godski Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Przymierzam się do zakupu echa o przekątnej ekranu 7 lub 9 cali.O ile ekran 7 cali (25 cm) wchodzi do standardowego covera od echa 5 cali to dziewiątka (29 cm) już nie. Są gdzieś dostępne covery do echa 9 cali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Podoba mi się to rozwiązanie. Trzeba tylko jeszcze pomyśleć nad środkiem/wkładem na akumulatory i rozwiąże się problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Rozwiązanie faktycznie też fajne, tylko trzeba poszukać torby troszkę węższej żeby troszkę mniej miejsca zajmowało. Dodatkowo jakiś drut lub tworzywo elastyczne wstawić żeby kształt trzymało. Skrzynkę lub walizkę też pewnie da się dopasować. Ca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Jeżeli chodzi o aku i skrzynki to wszystko zależy w tym momencie od potrzeb , ale rozważmy że ma wytrzymać 2-3 dni wędkowania . Nie jestem fanem szeregówek ale może dwie 18Ah ( 181/ 76 /168 ) by załatwiły sprawę . Mały minus to 5,05 kg jednej więc dychę trzeba ciągać . Za ciężko . Jedna 20 Ah ( 180 / 77 / 167 ) za mało mocy . Tutaj płaskie aku się kończy . Pozostaje 26 Ah ( 175 / 166 / 126 ) 7,5 kg . Powinno dać radę . Kiepski kształt . Może widzieliście płaską 26 Ah ? A może inne propozycje ? Edytowane 14 Stycznia 2016 przez neor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bodzio83 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Dzięki neor za podpowiedż .Torba już zamówiona .W zimę będę kombinował jak włożyć moją sądę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) No płaskie kończą się na 22Ah i ja osobiście taki zastosowałem. Praktycznie nie zdarza mi się wędkować dwa dni bez dostępu do prądu, a gdyby nawet można trochę bardziej oszczędzać energię i da radę, Powiedzmy taki długi wypad będzie raz w roku a na wszystkich pozostałych trzeba nosić dodatkowe kilogramy.Chyba bym jednak wolał kupić w sytuacji gdy częściej bym miał pływać 2 lub 3 dni dodatkowy akumulator powiedzmy 12 ah i po rozładowaniu podstawowego przełożyć. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez karbusd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Sorrki , że tutaj , ale skoro mowa o coverach ... Kupiłem używane echo w zestawie . Brakuje mi przejściówki od ładowarki do gniazda zasilania w walizce . Teraz muszę praktycznie wyjąć do ładowania walizkę i ekran z covera , otworzyć pojemnik i podłączyć się do końcówek akumulatora . Trochę to upierdliwe . Przed sezonem chciałem zlecić wykonanie takiej przejściówki , stąd pytanie czy ten jack wchodzący w gniazdo zasilania to jakiś standardowy jest , ma jakieś oznaczenia coby go zamówić gdzieś ? Czy raczej empirycznie podejść do tematu i wybrać się z całym kompletem do jakiegoś sklepu elektro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Malinabar jeżeli chcesz zlecać zrobienie takiej przejściówki to zostaw to wykonawcy . A jeżeli masz lutownicę i samemu masz ochotę się pobawić to wykręć gniazdo z walizki i w sklepie elektrycznym ( nie markecie ) dopasują Ci wszystkie elementy i powiedzą co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jack-i roznia sie tylko wielkoscia , kup gniazd wraz z jack , zamontuj gniazdo w walizce. Wewnetrzne przylacze jest + , zewnetrzne - . Na ladowrace przewody sa zazwyczaj oznaczone np czarny z biala linia tj + , drugi minus. badz czerwony + , czarny -. . Podlacz przewody od gniazda z akumulatorem.ami jack z ladowarka i po sprawie . 10 min pracy koszt z 6zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Oki , dzięki za rady . Rzeczywiście niech wykonawca pomierzy i pokombinuje . Myślałem , że dam mu gotową końcówkę , ale to chyba nie będzie potrzebne i sam da radę . (...) , kup gniazd wraz z jack , zamontuj gniazdo w walizce (...) Gniazdo oczywiście już mam zamontowane w walizce , chodzi tylko o jacka . Ale to już będzie dopasowane w sklepie . Jeszcze raz dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Ostatnio robiłem porządki z sprzętem i pomyślałem , że warto to tutaj wstawić . Osobiście nie kombinuję z żadnymi skrzynkami i przyciskami , dla mnie ważne jest aby było to proste , działające i nie trzeba było nosić dodatkowych kilogramów . Jeżeli chodzi o temat to nie widzę problemu aby 7 calowe echo umieścić w standardowym cowerze . Za wystające śrubki i nakrętki da się złapać żabkami od ładowarki więc nie trzeba nic wyjmować . Wyjmując jack odłącza się aku od echa . Wszystko połączone taśma zaciskową Tyle . Edytowane 24 Stycznia 2016 przez neor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Napisałeś:"Jeżeli chodzi o temat to nie widzę problemu aby 7 calowe echo umieścić w standardowym cowerze" . O tym wiemy. Przeczytaj uważnie pierwszy post w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Oczywiście masz rację . Pierwszy " Pana " post czytałem ale jakiś czas temu . Bardziej chodziło mi o podłączenie całości o którym było pisane wcześniej ( skrzynki itd ) Potraktuj to jako potwierdzenie Swojej tezy co z reszta zrobiłeś w pierwszym poście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ostatnio robiłem porządki z sprzętem i pomyślałem , że warto to tutaj wstawić . Osobiście nie kombinuję z żadnymi skrzynkami i przyciskami , dla mnie ważne jest aby było to proste , działające i nie trzeba było nosić dodatkowych kilogramów . Jeżeli chodzi o temat to nie widzę problemu aby 7 calowe echo umieścić w standardowym cowerze . Za wystające śrubki i nakrętki da się złapać żabkami od ładowarki więc nie trzeba nic wyjmować . Wyjmując jack odłącza się aku od echa . Wszystko połączone taśma zaciskową Tyle . Chyba opaski zaciskowe łączą wszystko w całość... Nie taśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 tak zwane trytyki , opaski zaciskowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Rozumiem że zima i nuda robią swoje . Najlepiej czepiać się słówek i wypowiedzi . No cóż jest takie powiedzenie " Że złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy " . Ktoś tu ma pod górkę Panie Karbusd ?????? Edytowane 24 Stycznia 2016 przez neor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Bron Boze , nie chcial dopiec w zaden sposob. Na codzien tego uzywam w ilosciach sporych i rozni producenci roznie nazywaja. Takze bez stresu kolego @neor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Rozumiem że zima i nuda robią swoje . Najlepiej czepiać się słówek i wypowiedzi . No cóż jest takie powiedzenie " Że złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy " . Ktoś tu ma pod górkę Panie Karbusd ?????? Proszę nie wywoływać mnie do wypowiedzi, gdyż mogę nie chcieć się wypowiadać już w tym temacie. Skoro piszesz, żę zima i nuda robią swoje to znajdź sobie może zajęcie.Czy Masz pod górkę nie mam pojęcia... a bo skąd... Prawda jest taka, że produkt wyprodukowano w tajwanie...Pewnie źle przetłumaczyli albo coś... im to bez znaczenia - napiszą jak uważają.Bynajmniej definicja według Wikipedia:https://pl.wikipedia.org/wiki/Opaska_zaciskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Podsunąłem pomysł zrobienia takiego covera z pokrowca na buty narciarskie . Przyszedł czas na podsumowanie . Pokrowiec firmy 4F ( roz 42-46) w cenie 44,90 + przesyłka i Hummnibird 999 . Wyszło to całkiem nieźle , jednak do ideału trochę brakuje . Na pewno pokrowiec spełni swoje zadanie , jednak całość należy trochę dopracować . Generalnie pokrowiec jest za duży głównie na wysokość i długość . Na zdjęciach cały zestaw jest podniesiony na wysokość 5 cm ( można to spokojnie zrobić na styropianie lub piance ) to da nam komfort w wysokości i usztywniając dno nie ma problemu z noszeniem . Jeżeli chodzi o długość to za ekranem jest wystarczająco miejsca aby zrobić przegrodę na przetwornik i w ten sposób go zabezpieczyć podczas transportu . Generalnie pokrowiec mógłby być trochę mniejszy . Edytowane 14 Lutego 2016 przez neor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Trzeci etap (ostatni) zakończony.Obszycie gotowe. Teraz pozostaje czekać na sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Oto fotki mojego covera ,którego ponoć nie ma , na jednym ze zdjęć z moim echem humminbird 998(czyli 8 cali , na następnym z echem ,które może będzie moje,czyli humminbird 1198(ekran 10,4 cala).Po dyskusji z kolegą doszliśmy do wniosku ,że może sami zaczniemy taki cover robić.Tylko myślimy nad większą skrzynką na akumulatory. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Oto fotki mojego covera ,którego ponoć nie ma , na jednym ze zdjęć z moim echem humminbird 998(czyli 8 cali , na następnym z echem ,które może będzie moje,czyli humminbird 1198(ekran 10,4 cala).Po dyskusji z kolegą doszliśmy do wniosku ,że może sami zaczniemy taki cover robić.Tylko myślimy nad większą skrzynką na akumulatory.Czyli jednak jest Warto taki cover upowszechnić. Dużej liczbie użytkowników to będzie na rękę.Osobiście bym się wcześniej skusi... teraz już mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Robiliście może kalkulację ile miałby kosztować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) Jest w drodze do mnie echo 9 cali, też jestem zainteresowany. Rozważam jeszcze umieszczenie tego na kuferku aluminiowym, co myślicie? Edytowane 1 Marca 2016 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Na pewno znajdą się chętni . Wygląda solidnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Dałem to do zniszczenia(czytaj rozłożenia na czynniki pierwsze), bo niestety rok temu jak pisałem wcześniej jakoś nie było zainteresowania ze strony innego kolegi(czekałem na jakieś info rok) , no jak zobaczył ten cover mój kumpel co razem coś działamy i łapiemy ryby, z którym podejrzewam ,że nawet się znacie to ,aż mu oczy wyszły na wierzch , bo też mi nie wierzył ,że coś takiego istnieje i ja to mam.Powiedziałem co bym z tym tematem chciał coś w końcu po trzech latach zrobić .I tak od słowa w czwartek dostał cover do ręki i temat się obrabia , tylko myślimy nad większą skrzynką na akumulatory , chcemy uszyć prototyp ,zrobić kalkulację ile to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
godski
Przymierzam się do zakupu echa o przekątnej ekranu 7 lub 9 cali.
O ile ekran 7 cali (25 cm) wchodzi do standardowego covera od echa 5 cali to dziewiątka (29 cm) już nie.
Są gdzieś dostępne covery do echa 9 cali?
Top użytkownicy dla tego pytania
14
14
11
5
Popularne dni
13 Sty
10
14 Sty
9
30 Mar
9
24 Sty
7
Top użytkownicy dla tego pytania
neor 14 odpowiedzi
karbusd 14 odpowiedzi
godski 11 odpowiedzi
huligan77 5 odpowiedzi
Popularne dni
13 Sty 2016
10 odpowiedzi
14 Sty 2016
9 odpowiedzi
30 Mar 2020
9 odpowiedzi
24 Sty 2016
7 odpowiedzi
Popularne posty
Janusz1966
Tak to mniej więcej wygląda aku 20 ah zajmuje nie wiele miejsca. Wszystko się mieści jeszcze trzeba dołożyć hermetyczne wyprowadzenie zasilania.
esox1972
Oto fotki mojego covera ,którego ponoć nie ma , na jednym ze zdjęć z moim echem humminbird 998(czyli 8 cali , na następnym z echem ,które może będzie moje,czyli humminbird 1198(ekran 10,4 cala).Po dys
padmix
Torba do mojego strikera 9 wychodzi strasznie drogo więc zdecydowałem się na taką skrzynkę. Koszt razem z uchwytem montażowym z Chin wyszedł około 120zł.
Opublikowane grafiki
102 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi