marek0l Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Ale Slammer nie nadaje się do dalekich rzutów. Na plaży gdzie wabik trzeba posyłać na 70 i więcej metrów nie sprawdza się gdyż nie układa tak dobrze plecionki jak inne kołowrotki i przez to przy dynamicznym wurzucie często robia się brody... Potwierdzam tę opinię,Slammer zupełnie nie nadaje się polowania na morską troć z tego względu,że układa cienkie plecionki dość chaotycznie. Miałem na nim plecionkę Spiderwire Stealth 10 lb i za każdym rzutem na lince powstawały splątania. Założyłem PP 10 lb i sytuacja niewiele się zmieniła. Myślę,że znajdę dla niego zastosowanie do spinningowego łowienia dorszy, z trochę mocniejszą linką.Z kołowrotków ekonomicznych polecam wyroby Ryobi,Applause katowalem w morzu długi czas,zbytnio się nad nim nie rozczulając,zawsze dobrze wymoczony w morzu,nieczęsto płukany,raz na rok smarowany. Teraz nabyłem Arctica,podobno z Japonii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Panowie...potwierdzam i ja ...mimo, ze nie lowilem troci w morzu ...Penn Slammer nie nadaje sie do plecionki 10LB. Nawet wspomniana Caldia 3000 niezbyt sie nadaje...startowalbym bardziej od 15LB. Jezeli to ma byc TAK LEKKO to proponuje zjechac do wielkosci w Daiwach 2500 - u mnie najczesciej stosowany kolowrotek do lzejszego lowienia z linka 8-10LB. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Widziałem Ryobi Arctica w realu i sprawia dobre wrażenie. Mój kolega pomylił go nawet z morethanem Ciekaw jestem jak będzie się sprawował i czy jest made in japan czy designed&enginered in japan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 RYOBI ARCTICA Fajny jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 ryobi arctika raczej napewno nie jest robiony w fabrykach w Japoni,kolowrotki tej ceny robione są tak gdzie jest tania siła robocza,co nieznaczy,że są złe,przykład to zauber i jemu pochodne mocne metalowe konstrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Najciekawszy kolowrotek z metalowym korpusem, ktory laczylby zalety cenowe i finezje to byl Quantum catalyst.Ucichlo o nim bo taki tani i prehistoryczny, no i china. Do takiego lowienia to bylby model wiekszy niz 2000 i mniejszy niz 4000.Mam jeszcze oba ale rzadziej uzywalem bo sie ryby dowiedzialy ze juz niemodne i sie nie biora... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Co do Ryobi arctica - mialem dzis okazje nad morzem nim pokrecic - bardzo ladnie pracuje, swietnie wyglada, niezle zwija linke, solidnie sie zapowiada. Zobaczymy jak z trwaloscia, bo to nowka, dzis pierwszy raz nad woda, ale naprawde ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 @Gumo- specjalnie for you :QUANTUM SALSA PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 @Barwena, mieczów (kolowrotkow) ci u mnie dostatek ale przyjme i te dwa... Natomiast skoro juz mam je zaklepane ,to co bedzie powodowac ich fajnosc...sa niezle na tle konkurencji..? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Dobre Gomo:) W poniedzialek bede mial w łapkach Daiwa Bradia, dam znac jak sie sprawuje po kilku wyjazdach. Pozdrawiam No i jakie pierwsze wrażenie z nowego nabytku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 no wrazenie super - chodzi jak maselko, nic nie odstaje, wszystko ok:) Ciezko mi cokolowiek wiecej powiedziec - to moj pierwszy japonski kolowrotek tej klasy. Sezon na morska trotke praktycznie dopiero sie zaczyna, wiec bede mial okazje przetestowac, mysle, ze po troci i belonie bede mogl cos wiecej powiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Dokladnie... na poczatku to kazdy jest cacy. Trzeba troche pomoczyc i cos bedzie wiadomo... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Alez zenujace wzornictwo tego Arctica ale widac ze przynosi efekt skoro kolega sie pomylil...o to przeciez chodzilo Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Kolega był trochę trafiony więc trochę go to usprawiedliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Mdah, Ale wzorowanie sie jest tak daleko idace ze dla mnie to podrobka.Bez wzgledu na napis... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Właśnie z tego powodu nie kupiłbym tego młynka. Oryginał jest tylko jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki74 Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 o połowach troci z plaży można obejrzeć film na http://www.wedkarstwotv.plWTV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 W 2019 na rynek wchodzą nowe kołowrotki Daiwy: - Freams LT - bardzo lekki; - BG Magsealed. Obecnie w sprzedaży są: - Freams A - już w wyprzedażach; - BG - bez Magseal. Podzielcie się Waszymi doświadczeniami z użytkowania tych młynków podczas łowienia słonych troci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Edytowałem, co by nie "nakręcać się". Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Maraky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Odnośnie BG temat jest dość obszerny http://jerkbait.pl/topic/81772-daiwa-bg-1500-8000-big-game-black-gold/ O Freams tez już trochę napisano i ma swój temat http://jerkbait.pl/topic/53189-daiwa-freams-a/?hl=freams Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Jednak nadal za mało... Ale mogłem dodać coś od siebie zamiast pisać tą bezsensowną wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 BG Magsealed są już w sprzedaży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Daiwa Freamsa 4000A po 1.5 roku łowienia przekazana do serwisu.Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 (edytowane) Dobre ceny https://spinn.pl/kolowrotek-daiwa-certate-3000.html https://spinn.pl/kolowrotek-daiwa-certate-hd-4000h.html https://spinn.pl/kolowrotek-daiwa-freams-a-3000.html Czy ktoś się orientuje gdzie w Trójmieście można kupić Daiwę BG Magsealed 4000? W CW brak. Edytowane 24 Grudnia 2018 przez STREMER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba00 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Mam problem z wyborem kreciolka pod morski trocie . W oko wpady mi 3 modele penn sammer III 3500 , Daiwa BG 3500 i Abu Garcia revo inshore 35 . Poczytałem troche o nich na forum , każdy ma jakies zalety i wady . Pewnie wybór byłby łatwiejszy ale problem polega na tym ze nie mam gdzie pokręcić nimi osobiście. Przynet jakich mam zamiar używać to tak do 30g max. Odwieczny problem z wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi