Skocz do zawartości

ktokolwiek widział..

thibar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam pomocy....

Kolega zakupił echo i do dnia dzisiejszego nie otrzymał towaru.. http://allegro.pl/show_item.php?item=5400281732

Może ktoś zna sprzedającego, może jakiś wypadek losowy lub coś innego.. Dodam,że wszelki kontakt ze sprzedającym urwał się.. 

Gdyby Ktoś coś wiedział to bardzo proszę.

Dzięki.

Edytowane przez tibhar

16 komentarzy nie ryzykowalbym , choc naciolem sie u sprawdzonego sprzedawcy wydymal mnie na 2500 przy kupnie lodowki , zgloszona sprawa do allegro i policje po 2 miesiacach allegro oddalo kase z POK  aukcje sa ubezpieczne do 10 000 pln wiec nie bedzie problemu z odzyskaniem kaski tylko troche to potrwa , glowa do góry

Edytowane przez mirko filipovic
  • Like 1

Jest plaga oszustw ma allegro... dużo ludzi nabiera się na maila z prośbą o zmianę loginu i hasła. W przeciągu 3 tygodni wybadalem 3 takie przypadki i zgłosiłem ... na moje konto tez próbowano się włamać. Dostałem maila z przekierowanie na jakąś stronę gdzie miałem wpisać nowe hasło i dane... napisałem do allegro i wysłali mi zmianę hasła

No ale to była licytacja od 1pln ..tak więc mogło sie skonczyć i na 2800 i tu cena nowego pewnie nie ma za wielkiego znaczenia.

Jeżeli dane z baku pokrywają sie z tymi z allegro to może ktoś znajdzie się z okolic Obornik czy nawet z Poznania - komu się będzie chciało podjechac i sprawdzić co i jak.

Kiedyś ktoś na forum szukał sprzedawcy z Warszawy który zamilkł na długi czas. Podjechałem pod wskazany adres, wytłumaczyłem mieszkajacemu tam bratu szwagra żony kuzynowi, że lepiej by było gdyby sprzęt dotarł do kupujacego.

I za kilka dni kijek z gratisami i wszystkim opisanym w aukcji był u zadowolonego nabywcy.

A jak tu (tj niezgodność w danych) jest jakis problem, to szkoda zawracać sobie glowe . Policja, zgloszenie na allegro , zwrot kasy i szukanie nowego echo.

Jeszcze kilka takich krzywych akcji i strach będzie cokolwiek kupowac ...

I wtedy wszyscy zostaniemy rodbuilderami i lurebuilderami

ps. zna ktoś technologie domowej produkcji żyłki :P

• Like 1