Skocz do zawartości

wędka na sandacza płytkie jeziora

Artek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki wszystkim za sugestie. Jeśli chodzi o talon to będzie ciężko, znajomy mieszka w Danii i na dobrą sprawę nie wiem kiedy będzie Polsce żeby zrealizować kupon. Oczywiście, że prezent może okazać się nietrafiony, ale tak może być prawie z każdą rzeczą. Niektóre wędki w wersji ekonomiczne cieszą się większą popularnością wśród wędkarz dlatego tak bardzo liczę na wasze sugestie. :D  

Inazuma >22g to potężny kij, wczoraj Kolega łowił przynętami na główkach 5-25g i w skrajnych zakresach dawała radę. A przy zaczepie łódkę na kotwicy przeciągnął spory kawałek. 

Myślę, że nie będzie wstydu podarować taką wędkę.

Ewentualnie w tańszej opcji Konger Strike Furion 5-24 223cm + jakieś fajne gumaki, ewentualnie plecionka.

A pisałem priv chyba że mam przezbrajanego Robinsona Diaflexa Zandera 2,40 10-40, kij idealny na sandacze, może na samą łódkę ciut długi jak ktoś woli łowić krótkimi kijkami ale za to ma moc i nie straszny mu większy mętnooki a i z brzegu można śmiało pośmigać i na rzece radzi sobie rewelacyjnie.

Zander to armata i od 15g da radę względnie. Na takie łowienie moim zdaniem za mocny.

poza tym na prezent używaka bym nie dal

Fakt początek czucia od 15 g + guma, faktem jest też że to solidny i mocny kij. Ja osobiście wolałbym dostać dobrze zrobionego kija nawet używanego niż  seryjny kij nawet z wyższej półki. Decycja oczywiście jest i tak po stronie kolegi jaki szuka kija.

Nadel pchał się na giełdę - to oczywiste. W ciągu 7 minut nabił 5 jednozdaniowych postów pod różnymi tematami. Właśnie widzę, że już tam jest i sprzedaje ponton... Także nie bierzcie jego słów na poważnie ;) Tak w ogóle za takie ewidentne przypadki powinien być ban przynajmniej na giełdę. Ciekawe ile takie osoby miałyby wtedy do napisania na forum.

• Like 4

a ja mam cos co by moglo pasowac do takiego łowienia - veritasas 7 w jednej czesci do 21 gram - obskoczy od 5-6 do 25 gram bez problemow, czuly szybki i nie gubi ryb :) co do cenny zawsze mozna sie dogadac :)

Dzięki wielkie ale już jak pisałem wcześniej kupiłem tutaj na forum Mhx P904 w przyszłym tygodniu loduje do nowego właściciela i mam nadzieje ze bedzie to trafiony prezent.

• Like 1