bouli Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Proszę Was o polecenie mi wędki przeznaczonej do łowienia z łodzi - więc nie dłuższej niż 2,4 a wolałbym ok 2-2,1m. Będzie mi służyła do połowu lekkimi przynętami : obrotówki rozmiaru 00 do 2 , gumy na główkach 2,5-7 g, woblery od najmniejszych do typu hornet 4. Nie chcę wklejanki a miękką wędkę o parabolicznym ugięciu. Dobrze by było żeby blank dobrze przenosił informację z wody mówi się chyba o takim "elektryczny" (?). Miejsce połowu Wisła i Narew u ujścia do Wisły. Jeżeli udałoby się Wam mi zaproponować jakąś seryjną którą mógłbym wcześniej pomacać w sklepie to chyba bym wolał taką propozycję, niż ręcznie robioną. Co jest taka wędka która by spełniała wszystkie ww. wymagania ? czy raczej takie rzeczy to tylko w Erze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Fenwick RiverRunner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Fenwick RiverRunnerMam wątpliwości czy da radę hornetowi 4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bouli Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Właśnie o pracę woblera w nurcie najbardziej mam wątpliwości. Jeżeli chodzi o prowadzenie tylko gumy i lekkiej obrotówki to wybór byłby łatwiejszy ale na wobkach mi bardzo zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumien Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 to może robinson diaflex light spin ? tak pod klenia , okonia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Ile pieniędzy chcesz przeznaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bouli Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 jakość musi kosztować, ale aby wydać za wędkę więcej niż 800-1000 zł to już musiałbym się mocno przełamać w swoim skąpstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Jest taki model Tournamenta St. Croix 2,4 (lub 2,44) do 12 gr (a konkretniej 11 z hakiem). Najgłębiej pracujący z całej serii a jednocześnie diablo czuły i szybki. Woblera utrzyma w nurcie i służy do łowienia konkretnych ryb. Trzeba by się nieco przełamać ze skąpstwem tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bouli Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Chyba ten Tournament jest tylko jako jedno-skład ? Mam mały bagażnik i wygodniejszy w transporcie byłaby 2 częściowa wędka. No i cena 1200 na Alle - może i dało by się przeboleć ale wolałbym ciut taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Mogę za 1000 ściągnąć Tournamenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Jest dwuczęściowy.Konkretnie ten model :LTWS80MLF2Kosztuje, owszem ale czułość trudna do dogonienia. Nie jest miękki ale jak na Tournamenta pracuje głęboko. No i miękki nie będzie "elektryczny". Coś za coś. Ja go kupiłem z myślą o okoniu z opcją pstrąga na woblerka (choć jako kija pstrągowego typowo nie polecam) i to był strzał w dziesiątkę. Wyszedł taki szybki uniwersał co to można śmiało jigować a i założyć woblerka i sobie poradzi. A i dużą rybę pozwala wyjąć.Nie brał bym go tylko gdybym chciał coś wybitnie parabolicznego, mięciutkiego.Ale jeśli lubisz takie kije, tzn. miękkie to na mnie robi świetne wrażenie St.Croix Eyecon (choć paraboliczny on na szczęście nie jest) i może kiedyś się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Savagear UL Parabellum 0-7g 215 cmhttp://jerkbait.pl/topic/23721-tani-ul-spin/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Savagear UL Parabellum 0-7g 215 cmhttp://jerkbait.pl/topic/23721-tani-ul-spin/Marcin muszę się z Tobą nie zgodzić i nie polecam tej wędki do zastosowań wymienionych w 1 poście.Bardzo duży problem będzie szczególnie z prowadzeniem w nurcie horneta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Cormoran ulx 2,40 1-9 g super kijek . Ale dostać go w dobrej cenie graniczy z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bouli Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Jest dwuczęściowy.Konkretnie ten model :LTWS80MLF2...Nie brał bym go tylko gdybym chciał coś wybitnie parabolicznego, mięciutkiego.Ale jeśli lubisz takie kije, tzn. miękkie to na mnie robi świetne wrażenie St.Croix Eyecon (choć paraboliczny on na szczęście nie jest) i może kiedyś się skuszę. Mikołaj a model krótszy LTWS70MLF2 jest podobny - ma 2,13 co mi na łódce będzie bardzie odpowiadało ? Chcę wędkę na klenie więc dobre będzie miękkie wędzisko i dobrze jakby kij był paraboliczny moje doświadczenie mówi mi, że takie wędki dużo więcej wybaczają błędów i prawie nie ma spadów ryb.Ten Eyecon - chyba bardzie się nadaje do jigowania na lekko pod sandacza czy okonia http://www.fishing-test.pl/wdki/23-wdki/366-stcroix-eyecon-ecs76mlxf , ale jego charakterystyka mi się podoba Edytowane 17 Czerwca 2015 przez bouli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bouli Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Savagear UL Parabellum 0-7g 215 cmhttp://jerkbait.pl/topic/23721-tani-ul-spin/ Miałem w ręku Savagear UL tylko do 5g i on kompletnie nie nadaje się do woblerów chyba nawet nie obsłuży smużaków. Jest to ciekawa propozycja do bardzo lekkich jigów ... ale ja nie tego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ten krótszy jest szybszy, bardziej jiggowy. Do klenia to w sumie żaden Tournament nie będzie idealny. Zobacz sobie Eyecona. Trzeba pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Jest dwuczęściowy.Konkretnie ten model :LTWS80MLF2Kosztuje, owszem ale czułość trudna do dogonienia. Nie jest miękki ale jak na Tournamenta pracuje głęboko. No i miękki nie będzie "elektryczny". Coś za coś. Ja go kupiłem z myślą o okoniu z opcją pstrąga na woblerka (choć jako kija pstrągowego typowo nie polecam) i to był strzał w dziesiątkę. Wyszedł taki szybki uniwersał co to można śmiało jigować a i założyć woblerka i sobie poradzi. A i dużą rybę pozwala wyjąć.Nie brał bym go tylko gdybym chciał coś wybitnie parabolicznego, mięciutkiego.Ale jeśli lubisz takie kije, tzn. miękkie to na mnie robi świetne wrażenie St.Croix Eyecon (choć paraboliczny on na szczęście nie jest) i może kiedyś się skuszę.Mam eycona, wg mnie na okonie fajny kij jedyne do czego bym sie przyczepil to duza przelotka wlotowa a moze ja sie nie znam i tak ma byc?? Sent from my AT-AS50Q using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Mam LTWS80MLF2 i używam go jako uniwersału na Sanie pod klenia, pstrąga, brzanę od bidy okonia (pod okonia wolę delikatniejsze wędki) super kijek, czuły, szybki. Ma odpowieną moc do wyciągnięcia brzany z rynny jak i ewentualnych przyłowów boleniów. Nie odnotowałem większej ilości spadów ryb w porównaniu z wolniejszymi kijami. Ja lubię nim łowić jak biorę kilka pudełek z przynętami i nie wiem co konkretnie będzie celem mojej wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Miałem w ręku Savagear UL tylko do 5g i on kompletnie nie nadaje się do woblerów chyba nawet nie obsłuży smużaków. Jest to ciekawa propozycja do bardzo lekkich jigów ... ale ja nie tego szukam. Obsłuży, obsłuży najmniejsze smużaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Obsłuży, obsłuży najmniejsze smużaki A ten do 7g spokojnie i większe smużaki obsłuży...a i wobki 2-3 cm też bez problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi