? Ponoć pod tą nazwą były tworzone woblery, a może tylko je sprzedawano? Tego nie wiem. Mam jednego woblera i jest wykonany techniką z Czarnego, czyli materiałem oklejony. Ma namalowane skrzela oraz płetewki i linię boczną (linia kreskowa). Ster pokryty lakierem. Może ktoś coś wie.

Czy ktoś z Was słyszał kiedyś o firmie Mirmin? Ponoć pod tą nazwą były tworzone woblery, a może tylko je sprzedawano? Tego nie wiem. Mam jednego woblera i jest wykonany techniką z Czarnego, czyli materiałem oklejony. Ma namalowane skrzela oraz płetewki i linię boczną (linia kreskowa). Ster pokryty lakierem. Może ktoś coś wie.

A to nie jest kooperacja Pawła Mireckiego z Robertem Minkiewiczem?! Malowanie i oklejenie charakterystyczne dla ich pomocnika, a właściwe wsparcia konstrukcyjnego Wojtka Sielskiego.

Mam takiego wobka od Wojtka:

post-54923-0-95082100-1560371336_thumb.jpeg

Edytowane przez Krab
  • Like 2

A to nie jest kooperacja Pawła Mireckiego z Robertem Minkiewiczem?! Malowanie i oklejenie charakterystyczne dla ich pomocnika, a właściwe wsparcia konstrukcyjnego Wojtka Sielskiego.

Mam takiego wobka od Wojtka:

attachicon.gif 3574CF9D-A8BB-4E55-97EC-C366E5804E52.jpeg

Krzyśku dzięki za odpowiedź.  :) Prawdopodobnie masz rację. Sprzedający nazwał go Mirmin, jakby wziąć pierwsze litery nazwisk twórców tych wobków (MIRecki i MINkiewicz), to by pasowało. Masz jakiś kontakt do nich?

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Witajcie, może zna ktoś twórcę tego woblera boleniowego? Jakiś czas temu kupiłem w zestawie tu na forum i chętnie jeszcze kilka bym takich odkupił.

Tanto od Daniela Zaremby (Dandi), bardzo łowne woblery. Daniela znajdziesz na FB, tutaj Go nie ma...

Zapytam jeszcze w tym wątku: czy ktoś wie czyjego autorstwa jest ten wobler?  (nabyłem kiedyś na giełdzie JB)

post-62209-0-68511000-1564820969_thumb.jpg

Edytowane przez Fossegrim
  • Like 2