Skocz do zawartości

Kołowrotek na morskie trocie

Steril

Rekomendowane odpowiedzi

Ale Slammer nie nadaje się do dalekich rzutów. Na plaży gdzie wabik trzeba posyłać na 70 i więcej metrów nie sprawdza się gdyż nie układa tak dobrze plecionki jak inne kołowrotki i przez to przy dynamicznym wurzucie często robia się brody...

Potwierdzam tę opinię,Slammer zupełnie nie nadaje się polowania na morską troć z tego względu,że układa cienkie plecionki dość chaotycznie. Miałem na nim plecionkę Spiderwire Stealth 10 lb i za każdym rzutem na lince powstawały splątania. Założyłem PP 10 lb i sytuacja niewiele się zmieniła. Myślę,że znajdę dla niego zastosowanie do spinningowego łowienia dorszy, z trochę mocniejszą linką.

Z kołowrotków ekonomicznych polecam wyroby Ryobi,Applause katowalem w morzu długi czas,zbytnio się nad nim nie rozczulając,zawsze dobrze wymoczony w morzu,nieczęsto płukany,raz na rok smarowany. Teraz nabyłem Arctica,podobno z Japonii...

:huh:

Panowie...potwierdzam i ja :D ...mimo, ze nie lowilem troci w morzu :D ...Penn Slammer nie nadaje sie do plecionki 10LB. B)

Nawet wspomniana Caldia 3000 niezbyt sie nadaje...startowalbym bardziej od 15LB.

Jezeli to ma byc TAK LEKKO to proponuje zjechac do wielkosci w Daiwach 2500 - u mnie najczesciej stosowany kolowrotek do lzejszego lowienia z linka 8-10LB.

Gumo

Najciekawszy kolowrotek z metalowym korpusem, ktory laczylby zalety cenowe i finezje to byl Quantum catalyst.

Ucichlo o nim bo taki tani i prehistoryczny, no i china. Do takiego lowienia to bylby model wiekszy niz 2000 i mniejszy niz 4000.

Mam jeszcze oba ale rzadziej uzywalem bo sie ryby dowiedzialy ze juz niemodne i sie nie biora... :D

Gumo

no wrazenie super - chodzi jak maselko, nic nie odstaje, wszystko ok:) Ciezko mi cokolowiek wiecej powiedziec - to moj pierwszy japonski kolowrotek tej klasy. Sezon na morska trotke praktycznie dopiero sie zaczyna, wiec bede mial okazje przetestowac, mysle, ze po troci i belonie bede mogl cos wiecej powiedziec.

• 4 miesiące temu...
  • 8 lat później...
  • 4 tygodnie później...
Dobre ceny

Czy ktoś się orientuje gdzie w Trójmieście można kupić Daiwę BG Magsealed 4000?

W CW brak.

Edytowane przez STREMER

Mam problem z wyborem kreciolka pod morski trocie . W oko wpady mi 3 modele penn sammer III 3500 , Daiwa BG 3500 i Abu Garcia revo inshore 35 . Poczytałem troche o nich na forum , każdy ma jakies zalety i wady . Pewnie wybór byłby łatwiejszy ale problem polega na tym ze nie mam gdzie pokręcić nimi osobiście. Przynet  jakich mam zamiar używać to tak do 30g max. Odwieczny problem z wyborem   :unsure: