Vistula Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 A więc , jestem na kupnie nowej echosondy i moje oczy zatrzymały się na echosondach firmy Garmin . Może ktoś używa? Czy jest to firma godna zaufania ? Proszę o wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Witaj Vistula na forum. Mam teraz nawet 2 sondy Garmina (starej nie warto sprzedawac a zachowuje sie dobrze) i moge powiedziec to, co juz bylo wielokrotnie przez mnie powtarzane. Jezeli mialbym poszukiwac samej sondy to skierowalbym sie w strone Lowrance/ Eagle.Jezeli poszukiwalbym kombajnu sonda/gps to skierowalbym sie w strone Garmina. Miedzy innymi z powodu map serii Blue chart atlantic... Zanim zaczniesz pytac dlaczego, proponuje poszperac za pomoca wyszukiwarki...to jest czesto poruszany temat. Temat teraz o tyle ciekawy, ze wchodzi technologia High Definition i mozna sie spodziewac przeceny modeli poprzedniej technologii. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Vistula Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Dziękuje bardzo za odpowiedz , co do wyszukiwarki przepraszam nie wziołem tej opcji pod uwagę . Jeżeli już odpowiedziałeś na moje pytanie , to chodzi mi o echosonde z gpsem lecz nigdy nie miałem echosondy z nawigacja. Miałem lowrance x-125 . I chciałbym sie dowiedziec na jakiej zasadzie zdobywa się mapy zaporówek i innych wód. Do garmina a jaki problem jest do lowrance albo czy wygląda to tak samo. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Do Garmina znam tylko blue chart a tam sa mapy morskie i rejony niektorych wielkich jezior np. Vener, Vetter (nazwy-przeklad moj, dowolny )No coz, kupuje sie w sklepie...ale jeszzce poczytaj otym zanim kupisz.. Mapy wod srodladowych to jesli sie chce posiadac to trzeba tworzyc samemu, tak jak powstala mapa Śniardw. Nie zajmowalem sie tym - trzeba taka mape stworzyc, wczytac do urzadzenia i skalibrowac.Mysle, ze na jakichs niezbyt wielkich akwenach mozna sie bez tego obyc i bazowac na swoich waypointach. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 (edytowane) nie było pytania Edytowane 11 Lipca 2015 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Vistula
A więc , jestem na kupnie nowej echosondy i moje oczy zatrzymały się na echosondach firmy Garmin . Może ktoś używa? Czy jest to firma godna zaufania ? Proszę o wasze opinie
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi