TAURUS1989 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Panowie kupiłem ostatnio na znanym portalu aukcyjnym stelle 3000s jdm. Kołowrotek pracuje ładnie ale nie pasuje mi w nim korbka, odstaje od korpusu i jest moim zdaniem za duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Twin Power FA / PG Edytowane 14 Czerwca 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 ja tez mam taka w fd znacznie lepiej lowi sie ciezszymi glowkami nie siedze w szimancach moze takie wtedy byly jest tu pelo fachowcow pewno sie wypowiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Tu jest moim zdaniem oryginalna korbka a ja mam jak kolega wyżej pisał pewnie od jakiegoś TPhttps://mulinete.wordpress.com/2012/02/14/shimano-stella-fd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Kolega ma identyczną jak na zdjęciu które wstawiłeś i wiem że ją wymieniał na identyczną bo inne nie pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Wygląda na TP fa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Wygląda na TP fa I tym jest na co wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Może bardziej jak TP 4000XG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Tu jest moim zdaniem oryginalna korbka a ja mam jak kolega wyżej pisał pewnie od jakiegoś TPhttps://mulinete.wordpress.com/2012/02/14/shimano-stella-fd/Nie masz Pan racji. FD 2500 ma właśnie taki knob,a wersja FD 3000 taki właśnie jak u Pana. Można sobie zmienić jak się nie podoba. Prawdę powiedziawszy knob od 2500 bardziej pasuje to tego kołowrotka,ale to rzecz gustu. Natomiast sama korba jest podpadająca i raczej nie oryginalna,powinna być "drążona" czyli rurkowa i posiadać dwa otwory tuż przy uchwycie.Tuleja powinna być w tonacji grafitu ze złotym wykończeniem.Reasumując - knob się zgadza co do wersji 3000,bo z takimi wychodziły,natomiast sama korba nie jest od tego modelu. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 14 Czerwca 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Tuż przy knobie są 2 otworki także ramię by się zgadzało. Planuje wymienić tylko tuleję i knobika i powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Nie masz Pan racji. FD 2500 ma właśnie taki knob,a wersja FD 3000 taki właśnie jak u Pana. Można sobie zmienić jak się nie podoba. Prawdę powiedziawszy knob od 2500 bardziej pasuje to tego kołowrotka,ale to rzecz gustu. Nie wiem czy można sobie tak zmienić bo zdaje się że w 3000 jest knob typ B czyli taki jak podchodzi między innymi do stellek SW. W wersjach JDM w stelkach 07 we wszystkich rozmiarach był knob typ A i nie było takich problemów. Przy tej stelce cała korba wygląda jak w stelli FB 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Faktycznie jak w fb. Czy od stelli fe, 10' korbka będzie pasowała do mojej siódemki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Knob na pewno nie. Śruba wchodząca do koło też nie, ale możesz wymienić całe ramię korby razem z knobem.Wykręcasz śrubkę łączącą ramię korby ze śrubą i podmieniasz. Nie wiem czy o to Ci chodziło. Jak myślisz również o wymianie pierścienia na śrubie to z modelu '10 nie podejdzie na śrubę '07. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi