runfish Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Witam!!!Mam pytanie jak koledzy oceniacie początek sezonu 2015? Chodzi mi głównie o maj i czerwiec czyli głównie połów szczupaka. U mnie w tym roku dramat w porównaniu do lat poprzednich. Łowię głównie w okolicach Olsztyna. Koledzy, z którymi rozmawiam też nie mają się za bardzo czym pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Witam!!!Mam pytanie jak koledzy oceniacie początek sezonu 2015? Chodzi mi głównie o maj i czerwiec czyli głównie połów szczupaka. U mnie w tym roku dramat w porównaniu do lat poprzednich. Łowię głównie w okolicach Olsztyna. Koledzy, z którymi rozmawiam też nie mają się za bardzo czym pochwalić. Nihil Novi. Dziś byłem na zawodach. Startowao 27 zawodników. Miało być nagrodzonych 6 pierwszych miejsc... było 5, reszta nie zameldowała wymiarowej ryby . Dość powiedzieć, że pierwsze miejsce to szczupak 51,5 cm, a do wskoczenia na podium wystarczyły 3 okonki Edytowane 14 Czerwca 2015 przez Bootleg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 U mnie (powiat drawski) sezon szczupakowy mega dobry, moja ekipa (3osoby) zaliczyla juz 6 ryb powyzej 90cm, a ogolnie okolo 50szt wymiarowych a od pazdziernika biora wieksze i wiecej ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 W lubuskim szczupaki też wyjątkowo dobrze w tym sezonie za to okonie się trochę uspokoiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 U mnie co godne uwagi szczupaki zżarte przez filców, uganianie się za ledwo miarowymi rybami mnie nie bawi, więc szczupak to tylko przyłów, no może jesienią kilka wypadów z nastawieniem na mie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek kozioł Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 U mnie ten maj jeśli chodzi o szczupaka wypadł dość dobrze. Było dużo "pistoletów" jak i wymiarowych, gdzie największy mierzył 75cm i jest to moja życiówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Ostatnimi czasy nawet zapomniałem o takim stworzeniu jak szczupak za to bolek i zander mają się świetnie w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 U mnie sporo ryb w przedziale 60-75 cn i dwie 82 , 96 cm.Najlepszy okres zaczął się w połowie maja ,bo wcześniej woda była zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Warta - Konin i w dół biegu rzeki - też lipa. Warta od dwóch lat nie wylewała na wiosnę, a filcoki i kłusole przez zimę zdziesiątkowały szczupaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Jeśli chodzi o szczupaka to początek sezonu dużo lepszy niż w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
runfish Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 W środę znowu nie wiele się działo. Chociaż "uwiesił" się w trolu jeden sandacz 53 cm. Poza tym cały wieczór pływania, zmieniania przynęt, łowienie na różnej głębokości i... dalej nic.Analizowałem pogodę i według mnie powinno być ok a było jak zawsze. Spróbuje w niedziele dostałem od kolegi dwa nowe woblery własnej roboty może one będą skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
runfish Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Dzisiaj coś się ruszyło. Miałem 3 szczupaki ale tylko jeden wymiarowy 53 cm. Ogólnie siedzą płytko koło czcin. Jeden skusił się na woblera w trolu. Dwa pozostałe na gumę.Było też trochę okoni ale o rozmiarze szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultra Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Początek sezonu dobry z tym, że biegam za boleniami na sanie i zdarzały się już dni po 4-5 sztuk w przedziale 60cm do 70+. Wstyd się przyznać, ale za szczupakiem ani razu nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi