pepe_79 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Witam,czy spotkaliście się z kijkami do jerkowania w wersji Interline (linka prowadzona wewnątrz blanku) ?Podobno taka konstrukcja dobrze sprawdza się przy ciężkich połowach morskich... Ciekawe jak by się sprawdziła przy jerkowaniu... Pozdrawiam,Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Zapewne słabo. Widzę 2 podstawowe problemy:1. zasięg rzutu,2. połowy w ujemnych temperaturach. Może się mylę w punkcie 1, ale na pewno nie w punkcie 2. Tak, czy inaczej - ja bym tego nie kupił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Witam,czy spotkaliście się z kijkami do jerkowania w wersji Interline (linka prowadzona wewnątrz blanku) ?Podobno taka konstrukcja dobrze sprawdza się przy ciężkich połowach morskich... Ciekawe jak by się sprawdziła przy jerkowaniu... Pozdrawiam,PawełPytanie "wisi" kilka lat i tylko jedna odpowiedź Czy nic się w tym temacie nie zmieniło? Daiwa deklaruje,że w modelach słodkowodnych zastosowane zmiany,między innymi obniżona wagaoraz udoskonalone prowadzeniu żyłki wręcz predysponują te konstrukcje do metody spinningowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Graty z odgrzanie kotleta roku Frapujące jest to, że Daiwa deklaruje rzekomo, iż w modelach słodkowodnych interline jest predysponowane do metody spinningowej Jak dla mnie interline ma miejsce w downrigger'®ze oraz w przypadku nawet standartowego trola na wiele wędek zmniejsza ryzyko splątań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 jerkówki nie używałem, ale zwykły spining daiwy tak... zasięg rzutu jest super dopóki szczytówka jest wysoko i daleko od powierzchni wody przy ściąganiu... kiedy łowisz ze szczytówką blisko powierzchni, żyłka wprowadza wodę do środka i drastycznie spada zasięg rzutu... do jerkowania absolutnie nie polecam!!! ...ale na sumy już tak - idealny rozkład obciążenia blanku, a po długim, ciężkim holu żyłka była jak nowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Marketing, biznes, kasa ... Wymyślili to trzeba jakoś sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Myślałem ostatnio o takich konstrukcjach ale pominąłem fakt poruszony wyżej z nalewającą się wodą. Do takich patyków to chyba tylko żyłka żeby porzucać. W necie widziałem nawet model spina MegaBass w takiej wersji, reszta to chyba tylko Daiwy i jeszcze jakiś Szwedzki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Marketing, biznes, kasa ... Wymyślili to trzeba jakoś sprzedać. Marketing chyba słaby, wędkarze nie tylko nie kupują, ale nawet nie wiedzą co to takiego. Kasa? biznes? - jak wyżej. Ceny za kijek niezbyt wygórowane.Śladowe ilości na rynku. Odgrzałem kotleta,ponieważ niedawno widziałem po raz pierwszy " takie coś w akcji."Gość naparzał Wisełkę ogromnymi woblerami. Szło mu całkiem,całkiem. .Nie jerkował,nie spinningował.On posyłał klocka za horyzont a następnie spławiał znurtem do samego brzegu. Pewnie pozostał by nie zauważony,gdyby no właśnie...nie ukatrupił kijanki. Niestety osobnik był,delikatnie mówiąc mało rozmowny.Sugestia darowania życiasumkowi wywołała wręcz agresję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Miałem na myśli coś innego - producenci (dowolnego obszaru) szukają nowych sposobów ogłupienia ludzi. Czyli szukają niekiedy kretyńskich sposobów, ale sprzedają je jako coś co musisz mieć, przełom itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi