broch Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 WitamPodobny temat był pewnie poruszany ale mi chodzi o konkretny model-Kolibri 330.Pytanie - z kilem czy bez ???????Sztywna podłoga myślę że to obowiązekPrzez pare dni to same wiosła :-)W ciągu miesiąca elektrykA już w przyszłym roku spalinaProszę o podpowiedź bo w przyszłym tygodniu był by zakup.Dodatek 400 zł za kil czy to się opłaca ???Chyba że jest na rynku równie sensowny ponton w podobnej cenie i wart polecenia to proszę o info w wątku.Dodam że woda to głównie rzeki Wieprz,Wisła.Czasami jakieś jeziorko PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 To jest koleś z Dorohuska.Sprowadza dopiero po zamówieniu z ukraińskim paragonem.Wystawia też na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 https://m.facebook.com/bcpolandcompl?_rdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Wszystko się wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Szkoda, że długo nie pobędą , albo skarbówka ich namierzy , albo Tokarex wykosi z rynku.Panowie na lewo sprowadzają pontony z Ukrainy, zamawiasz co chcesz lub bierzesz to co mają .Gwarancja tylko ukraińska na podstawie paragonu. Odważne chłopaki i tak fajnie zaciągają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 No ja jeszcze inaczej spróbuje to ogarnąć.Nie dam zarobić żadnemu pośrednikowi :-)Wtedy zostanie $ na naprawy ewentualne zamiast gwarancyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Hm, myślę że jak sam sobie zrobisz będzie jeszcze taniej Taki żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Pojawiła się furtka więc czemu nie skorzystać.Miałem teraz kupować elektryka a w przyszłym spaline.Jeśli się uda to będzie odrazu skok na spaline :-)Tak do informacji na żarcik ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Jakby na to nie patrzeć, to Tokarex ma marżę trochę za dużą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Kupują np.330D po 1300zł tak mniej więcej.Reszta to jak wyżej posali cło+podatki+opłaty.Jakieś 620zł.Czyli 1920zł a sprzedają po 3300zł.Dostaje się za to gwarancje :-).Czyli jakieś 43% zarobku.Choć myśle że jako oficjalny importer mogą mieć jeszcze lepsze rabaty.Ja słyszałem że standard to 30-33% w polsce ale branża wędkarska to nawet 100%.Każdy orze jak może ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 snoek3 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 panowie a ktoś posiada edycje "PP" z twardą podłoga połączona tasmą w jednym kawałku ? Jak to się ma do wedkowania na stojąco i z rozkładaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 @broch żebyś , mógł spać spokojnie to na Ukrainie za KM330 D z aluminiową podłogą zapłacisz około 2000 zł ( wszystko zależy od kursu $ ),jeśli jesteś zainteresowany mogę wysłać cennik, namiary , tel itd na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Maweric, dlaczego piszesz że wszystko zależy od kursu $? a nie możnabędąc na Ukrainie w/w pontonu kupić w ich walucie, hrywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Nie sprzedają w tej walucie , tylko $. W sklepie też obowiązuje $ nie chcą hrywny , nawet cennik jest w $ Edytowane 24 Czerwca 2015 przez maweric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Wiem o co chodzi.Wiem że oni sprzedając hurtowo za granicę wystawiają faktury w dolcach albo euro.Wtedy jest jak piszesz.Ale ja mam na Ukrainie częś rodziny od strony dziadka więc kupując w ich walucie i na takim czymś podobnym jak polskie allegro lub sklepie firmowym.Cena będzie dużo lepsza.Jak mi za 1500zł (Tokarex ma spore rabaty) przeliczając obecny kurs są w stanie kupić to moge miec sen niespokojny tylko o przywiezienie do polski ale to już ta furtka o której pisałem.Jak się nie uda w najgorszym przypadku wyjdzie 2200zł.Teraz traktuje to badawczo. ;-) i czekam.Dwa lata temu byłem w Kijowie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Tu można mieć z kilem za 2300 z dostawą do domu,rozmawiałem z gościem przez tel.,sam chyba się skuszę. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez rapek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Dobra koniec z tymi kombinacjami o kupowaniu na forum.Może ja będe miał racje może @mawerick.Ogólnie załoźyłem wątek aby dowiedzieć sie czy z kilem czy bez.Wybór jest już przesądzony kil musi być.A gdzie i jak kupie podziele się w wątku.Cene też zdrazdze.Czy wyjde jak przysłowiowy Zabłocki :-) się okaże.Przyznam że @mawerick podsunął mi na priv ciekawą alternatywę.Zobaczymy.Miałem szypko kupić a tu się zaczeło ciągnąć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 masz rację koniec , ale ten cennik ze sklepu w $ też jest dla ukraińców (zdziwienie) , też byłem zdziwiony KONIEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Ja już przetarłem ścieżkę. Ponton już dawno u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 A tu jest w ukraińskiej walucie: :Dhttp://kolibrimarket.com.ua/lodki/motornye-lodki-kilevye/seriya-profi-pro/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Sprawdzone dokładnie przez mieszkańca Kijowa1600zł - 300D1760zł - 330D1880zł - 360DTakie ceny ze sztywną podłogą Podobno nie kupuje się w sezonie.Tylko wcześną zimąPo sezonie 200-300zł w dółCzy się opłaca? Myśle że omijając cło to tak jeśli z opłatami to raczej słaby interes.A ja czekam.Maja przyjechać i przywieźć mi prezent :-) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Akurat cło to najmniejszy problem. Tu bardziej chodzi o Vat. Jeżeli jest taka możliwość i nie ma stracha, że się zaraz coś zepsuje ( w co wątpię) to mimo wszystko warto. Niech tylko ktoś tu nie wyjeźdża z czarnym rynkiem itd. bo czarniejszego jak na wiejskiej to chyba nie ma. Ja gratuluję decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 No dobra,miałem się odezwać jak ponton będzie już u mnie.Cena jaka wyszła za Kolibri z kilem i sztywną podłogą to 1860 zł z transportem do polski.Jak to było zrobione to za bardzo nie mam pojęcia.Miałem się nie martwić :-). Zostało tylko wypróbować :-) Trochę się zeszło.Troche niepewności ale jest :-)Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Niezła cena. Ja z alu na gotowo 2200 zapłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 broch Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) No ja bez alu ale w końcu jest :-) .Myśle że nawet Twoja kwota @godski jest niezła w porównaniu z tym co oferuje Tokarex.Alu może było by lepsze ale jak nie ma to trudno.Dostałem to co zamówiłem.W sumie mogłem wspomnieć o alu.W następny weekend próba z Osypką 55lbs .Jak się sprawdzi to na razie będzie na tym lataćPrzyszły sezon pewnie już Tohastu Edytowane 10 Lipca 2015 przez broch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ziober Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Na dawnej tablicy pontony te oferuje niejaki Oleg... podobnież jest faktura i 3-letnia gwarancja producenta no i cena atrakcyjna. Znacie człowieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
broch
Witam
Podobny temat był pewnie poruszany ale mi chodzi o konkretny model-
Kolibri 330.Pytanie - z kilem czy bez ???????
Sztywna podłoga myślę że to obowiązek
Przez pare dni to same wiosła :-)
W ciągu miesiąca elektryk
A już w przyszłym roku spalina
Proszę o podpowiedź bo w przyszłym tygodniu był by zakup.Dodatek 400 zł za kil czy to się opłaca ???
Chyba że jest na rynku równie sensowny ponton w podobnej cenie i wart polecenia to proszę o info w wątku.
Dodam że woda to głównie rzeki Wieprz,Wisła.Czasami jakieś jeziorko
Pozdrawiam
Mariusz
Top użytkownicy dla tego pytania
30
17
16
12
Popularne dni
24 Cze
23
10 Lip
17
20 Sty
16
18 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 30 odpowiedzi
broch 17 odpowiedzi
maweric 16 odpowiedzi
pablitto83 12 odpowiedzi
Popularne dni
24 Cze 2015
23 odpowiedzi
10 Lip 2018
17 odpowiedzi
20 Sty 2016
16 odpowiedzi
18 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
No nie wiem czy zmądrzałeś, po prostu masz inną podłogę. Listwy boczne nie sprawiają kłopotu , to tylko kwestia wprawy. Na prostym podłożu nie sprawiają kłopotu , a na nierównym wystarczy podłożyć pod
godski
Praktycznie nówka. 5 letni. Ale jaja były. Za pierwszym razem wyszło 21 km/h. Okazało się że zapomniałem złożyć kółka plastikowe.
broch
No dobra,miałem się odezwać jak ponton będzie już u mnie.Cena jaka wyszła za Kolibri z kilem i sztywną podłogą to 1860 zł z transportem do polski.Jak to było zrobione to za bardzo nie mam pojęcia.Miał
Opublikowane grafiki
295 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi