Qowax001 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zwróciłem uwagę na dziwne zbiegi okoliczności jak data urodzenia na końcu nicka , data rejestracji po jego zbanowaniu i wiedzę o jego postach, które też zostały skasowane - to mogą być zbiegi okoliczności mimo wszystko , ale to , że piszesz posty jakie piszesz to fakt niezaprzeczalny.od miesiąca dzień dnia takie dziwne zbiegi okoliczności się zdarzają powtarzalnie, nawet w samopas biega sobie po forum mały oszuścik któremu miesiąc temu 3 konta zbanowali , ale już szkoda się odzywać, śnieg opadnie i dzieci pójdą do szkoły po feriach to może będzie spokojniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Toznaczy jak się urodziłem w 86 roku(bo końcówka moja oznacza datę urodzenia,tzn ,że jestem nim??? uzywanie cytatu i pisanie pod nim ma na celu odniesienie się do konkretnego postu mnie nie interesuje kim jesteś i ile masz kont.Stary! zacytował Cię bo najbliżej byłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Stary! zacytował Cię bo najbliżej byłeś To i tak dobrze ze mnie nic nie doleciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arsen1986 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 nie, ale twój post wyżej znaczy że jesteś chamem i nie potrafisz się zachować w towarzystwie.Zapewne ty umiesz czytając podobnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nieśmiertelny Wilk czai się w krzaczorach ?A szkoda bo temat zacny i mi podpasował...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zapewne ty umiesz czytając podobnę?wybacz ale na starcie tracisz w oczach ludzi powody do darzenia cie jakimkolwiek szacunkiem więc się nie dziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arsen1986 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 od miesiąca dzień dnia takie dziwne zbiegi okoliczności się zdarzają powtarzalnie, nawet w samopas biega sobie po forum mały oszuścik któremu miesiąc temu 3 konta zbanowali , ale już szkoda się odzywać, śnieg opadnie i dzieci pójdą do szkoły po feriach to może będzie spokojniej.Muszę być tu dawno aby stwierdzić ,że nick również zmieniłeś kombajnisti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Skoro jesteś tak szczęśliwym i nadzwyczaj inteligentnym człowiekiem i zapewne masz pieniądze z innej branży jak owy portal-To po co się wpier.....sz skoro gó...masz do powiedzenia.Powiem Ci jak ten zbanowany Tomek vel Thomson86 - idz lepiej pod Grunwald skoroś taki odwaqżny hahaha ...jak tak zaczyna przy dziesiątym poście, to gdzie skończy .... ? Koledze Thomson1986 vel Thomson86 vel Arsen1986 - dziękujemy za udział w forum 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Brawo! Ale tematu szkoda! Może teraz pojawiły by się inne merytoryczne wypowiedzi? Jestem osobiście zainteresowany taki kijkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) A to Ci coś powiem, normalnie łowię króciakami i uważam, że krótkie kije to kije na sandacza ale płytka woda i łowienie w niej z brzegu to chyba jednak jak najdłuższa wędka. Jak długimi łowiłem to najbardziej pod takie łowienie jak w temacie pasował mi Avid 9,6 do 21g. Szybki, czuły, z delikatną szczytówką, pozwalający skutecznie zaciąć, zupełnie nie urazowy i do odkupienia za normalne pieniądze i . Edyta: nie ma Stc 9,9 Edytowane 29 Grudnia 2014 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ja mam z kolei inne preferencje Jeśli mam zamiar łowić skupioną masą, czyli gumą, kogutem lub jakimś bezsterem to zdecydowanie bardziej pasuje mi kij krótszy 6'6" - 7' ( oczywiście jeśli nie ogranicza mnie łowisko ) , jest dużo skuteczniejszy w zacięciu i dalej posyła przynęty o masie skupionej, pozwala lepiej wyczuć co znajduje się na dnie, jest według mnie bardziej czuły. Natomiast do sandaczowych woblerków czyt. nielotów lepszy jest kij, który naładuje takową przynętę i myślę, że w tym przypadku sugestia @FidoAngel jest jak najbardziej na miejscu. Na płytką wodę, gdzie nie spodziewamy się zbyt wielu zaczepów i nie ogranicza nas nurt w zupełności wystarczy kij 10-12 lb , a do przynęt w gramaturze podanej przez pytającego powinny się sprawdzić blanki shaky head, drop shot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ja mam z kolei inne preferencje Jeśli mam zamiar łowić skupioną masą, czyli gumą, kogutem lub jakimś bezsterem to zdecydowanie bardziej pasuje mi kij krótszy 6'6" - 7' ( oczywiście jeśli nie ogranicza mnie łowisko ) , jest dużo skuteczniejszy w zacięciu i dalej posyła przynęty o masie skupionej, pozwala lepiej wyczuć co znajduje się na dnie, jest według mnie bardziej czuły. Natomiast do sandaczowych woblerków czyt. nielotów lepszy jest kij, który naładuje takową przynętę i myślę, że w tym przypadku sugestia @FidoAngel jest jak najbardziej na miejscu. Na płytką wodę, gdzie nie spodziewamy się zbyt wielu zaczepów i nie ogranicza nas nurt w zupełności wystarczy kij 10-12 lb , a do przynęt w gramaturze podanej przez pytającego powinny się sprawdzić blanki shaky head, drop shot.Czy napiszesz o konkretnych modelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Obawiam się, że moja odpowiedź nie byłaby do końca obiektywna bo raz, że coś tam sprzedaje , a dwa że nie mam doświadczeń z blankami wielu firm. Niemniej jednak jestem zwolennikiem tego co wychodzi z woodland; st croix, lamiglas, g loomis. W każdym katalogu można znaleźć każdy z takich blanków lub gotową wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Pod temat, który założyłem dostałem propozycje trzech blanków: -fajny i niedrogi jest CD EXT 792ML Nano - 2,35m 5-19g 15lb -St.Croix Tournament 4S76MLXF2 - 2.3m 4-12g 10lb - ostry blank z subtelną szczytówką, bardzo fajny na takie łowienie -Loomis (NFC) SP767-2 - 2,3m 5-15g 12lb - klasyk sandaczowy, bardzo zbliżony do starego G.Loomis IMX. Proszę o jakieś opinie, sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Avid 2,1 m do 19 g,będzie takim uniwersałem I będziesz zadowolony, chyba że przebrałeś już trochę wędek i szukasz coś konkretnego Edytowane 30 Grudnia 2014 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) a Ja sie zastanawiam, pod jaką tajemniczą nazwą pojawi sie ponownie nasz przyjaciel Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Warto rozważyć STC AVS70MF2 - szybki kij, pod ciężarem pracujący w paraboli. Mało spadów.Szeroki przedział cw. praktycznie od 5 do 20 gr komfortowe łowienie.Bardzo poręczny, no i przede wszystkim gada do ciebie, taka wędka którą sie lubi. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez Darecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Bardzo poręczny, no i przedewszystkim gada do ciebie To jest bardzo ciekawe określenie , widziałem już wędki z dożywociem, z duszą, ale gadających jeszcze nie spotkałem Edytowane 1 Stycznia 2015 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Są jeszcze elektryczne - branie poraża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejant Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witam, Nie jestem doświadczonym wędkarzem, a sandaczy jeszcze nie łowiłem, dlatego bardzo proszę was o poradę. Przyjaciel ma urodziny i chcielibyśmy mu kupić wędkę na sandacza. Budżetem jakim dysponujemy to przedział 300-400 zł. Kolega łowi głównie z łódki na płytkich jeziorach ( 2-6 metrów) głównie łowi na gumy. W sklepie internetowym widziałem : 1) Mikado Inazuma Flash Zander 229/22g2) KONGER Stallion Zander Jig 255/8-28g3) Czytałem tutaj na forum, żeby poszukać czegoś ze stajni Gunki co myślicie ? Czy których z tych wędek jest godny uwagi ? Cz zadowoleni byście byli, gdy ktoś sprezentował wam któryś z kijów, może lepiej poszukać coś z drugiej ręki ? Za wszystkie sugestie z góry dziękuję. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witaj.Jak sam napisałeś w pkt 3 czytałeś tutaj na forum...Skoro czytałeś forum powinieneś wiedzieć, że trzeba się przywitać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Kupcie mu Veritasa lub Finezze. A jak go nie lubicie to Mikado 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makimek Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Mikado inazuma, ma taką mój znajomy tylko w krótszej jednoczęściowej wersji i bardzo sobie chwali na sandacza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nickris Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witaj kolego.Znacie wymagania kolegi odnośnie wędziska?? Najbardziej zachwalane przez nas wędzisko po prostu może nie leżeć koledze w dłoni. Wędzisko może być dla niego nie wygodne lub nie będzie pasowało akcją, ugięciem, dolnikiem, itp. Nie lepiej zakupić talon do dobrze wyposażonego sklepu wędkarskiego i wysłać kolegę na zakupy??? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 ciężka sprawa.ja akurat nie bardzo gustuje w kongerach i mikado,może team dragon 2.13m lub 2.30m 14-35g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi