Skocz do zawartości

Jerkówka Interline

pepe_79

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 lat później...

Witam,

czy spotkaliście się z kijkami do jerkowania w wersji Interline (linka prowadzona wewnątrz blanku) ?

Podobno taka konstrukcja dobrze sprawdza się przy ciężkich połowach morskich... Ciekawe jak by się sprawdziła przy jerkowaniu...

Pozdrawiam,

Paweł

Pytanie "wisi" kilka lat i tylko jedna odpowiedź  :(

Czy nic się w tym temacie nie zmieniło? 

Daiwa deklaruje,że w modelach słodkowodnych zastosowane zmiany,między innymi obniżona waga

oraz udoskonalone prowadzeniu żyłki wręcz predysponują te konstrukcje do metody spinningowej.

Graty z odgrzanie kotleta roku :)

Frapujące jest to, że Daiwa deklaruje rzekomo, iż w modelach słodkowodnych interline jest predysponowane do metody spinningowej  :unsure:

Jak dla mnie interline ma miejsce w downrigger'®ze oraz w przypadku nawet standartowego trola na wiele wędek zmniejsza ryzyko splątań.

jerkówki nie używałem, ale zwykły spining daiwy tak... zasięg rzutu jest super dopóki szczytówka jest wysoko i daleko od powierzchni wody przy ściąganiu... kiedy łowisz ze szczytówką blisko powierzchni, żyłka wprowadza wodę do środka i drastycznie spada zasięg rzutu... do jerkowania absolutnie nie polecam!!! ...ale na sumy już tak - idealny rozkład obciążenia blanku, a po długim, ciężkim holu żyłka była jak nowa!!!

Myślałem ostatnio o takich konstrukcjach ale pominąłem fakt poruszony wyżej z nalewającą się wodą. Do takich patyków to chyba tylko żyłka żeby porzucać. W necie widziałem nawet model spina MegaBass w takiej wersji, reszta to chyba tylko Daiwy i jeszcze jakiś Szwedzki model.

Marketing, biznes, kasa ... Wymyślili to trzeba jakoś sprzedać.

Marketing chyba słaby, wędkarze nie tylko nie kupują, ale nawet nie wiedzą co to takiego. 

Kasa? biznes? -  jak wyżej. Ceny za kijek niezbyt wygórowane.Śladowe ilości na rynku.

Odgrzałem kotleta,ponieważ niedawno widziałem po raz pierwszy " takie coś w akcji."

Gość naparzał Wisełkę ogromnymi woblerami. Szło mu całkiem,całkiem.  :o  :o  :o.

Nie jerkował,nie spinningował.On posyłał klocka za horyzont a następnie spławiał z

nurtem do samego brzegu. Pewnie pozostał by nie zauważony,gdyby no właśnie...

nie ukatrupił  :ph34r: kijanki. 

Niestety osobnik był,delikatnie mówiąc mało rozmowny.Sugestia darowania życia

sumkowi wywołała wręcz agresję.