godski Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Przymierzam się do zakupu echa o przekątnej ekranu 7 lub 9 cali.O ile ekran 7 cali (25 cm) wchodzi do standardowego covera od echa 5 cali to dziewiątka (29 cm) już nie. Są gdzieś dostępne covery do echa 9 cali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczynumer1 Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Jestem na etapie budowy skrzynki pod Echomap 93 + gls10 + lvs32.Skrzynka to Qbrick, w który wejdą 2 aku po 20aH, blackbox i na czas transportu ploter, przetworniki gt52 i lvs32, do pokrywy będzie przykręcona "kulka" od Ram 1.5''.Mam zagwozdkę, jak rozwiązać temat przepuszczenia przewodów ze skrzynki do plotera i LVS. Na rynku nie bardzo są dławnice lub przepusty kablowe, przez które przejdzie wtyczka od lvs32. Do ogarnięcia 3 kable:1. Zasilanie plotera(tu sprawa jest prosta, bo mogę dorobić złącze np XT90 i wpinać je w skrzynkę od zewnątrz).2. Kabel od lvs32 do gls10(wtyczka o dużej średnicy z dodatkowym kołnierzem z gwintem)3. Kabel z gls10 do plotera(Garmin Marine Network czyli wtyk rj45, czyli teoretycznie też by się dało dorobić gniazdo na skrzynce)Nie chciałbym zostawiać po prostu dziury na kable, bo w czasie deszczu będzie tamtędy lała się do środka woda. Jest pomysł, żeby zrobić taki prowizoryczny kołnierz z dwóch kawałków gumy na zakładkę, ale może ktoś już to rozpracował i nie ma sensu wyważać otwartych drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Poszukaj tutaj - https://polgum.sklep.pl/pl/c/Przelotki-kablowe%2C-zaslepki-gumowe/43 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
godski
Przymierzam się do zakupu echa o przekątnej ekranu 7 lub 9 cali.
O ile ekran 7 cali (25 cm) wchodzi do standardowego covera od echa 5 cali to dziewiątka (29 cm) już nie.
Są gdzieś dostępne covery do echa 9 cali?
Top użytkownicy dla tego pytania
14
14
11
5
Popularne dni
13 Sty
10
14 Sty
9
30 Mar
9
24 Sty
7
Top użytkownicy dla tego pytania
neor 14 odpowiedzi
karbusd 14 odpowiedzi
godski 11 odpowiedzi
huligan77 5 odpowiedzi
Popularne dni
13 Sty 2016
10 odpowiedzi
14 Sty 2016
9 odpowiedzi
30 Mar 2020
9 odpowiedzi
24 Sty 2016
7 odpowiedzi
Popularne posty
Janusz1966
Tak to mniej więcej wygląda aku 20 ah zajmuje nie wiele miejsca. Wszystko się mieści jeszcze trzeba dołożyć hermetyczne wyprowadzenie zasilania.
esox1972
Oto fotki mojego covera ,którego ponoć nie ma , na jednym ze zdjęć z moim echem humminbird 998(czyli 8 cali , na następnym z echem ,które może będzie moje,czyli humminbird 1198(ekran 10,4 cala).Po dys
padmix
Torba do mojego strikera 9 wychodzi strasznie drogo więc zdecydowałem się na taką skrzynkę. Koszt razem z uchwytem montażowym z Chin wyszedł około 120zł.
Opublikowane grafiki
102 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi