broch Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 WitamPodobny temat był pewnie poruszany ale mi chodzi o konkretny model-Kolibri 330.Pytanie - z kilem czy bez ???????Sztywna podłoga myślę że to obowiązekPrzez pare dni to same wiosła :-)W ciągu miesiąca elektrykA już w przyszłym roku spalinaProszę o podpowiedź bo w przyszłym tygodniu był by zakup.Dodatek 400 zł za kil czy to się opłaca ???Chyba że jest na rynku równie sensowny ponton w podobnej cenie i wart polecenia to proszę o info w wątku.Dodam że woda to głównie rzeki Wieprz,Wisła.Czasami jakieś jeziorko PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Kil - nie ma co się zastanawiać, jeżeli w planach spalina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jak przedmówca: do spaliny tylko z kilem. Choć przy silniku 15KM zaczyna trochę myszkować. Używam, Kolibri KM330D od dwóch lat i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOSMAN 76 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zależy jaką spalinę na końcu powiesisz,mam KM 330 bez kilka i do tego 4 km mercury, kil wcale nie jest potrzebny przy małym silniku, jak płynę po Bugu sam to śmigam w slizgu. Zawsze za te 4 stówy można kupić knage z rolka, a co do podłogi to tylko sztywną. Mam ten ponton od 4 lat i jest zajebisty jak węndkuje sam, we dwóch spininguje się dobrze jak znamy kompana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mi106 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jak będziesz pływał w 2 osoby i docelowo z silnikiem spalinowym około 4-6km to kil jest zbędny.....ja czesto zapominam napompować swój kil i też się pływa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Miałem KM280 bez kilka +4KM tohatsu i jedną z przyczyn przesiadki na łódkę był brak kila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 A tak jeszcze jedno pytanko do tego.Ile KM wystarczy żeby przemieszczać sie bez trudu po Wiśle.Nie mówie o ślizgu.Wystarczy żeby 2os pod prąd ogarniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Plywanie pontonem bez slizgu jest mocno irytujace ;-) moim zdaniem minimum 6-8km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jeżeli masz zamiar kupić spalinę w przyszłości do 6 KM to kill jest ci nie potrzebny po nie poczujesz jego zaletJak już będziesz chciał kupić spalinę coś pod 10 KM to prędkość wzrośnie a za tym tendencja do myszkowania i kil będzie wtedy niezbędny Ale słyszałem że na elektryku znacznie ułatwia manewry, pozwala na szybkie zwroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Na Wiśle koło Ciebie jest spory uciąg, jak chcesz się sprawnie poruszać to minimum 8 km. Na 6 km jak Ci się uda wejść w ślizg to też będzie ok. Jak masz zamiar pchać wodę pontonem to szkoda kupować spaliny i marnować paliwa. Uwierz mi, przerabiałem już temat. Najpierw miałem 4 km, później 6 km (tylko dwa cylindry) i już się fajnie pływało samemu a teraz jest 15 km i nie zastanawiam się ile gratów zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Czyli lepiej kupić wersje z kilem bo tyle wiem że będzie spalina ale jaka to jeszcze nie.Chyba koło 8KM ale to już przyszły sezon.Szkoda by było pluć sobie w brode że brak kila a to spalina za słaba (jeśli bym kupił bez kila teoretycznie i 4KM i 6KM dało by rade).No to znowu trzeba będzie pomyśleć :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja też chcę kupić kolibri 330 dla 2 osób, korzystać z niego w miejscach trudno dostępnych (gdzie nie można zwodować 4m łodzi) Waham się pomiędzy wersją z kilem lub bez kila, bardziej skłonny jestem do kupna wersji bez kila. Ciekawy jestem, jak wygląda indywidualny import z Ukrainy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meyger Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja też chcę kupić kolibri 330 dla 2 osób, korzystać z niego w miejscach trudno dostępnych (gdzie nie można zwodować 4m łodzi) Waham się pomiędzy wersją z kilem lub bez kila, bardziej skłonny jestem do kupna wersji bez kila. Ciekawy jestem, jak wygląda indywidualny import z Ukrainy Nie opłaca się, kumpel tak chciał sprowadzić ponton i po wyliczeniach wychodzi podobno drożej.A jeżeli chodzi czy z kilem czy bez, to moim zdaniem tylko z pompowanym kilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Nie opłaca się, kumpel tak chciał sprowadzić ponton i po wyliczeniach wychodzi podobno drożej.A jeżeli chodzi czy z kilem czy bez, to moim zdaniem tylko z pompowanym kilem.Bzdura. Opłaca się. Zapłaciłem 2200 za KM330D z kilem , alu podłogą i ławkami. Z odbiorem w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Godski jak to zrobiłeś można wiedzieć ?Rodzaj allegro ukraińskiego czy od przybyszów przyjeżdżających do sezonowych prac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meyger Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Bzdura. Opłaca się. Zapłaciłem 2200 za KM330D z kilem , alu podłogą i ławkami. Z odbiorem w PL.Jak pisałem, to wiem od kumpla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Bzdura. Opłaca się. Zapłaciłem 2200 za KM330D z kilem , alu podłogą i ławkami. Z odbiorem w PL.Gdzie kupiłeś za taką cenę ja też bym kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Długa historia. Jak coś to na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) To nie jest giełda! Edytowane 21 Czerwca 2015 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Dzięki ale 3m to za mało po głowie chodzi nawet 3,6m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Pływam na kolibrze kumpla 330 bez kila z 5-cio konnym Tohatsu i w pojedynkę jest ok,nawet wchodzi w ślizg i fajnie zapindala ,ale we dwóch to już masakra pcha wodę jak pług śnieżny.Sam noszę się z zamiarem kupna takiego ale z kilem,zwrotniejszy i szybszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Po sugestiach że można taniej bezpośrednio z Ukrainy ogarnąć taki sprzęt pływający uruchomiłem znajomości.Zobaczymy ile wyjdzie i czy się opłaca.Dam znać czy Tokarex robi tak jak myśle narzut 100procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Kolego @broch, import prywatny jest opłacalny pomijasz cło i podatki. Podstawowy podatek w pontonie to 23% vat do tego cło , transport, koszty odprawy celnej. Co w zamian ??? gwarancja i serwis gwarancyjny. Niestety przy imporcie prywatnym / dużo tańszym / brak.Pozdrawiam i życzę ślepego celnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Znalazłem ciekawą firmę sprowadzającą i sprzedającą pontony pontony kolibri w dobrej cenie Co Wy o tym myślicie? http://bcpoland.com.pl/motorowe1/pro/KM330D.html Edytowane 24 Czerwca 2015 przez mariuszwf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Konkurencja dla Tokarexu. Tylko dlaczego brak adresu, tel itd. ??????? wstydzą się, boją, czy ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Pewnie wstydzą się albo nie zdążyli napisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
broch
Witam
Podobny temat był pewnie poruszany ale mi chodzi o konkretny model-
Kolibri 330.Pytanie - z kilem czy bez ???????
Sztywna podłoga myślę że to obowiązek
Przez pare dni to same wiosła :-)
W ciągu miesiąca elektryk
A już w przyszłym roku spalina
Proszę o podpowiedź bo w przyszłym tygodniu był by zakup.Dodatek 400 zł za kil czy to się opłaca ???
Chyba że jest na rynku równie sensowny ponton w podobnej cenie i wart polecenia to proszę o info w wątku.
Dodam że woda to głównie rzeki Wieprz,Wisła.Czasami jakieś jeziorko
Pozdrawiam
Mariusz
Top użytkownicy dla tego pytania
30
17
16
12
Popularne dni
24 Cze
23
10 Lip
17
18 Lip
16
11 Cze
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 30 odpowiedzi
broch 17 odpowiedzi
maweric 16 odpowiedzi
pablitto83 12 odpowiedzi
Popularne dni
24 Cze 2015
23 odpowiedzi
10 Lip 2018
17 odpowiedzi
18 Lip 2016
16 odpowiedzi
11 Cze 2024
16 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
No nie wiem czy zmądrzałeś, po prostu masz inną podłogę. Listwy boczne nie sprawiają kłopotu , to tylko kwestia wprawy. Na prostym podłożu nie sprawiają kłopotu , a na nierównym wystarczy podłożyć pod
godski
Praktycznie nówka. 5 letni. Ale jaja były. Za pierwszym razem wyszło 21 km/h. Okazało się że zapomniałem złożyć kółka plastikowe.
broch
No dobra,miałem się odezwać jak ponton będzie już u mnie.Cena jaka wyszła za Kolibri z kilem i sztywną podłogą to 1860 zł z transportem do polski.Jak to było zrobione to za bardzo nie mam pojęcia.Miał
Opublikowane grafiki
295 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi