WojtekCIN Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Del Toro normalnie aż się cieszy mi morda cała. Zapomniałem napisać że czekam na przesyłkę z brc z lakierem, nićmi i kilkoma innymi pierdolami Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 19 Czerwca 2015 przez WojtekCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 I tak to się kończy. Zamiast na rybach....kręcisz kijki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 ... jedyne co będzie robione to szlif blanku plus nowy lakier no i ubranie w przelotki. Uważaj z tym szlifowaniem bo to pełne włókno szklane!!! Jak zatniesz sobie "drzazgę" to idzie do końca i zostanie po niej dziura.O "gryzieniu" przez szkło nie wspomnę. Skóra, płuca, oczy, itd. Powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Blank będzie szlifowany na mokro więc chyba nic złego się nie stanie Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 In progress... Do zamontowania jeszcze tylko prowadnica do nici, silnik do suszarki i ścisk. Wnętrza V wyłożone filcem Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Aha, izolacja tymczasowa oczywiście na czas schnięcia kleju. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Chopy, rzućcie jakimś pomysłem na skonstruowanie napinacza do nici? Ta moja wydumka nie działa jak powinna... Dzięki. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Przeloty od Rafała i przykładowy spacing przyszły, dziękuję. Czekam jeszcze tylko za paroma innymi pierdołami i lecimy z tematem! Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Nie ma za co . Na zdrowie Edytowane 22 Czerwca 2015 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Przymierzałem je już na sucho. Klasa. Czerwony blank i czarne przelotki to je to . Dodam, że nici też będą czarne. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Chopy, rzućcie jakimś pomysłem na skonstruowanie napinacza do nici? Ta moja wydumka nie działa jak powinna... Dzięki. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2Między szpulkę, a nakrętkę (i podkładki po drodze), wsadź sprężynkę (jeśli masz jakiś drut stalowy, to możesz sobie sam skręcić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Tak właśnie zrobię muszę tylko sprężyny zorganizować. Dzięki za pomoc. Wczoraj dołożyłem do kobyłek z V uchwyty do mocowania gumki recepturki. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Tak właśnie zrobię muszę tylko sprężyny zorganizować. Dzięki za pomoc. Wczoraj dołożyłem do kobyłek z V uchwyty do mocowania gumki recepturki. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2Z własnego doświadczenia podrzucę, recepturki średnio się nadają, "kleją" się do blanku. Dużo lepsze są tzw. frotki do włosów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 No to trzeba będzie zrobić skok na pudełko żony i córki. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 zgarni im odrazu zmywacz do pazorow, i te szpatułki co nakłada sie ten krem do depilacj aceton do odtłuszczania a ta szpatuła do omotki zeby była scisle i rowno nawinieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Pierwsze próby omotkowania na jeszcze nie obrobionym blanku, przy użyciu własnoręcznie skonstruowanego wrappera. Jak wyszło? Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Pierwsze próby omotkowania na jeszcze nie obrobionym blanku, przy użyciu własnoręcznie skonstruowanego wrappera. Jak wyszło? Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2Na gładkiej, obrobionej powierzchni ,nić będzie się układać lepiej. A i tak nie ma się czego czepiać, jest OKi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zauważyłem że trzeba utrzymywać idealny kąt natarcia i napięcie nici i samo idzie. Wzorowałem się na filmach mudhole na yt. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zauważyłem że trzeba utrzymywać idealny kąt natarcia i napięcie nici i samo idzie. Wzorowałem się na filmach mudhole na yt. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2Mniejsze ''niedoróbki'' załatwia plastikowa szpatułka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Fajnie, że pokazujesz krok po kroku.Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Ja mam cos takiego do 'dobijania' nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Mam dokładnie taką samą. Działa. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Progress... Papier wodny 800, potem 2000 i blank zeszlifowany i zmatowiony pod wcieranie flex coat z brc. Za niedługo rozrobię lakier a potem 1 warstwa wcieranie szmatką wiskozową. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 24 Czerwca 2015 przez WojtekCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Blank po szlifowaniu wysuszony, odtluszczony benzyną ekstrakcyjną, lakierek rozrobiony w proporcji 0.5ml na 0.5ml i pierwsza warstwa wtarta. Na dziś koniec zabiegów, jutro jeszcze jedna warstwa. Potem rozmieszczenie przelotek, omotkowanie, lakierek, napis, lakierek na napis i finito! Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Czyżby kolega był z pow. gostyńskiego sądząc po tle fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi