Skocz do zawartości

Rzeźnia na Śniardwach

Lester

Rekomendowane odpowiedzi

Tam sa kontrole, ale strażnicy razem z nimi stają i łowią ponad limit jak dostaną cynk ze bierze ;) To trochę inne łowienie i inne jezioro. Nawet jakby była duza liczba łodzi kontrolujących nie da sie upilnowac. Z tego co wiem wpadli Ci którzy nie zdążyli uciec ;)

No maskara jakaś :angry: .

Tam sa kontrole, ale strażnicy razem z nimi stają i łowią ponad limit jak dostaną cynk ze bierze ;) To trochę inne łowienie i inne jezioro. Nawet jakby była duza liczba łodzi kontrolujących nie da sie upilnowac. Z tego co wiem wpadli Ci którzy nie zdążyli uciec ;)

No masakra jakaś :angry: :angry: :angry:

łowię sandacze kilka lat a znam takich którzy łowią kilkanaście i o 70 w jeden dzień to nie słyszałem :P natomiast na martwej wisełce słyszałem z wiarygodnych żródeł o 30-40 na łodzi jesienią :D :D

Owszem, na MW takie ilości to bywa prawda. Tylko następna prawda jest taka, że w tej ilości są może 1-2 szt.ledwo-wymiarowe lub nawet żaden....Duża presja.....

Pozdrawiam

FH

• Like 2

Owszem, na MW takie ilości to bywa prawda. Tylko następna prawda jest taka, że w tej ilości są może 1-2 szt.ledwo-wymiarowe lub nawet żaden....Duża presja.....

Pozdrawiam

FH

też tak właśnie słyszałem ale przy tym trafiają się od czasu do czasu mamuśki :D

też tak właśnie słyszałem ale przy tym trafiają się od czasu do czasu mamuśki :D

W ciągu ostatnich trzech-czterech sezonów, słyszałem o jednej 90+, zaznaczam słyszałem,

nie widziałem i nie złowiłem tam takiej ryby,

ale to nie znaczy ,że nie ma takich ;) Byłem kilkanaście razy....i chyba dość....przereklamowana , a może już przełowiona woda.

Kontrole sporadyczne .... widok gumofilców i dźwięk szeleszczących w łódkach reklamówek z 40takami niezapomniany. Słabe to.....

FH

W ciągu ostatnich trzech-czterech sezonów, słyszałem o jednej 90+, zaznaczam słyszałem,

nie widziałem i nie złowiłem tam takiej ryby,

ale to nie znaczy ,że nie ma takich ;) Byłem kilkanaście razy....i chyba dość....przereklamowana , a może już przełowiona woda.

Kontrole sporadyczne .... widok gumofilców i dźwięk szeleszczących w łódkach reklamówek z 40takami niezapomniany. Słabe to.....

FH

tak jak napisałem wcześniej made in Poland

• Like 1

Ta woda to nie jest Pzw, jakby to było pzw to prawdopodobnie dalej by nikt nie dostał mandatu. Tam kontrole sa na porządku dziennym. Żeby złapać takich cwaniaków na takich lodziach trzeba byłoby postawić na nogi wszystkich strażników i zagonic ich do jakiejś zatoki.

• 2 tygodnie później...

da się upilnować tylko czy komuś na tym zależy ?? :angry: :angry:  w dupie mają wszyscy bo tak naprawdę to nie jest ich tylko pzw !!!!!!!! a to za mało zarabiają a to po co się narażać itd made in Poland

Śniardwy od kilkudziesięciu lat są zarządzane przez gospodarstwo rybackie, można to oczywiście sprawdzić.

Regularne odlowy, zarybienia itd.

Ale i tak większość wędkarzy woli twierdzić, że wszelkie ryby wyłowili rybacy, a tysiące wędkarzy to niewinne aniołki z kijami w łapach :lol:

• Like 1

K..wa!Jakie tony!Znalazło się kilku pazerniaków ale strażnicy sobie z nimi poradzili.Łowiono młodzież w ostojach jesienno-zimowych i stąd takie wyniki.Ale tylko ilościowe.Ryb pow.50 cm było stosunkowo niewiele o większych już nie wspomnę.Nie dorabiajcie teorii jak Macierewicz.Zdecydowana większość łowionych rybek wracała do wody.Wiem bo widzę co się dzieje na miejscówkach-a jest ich tam teraz niewiele.Ryba stoi w dołach na 20-stu i więcej metrach.