Artek Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Witam, panowie jaki kijek byście polecili na płytkie około 2-2,5m. łowisko specjalne, do połowu sandacza z brzegu? Na początek ma to być kij seryjny, przynęty tylko gumy 2 i 3 cale, na główkach od 3 do 7g. Długość badyla to 220-260cm, dobrze by było, aby przynęty dosyć daleko latały. Mogę rozważyć również kijek z pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Daiwa biomaster z wklejana szczytowka z iri dragon przezbrojona na przelotki z mikado avid z cieplym szklanym uchwytem muchowym w klasie 3-17gr lbs.Powaznie sie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Gdzie takie cudo można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 W fabryce cupido 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Daiwa biomaster z wklejana szczytowka z iri dragon przezbrojona na przelotki z mikado avid z cieplym szklanym uchwytem muchowym w klasie 3-17gr lbs.Powaznie sie pytasz?zapomniales dodac JDM :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 A ja całkiem poważnie zaproponuje budowę kijka n ablanku MHX HS9600-2, w razie pytań zapraszam na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 kup sobie staliona od kongera i masz po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ja sie przymiezam do Savage Gear Finezze 18 gr, 2 metrowy w jednoskladzie ,od kiedy kumpel mi go dał do ręki zdecydowałem ze musze go miec wazy tyle co nic a prowadzenie przynety sandaczowej moge porownac do paprochowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 A ja całkiem poważnie zaproponuje budowę kijka n ablanku MHX HS9600-2, w razie pytań zapraszam na PRIV nie polecam budowy kija na tym blanku. Ma zbyt miękki dolnik i nie będzie zacinał sandaczy. Mam na tym blanku zbudowany kij i bardziej nadaje się na pstrąga czy szczupaka na lekko.Do sandaczy lepszy będzie Batson ISB781 lub SJ782-2 MHX. Są to blanki trochę krótsze bo po 198 cm, ale np mi to nie przeszkadza z brzegu na sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander+ Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Może...Batson HS1021F obecnie moc 8-15lb dł.2.60cm bardzo fajny szybki kijek używam od 2 lat został zbudowany pod jeziorowe sandacze na lekko połów z brzegu...blank wtedy trochę odchudzony przez producentaw dolnej granicy moc opisana od 6 do 15lb...przynęty jakich używam gumy 3"-3,5" na główkach od 7g do 12g...ma jeszcze spory zapas mocy...pięknie wcina sandacze i je trzyma bardzo rzadko odnotowywuje spady rybek...delikatna szcytówka doskonale pokazuje opad przynęty a mocny dolnik pozwala na porządne przywalenie w nochala...mętnookiemu....z dużej odległości...przy uchwycie Fuji SKSS odczucie kopnięć w łokciu podczas brania nie zapomniane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arsen1986 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Witam, panowie jaki kijek byście polecili na płytkie około 2-2,5m. łowisko specjalne, do połowu sandacza z brzegu? Na początek ma to być kij seryjny, przynęty tylko gumy 2 i 3 cale, na główkach od 3 do 7g. Długość badyla to 220-260cm, dobrze by było, aby przynęty dosyć daleko latały. Mogę rozważyć również kijek z pracowni.Ja od siebie poleciłbym Ci z kijów seryjnych to co sam posiadam,mianowicie jest to wklejka Dragon Fishmaker 2,75 do 21 gram.Posiadam ją odkąd weszła i nie miałem problemu z jakimś złamaniem wklejki itp itd mimo,że potrafiłem przewyższyć ciężar wyrzutu o dosłownie 50%-(oczywiście rzuty wtedy były delikatniejsze i płynniejsze).Natomiast jeżeli chodzi o podbijanie przynęty to nawet z kopytem Relaxa L 6 podbijał ładnie-oczywiście na leciutkiej główce 3 gramy.Podwójnego podbicia też próbowałem na tym zestawie lecz już z lekka klękała szczytówka ale wędka jest do 21 gram a mówimy o ciężaże 35-40 gram i jakoś dało radę.Nie chodzi tu o dawanie rady ale chce powiedzieć że Fishmaker ma dolną granicę od 3-ech gram i sądzę,że jest bardzo dobrze opisana.Jedyną wadą jaka w tej wędce jest to lekkie przesztywnienie na łączeniu blanku z wklejaną szczytówką i druga to korek.Wędka przychodzi pięknie zakonserwowana szpachlą do korka a jeżeli się korek umyje to powstają potężne ,ochydne pory.Kiedyś nawet chciałem wysłać tą wędkę do przerobienia rękojeści w pracowni,lecz tego nie zrobiłem i jedyną receptą jest szpachlowanie od nowa i mocne zabezpieczenie cork sealem bądź świeczką czyli woskiem(parafiną) i nagrzanie suszarką do włosów aż wsiąknie.Aha jeżeli chcesz zobaczyć ugięcie tego fishmakera pod 1,5 kg.to chętnie Ci wyślę foto na priw.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arsen1986 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Daiwa biomaster z wklejana szczytowka z iri dragon przezbrojona na przelotki z mikado avid z cieplym szklanym uchwytem muchowym w klasie 3-17gr lbs.Powaznie sie pytasz?Skoro jesteś tak szczęśliwym i nadzwyczaj inteligentnym człowiekiem i zapewne masz pieniądze z innej branży jak owy portal-To po co się wpier.....sz skoro gó...masz do powiedzenia.Powiem Ci jak ten zbanowany Tomek vel Thomson86 - idz lepiej pod Grunwald skoroś taki odwaqżny hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Jaki ty odwazny przez internet jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Inwazja pokemonów II ? Thomson86 został zbanowany przed 13 grudnia czyli rejestracją Arsena86 na forum , jego posty zostały wykasowane - śledziłeś Arsen forum już wcześniej ? i to 86 na końcu ... jaki zbieg zbiegów okoliczności ... Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Skoro jesteś tak szczęśliwym i nadzwyczaj inteligentnym człowiekiem i zapewne masz pieniądze z innej branży jak owy portal-To po co się wpier.....sz skoro gó...masz do powiedzenia.Powiem Ci jak ten zbanowany Tomek vel Thomson86 - idz lepiej pod Grunwald skoroś taki odwaqżny hahahaNie jesteś kolego zbyt miły, i napisałem to już w sąsiednim wątku wygląda na to , że mamy do czynienia z pracownikiem roku firmy Dragon! Wszędzie reklamujesz Dragona !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 IP prawde Ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Mi tutaj Thomsonem śmierdzi , ale mogę się mylić . Tak samo wypisywał jak to jego Dragony biją Avidy na głowę itd... IP prawde Ci powie Niby tak , ale wiesz jak to dzisiaj jest. Internet w telefonie , internet w kompie , laptopie , tablecie , sedesie , szklance... Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ale co jak co, ale z Fishmakerem to akurat ma racje, świetny kij pod takie zastosowanie. Ja długi czas nim łowiłem naprawde duże ryby, a i paproszyło się nim bardzo dobrze. Kolega mój też miał takiego samego (i ma dalej) ale raz szczytówkę zniszczył przytrzaskując drzwiami i dragon w ramach gwarancji zrobił nieodpłatnie. Ja Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arsen1986 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ale co jak co, ale z Fishmakerem to akurat ma racje, świetny kij pod takie zastosowanie. Ja długi czas nim łowiłem naprawde duże ryby, a i paproszyło się nim bardzo dobrze. Kolega mój też miał takiego samego (i ma dalej) ale raz szczytówkę zniszczył przytrzaskując drzwiami i dragon w ramach gwarancji zrobił nieodpłatnie. Ja Polecam.Toznaczy jak się urodziłem w 86 roku(bo końcówka moja oznacza datę urodzenia,tzn ,że jestem nim??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Toznaczy jak się urodziłem w 86 roku(bo końcówka moja oznacza datę urodzenia,tzn ,że jestem nim???ale po co mnie cytujesz?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arsen1986 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nie jesteś kolego zbyt miły, i napisałem to już w sąsiednim wątku wygląda na to , że mamy do czynienia z pracownikiem roku firmy Dragon! Wszędzie reklamujesz Dragona !!!W życiu nie reklamuje tej firmy,bo jest warta gówna.Tak samo jak pytanie o samochody.Dla mnie tylko ST.Croix są prawidłoweA porównywanie mnie do jakiegoś Tomsonaczy kogo innego jest śmieszne!Co ja zrobiłem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Toznaczy jak się urodziłem w 86 roku(bo końcówka moja oznacza datę urodzenia,tzn ,że jestem nim???nie, ale twój post wyżej znaczy że jesteś chamem i nie potrafisz się zachować w towarzystwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arsen1986 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ale po co mnie cytujesz??raczejTy mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ale co jak co, ale z Fishmakerem to akurat ma racje, świetny kij pod takie zastosowanie. Ja długi czas nim łowiłem naprawde duże ryby, a i paproszyło się nim bardzo dobrze. Kolega mój też miał takiego samego (i ma dalej) ale raz szczytówkę zniszczył przytrzaskując drzwiami i dragon w ramach gwarancji zrobił nieodpłatnie. Ja Polecam.Toznaczy jak się urodziłem w 86 roku(bo końcówka moja oznacza datę urodzenia,tzn ,że jestem nim??? raczejTy mnieuzywanie cytatu i pisanie pod nim ma na celu odniesienie się do konkretnego postu mnie nie interesuje kim jesteś i ile masz kont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Toznaczy jak się urodziłem w 86 roku(bo końcówka moja oznacza datę urodzenia,tzn ,że jestem nim???Zwróciłem uwagę na dziwne zbiegi okoliczności jak data urodzenia na końcu nicka , data rejestracji po jego zbanowaniu i wiedzę o jego postach, które też zostały skasowane - to mogą być zbiegi okoliczności mimo wszystko , ale to , że piszesz posty jakie piszesz to fakt niezaprzeczalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi