mahi66 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 SzaranczaNie byłoby problemu, gdyby przestrzegali limitów , a tak przy braku kontroli, jest jak jest. PSR praktycznie nie istnieje - mnie pierwsza kontrola PSR przytrafiła się w marcu 2015 po ......30 latach wędkowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Jakie limity Ciągną na Śniardwy szybkie łodzie i mają wracać z limitem to nie dla nich.Nie przez przypadek to szarańcza, ludzka szarańcza, co zabiera wszystko co w łapy wpadnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Tam sa kontrole, ale strażnicy razem z nimi stają i łowią ponad limit jak dostaną cynk ze bierze To trochę inne łowienie i inne jezioro. Nawet jakby była duza liczba łodzi kontrolujących nie da sie upilnowac. Z tego co wiem wpadli Ci którzy nie zdążyli uciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Czyli nie szybkie łodzie? :D I szarańcza uciekła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 No maskara jakaś . Tam sa kontrole, ale strażnicy razem z nimi stają i łowią ponad limit jak dostaną cynk ze bierze To trochę inne łowienie i inne jezioro. Nawet jakby była duza liczba łodzi kontrolujących nie da sie upilnowac. Z tego co wiem wpadli Ci którzy nie zdążyli uciec No masakra jakaś :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) "Szaranczy" trochę tez, ale większość to ludzie na 5 czy 10 konnych silnikach, którzy jakby chcieli to nie mają jak uciec. Edytowane 16 Czerwca 2015 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 To dobrze, że nie mają większych silników :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 da się upilnować tylko czy komuś na tym zależy ?? :angry: w dupie mają wszyscy bo tak naprawdę to nie jest ich tylko pzw !!!!!!!! a to za mało zarabiają a to po co się narażać itd made in Poland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Proza życia w Polsce :)Proponuję obejrzeć film Akwen Eldorado :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 łowię sandacze kilka lat a znam takich którzy łowią kilkanaście i o 70 w jeden dzień to nie słyszałem natomiast na martwej wisełce słyszałem z wiarygodnych żródeł o 30-40 na łodzi jesienią :DOwszem, na MW takie ilości to bywa prawda. Tylko następna prawda jest taka, że w tej ilości są może 1-2 szt.ledwo-wymiarowe lub nawet żaden....Duża presja..... PozdrawiamFH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Owszem, na MW takie ilości to bywa prawda. Tylko następna prawda jest taka, że w tej ilości są może 1-2 szt.ledwo-wymiarowe lub nawet żaden....Duża presja..... PozdrawiamFHteż tak właśnie słyszałem ale przy tym trafiają się od czasu do czasu mamuśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 też tak właśnie słyszałem ale przy tym trafiają się od czasu do czasu mamuśki W ciągu ostatnich trzech-czterech sezonów, słyszałem o jednej 90+, zaznaczam słyszałem,nie widziałem i nie złowiłem tam takiej ryby, ale to nie znaczy ,że nie ma takich Byłem kilkanaście razy....i chyba dość....przereklamowana , a może już przełowiona woda. Kontrole sporadyczne .... widok gumofilców i dźwięk szeleszczących w łódkach reklamówek z 40takami niezapomniany. Słabe to..... FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 W ciągu ostatnich trzech-czterech sezonów, słyszałem o jednej 90+, zaznaczam słyszałem,nie widziałem i nie złowiłem tam takiej ryby, ale to nie znaczy ,że nie ma takich Byłem kilkanaście razy....i chyba dość....przereklamowana , a może już przełowiona woda. Kontrole sporadyczne .... widok gumofilców i dźwięk szeleszczących w łódkach reklamówek z 40takami niezapomniany. Słabe to..... FHtak jak napisałem wcześniej made in Poland 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Ta woda to nie jest Pzw, jakby to było pzw to prawdopodobnie dalej by nikt nie dostał mandatu. Tam kontrole sa na porządku dziennym. Żeby złapać takich cwaniaków na takich lodziach trzeba byłoby postawić na nogi wszystkich strażników i zagonic ich do jakiejś zatoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Tez szly w setki ? Nie, aż tyle to ich nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Trochę to przypomina opowiesci o Radiu Erewan... ktoś słyszał, ze ktoś widział jak ktos złowił. .. ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Niestety to prawda... Rozmawiałem ze strażnikiem i złapali amatorów na jednej łodzi z 76 sandaczami.... Szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Gadda, weż stoperan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 da się upilnować tylko czy komuś na tym zależy ?? :angry: w dupie mają wszyscy bo tak naprawdę to nie jest ich tylko pzw !!!!!!!! a to za mało zarabiają a to po co się narażać itd made in PolandŚniardwy od kilkudziesięciu lat są zarządzane przez gospodarstwo rybackie, można to oczywiście sprawdzić.Regularne odlowy, zarybienia itd. Ale i tak większość wędkarzy woli twierdzić, że wszelkie ryby wyłowili rybacy, a tysiące wędkarzy to niewinne aniołki z kijami w łapach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Wczoraj kolejna osoba chwaliła mi się ponad 40szt.Tym razem poszły do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 K......... tej mentalności to nawet atomówka nie zmieni.Mięso same do łódek włazi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Nie, aż tyle to ich nie ma... Smutna prawda/to z relacji mojego kolegi/ ale tyle poszło.Sandacz na Śniardwach się nie wytarł dlatego też tyle zanderów poległo/łatwo było namierzyć/Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 K......... tej mentalności to nawet atomówka nie zmieni.Mięso same do łódek włazi Same do łódek nie włazi to nasi rodacy je wciągają :angry: do łodzi wędką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 K..wa!Jakie tony!Znalazło się kilku pazerniaków ale strażnicy sobie z nimi poradzili.Łowiono młodzież w ostojach jesienno-zimowych i stąd takie wyniki.Ale tylko ilościowe.Ryb pow.50 cm było stosunkowo niewiele o większych już nie wspomnę.Nie dorabiajcie teorii jak Macierewicz.Zdecydowana większość łowionych rybek wracała do wody.Wiem bo widzę co się dzieje na miejscówkach-a jest ich tam teraz niewiele.Ryba stoi w dołach na 20-stu i więcej metrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Wiem bo widzę co się dzieje na miejscówkach-a jest ich tam teraz niewiele.Ryba stoi w dołach na 20-stu i więcej metrach.To rybkom musi być ciężko i ciasno, bo tam maksymalna głębokość to 23,4 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi