jerry hzs Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Z ciekawoscia przeczytalem wszystkie imiona , bardzo spodobala mi sie nazwa Bolero , ktora podal Jacavip.....cos jak taniec z bolkiem ...ciekawe imie i wpadajace w ucho , proste , piekne i czytelne . Przepraszam ze nie podaje swoich nazw ale nie tancze z bolkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 HOTPOINT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrynszpaN Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 RAPASAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam, Wielkie dzięki za wszystkie pomysły.. kilka wywołało u nas zdzwienie, kilka wesołość, kilka podziw.. Myślę, że będzie jeszcze wiele okazji aby wykorzystać Waszą inwencję.. Ponieważ otrzymywaliśmy również podpowiedzi z innych źródeł powiem tylko, że do ścisłego finału zakwalifikowały się nazwy: RAPIERREMEXARROWBULLET Niniejszym ogłaszam, że przynęta będzie nosiła imię ARROW. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 REMEX He, he ... brzmi ładnie i tak znajomo Byłem troszkę zajęty i nie zdążyłem wziąć udziału w konkursie ale bardzo gratuluję zwycięzcy. Kiedy będę oglądał te woblery na półce sklepowej, czy łowił na nie ryby będę wiedział jaka była historia nazwy i jest to bardzo miła historia bo związana z naszym portalem. Dzięki Efex za możliwość nazwania woblera za naszym pośrednictwem. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Jeszcze raz wielkie dzięki. Co prawda nazwa ARROW nie padła na forum, ale to zawsze fajna zabawa.. Teraz powinienem zapytać @Marcinesza ile ryb złowił w zeszłym sezonie na swojego chrześniaka Frisky? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Nazwa Arrow czy Arrows może nie jest najszczęśliwsza. To co prawda są bardzo fajne wobki ale po co nazwy dublować ?http://www.naturum.co.jp/SPECIAL/arrows/ przesyłam życzenia świąteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Rozumiem ze Bolero nie moglo byc bo pan Rawel juz je wymyslil Arrow tez mi sie podoba . Natomiast Remex... to jestem zazdrosny czemu nie Jerryx ....ulzylo mi bo to nie muskie bait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 jednej rzeczy nie potrafię pojąć. Dlaczego ta nazwa jest w jakimś niepolskim języku. Tyle jest pieknych polskich wyrazów, a tu jakaś cudzoziemszczyzna. Rej to się chyba w grobie przewraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Cezoratorku jak nazwiemy go strzala to za granica sobie jezyki polamia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 No tak właśnie powstał serial dla młodzieży o dzikim zachodzie Złamana strzała. A dla zawiedzionych wędkarzy to symbolem jest Złamane serce.Ale mam nadzieję, że powstanie kiedyś polski odpowiednik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 LATAWIEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 @gaDza, właśnie Ciebie wyłowiłem Chciałbym Ciebie serdecznie powitać na forum! Przyjemności! Pozdrawiam serdecznieRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 @Thymallus - wielkie dzięki za czujność. W trybie nadzwyczajnym przynęta zmieniła swoją nazwę i teraz ma na imię THRILL. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 I znowu jakaś nazwa w zupełnie niezrozumiałym języku :(Czy tu nie ma polskojęzycznych ludzi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 I znowu jakaś nazwa w zupełnie niezrozumiałym języku Czy tu nie ma polskojęzycznych ludzi ???? Czy starasz sie byc prowokacyjny? czy naprawde myslisz, to co piszesz ? Jesli to drugie, to w czym tkwi Twoim zdaniem problem ? Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Problem tkwi w tym, że te nazwy nie sa polskie. Polskie wyroby powinny mieć polskie nazwy. Po prostu jest mi przykro jak stosuje się cudzoziemszczyznę. Jestem bardzo wrażliwy na czystość języka polskiego. Może jestem zbyt sentymentalny ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 @cezorator, produkt faktycznie jest polski ale z tego co mi wiadomo to polski rynek dla salmo jest tylko małym ułamkiem całej sprzedaży. Zdecydowana większość idzie za granicę więc trudno żeby nazywać przynęty po polsku. Nazwa powinna być przystępna dla większości odbiorców, więc język angielski wydaje się być najrozsądniejszym wyborem.pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam, Właściwie @phala trafił w sedno sprawy. Salmo nie sprzedaje swoich przynęt tylko w Polsce, a nie może wymyślać dwóch nazw dla jednej przynęty. Daltego też staramy się wymyślać niezbyt skomplikowane nazwy angielskie.. Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Jestem bardzo wrażliwy na czystość języka polskiego. Dzieki za wyjasnienie. Jak widzisz wzgledy praktyczno- marketingowo - logiczne przewazaja nad wrazliwoscia. Takie realia. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Dzęki za wyjaśnienia.Teraz stało się to dla mnie bardziej zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi