Skocz do zawartości
  • 0

Ponton Kolibri 330 - informacje, opinie, uwagi

broch

Pytanie

Witam

Podobny temat był pewnie poruszany ale mi chodzi o konkretny model-

Kolibri 330.Pytanie - z kilem czy bez ???????

Sztywna podłoga myślę że to obowiązek

Przez pare dni to same wiosła :-)

W ciągu miesiąca elektryk

A już w przyszłym roku spalina

Proszę o podpowiedź bo w przyszłym tygodniu był by zakup.Dodatek 400 zł za kil czy to się opłaca ???

Chyba że jest na rynku równie sensowny ponton w podobnej cenie i wart polecenia to proszę o info w wątku.

Dodam że woda to głównie rzeki Wieprz,Wisła.Czasami jakieś jeziorko

Pozdrawiam

Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Szkoda, że długo nie pobędą , albo skarbówka ich namierzy , albo Tokarex wykosi z rynku.

Panowie na lewo sprowadzają pontony z Ukrainy,  zamawiasz co chcesz lub bierzesz to co mają .Gwarancja tylko ukraińska na podstawie paragonu. Odważne chłopaki i tak fajnie zaciągają.

• 0

Kupują np.330D po 1300zł tak mniej więcej.Reszta to jak wyżej posali cło+podatki+opłaty.Jakieś 620zł.Czyli 1920zł a sprzedają po 3300zł.Dostaje się za to gwarancje :-).Czyli jakieś 43% zarobku.Choć myśle że jako oficjalny importer mogą mieć jeszcze lepsze rabaty.Ja słyszałem że standard to 30-33% w polsce ale branża wędkarska to nawet 100%.Każdy orze jak może ;-)

• 0

@broch żebyś , mógł spać spokojnie to na Ukrainie za KM330 D z aluminiową podłogą zapłacisz około 2000 zł ( wszystko zależy od kursu $ ),jeśli jesteś zainteresowany mogę wysłać cennik, namiary , tel itd na prv.  :)

• 0

Wiem o co chodzi.Wiem że oni sprzedając hurtowo za granicę wystawiają faktury w dolcach albo euro.Wtedy jest jak piszesz.Ale ja mam na Ukrainie częś rodziny od strony dziadka więc kupując w ich walucie i na takim czymś podobnym jak polskie allegro lub sklepie firmowym.Cena będzie dużo lepsza.Jak mi za 1500zł (Tokarex ma spore rabaty) przeliczając obecny kurs są w stanie kupić to moge miec sen niespokojny tylko o przywiezienie do polski ale to już ta furtka o której pisałem.Jak się nie uda w najgorszym przypadku wyjdzie 2200zł.Teraz traktuje to badawczo. ;-) i czekam.Dwa lata temu byłem w Kijowie :-)

• 0

Dobra koniec z tymi kombinacjami o kupowaniu na forum.Może ja będe miał racje może @mawerick.Ogólnie załoźyłem wątek aby dowiedzieć sie czy z kilem czy bez.Wybór jest już przesądzony kil musi być.A gdzie i jak kupie podziele się w wątku.Cene też zdrazdze.Czy wyjde jak przysłowiowy Zabłocki :-) się okaże.Przyznam że @mawerick podsunął mi na priv ciekawą alternatywę.Zobaczymy.Miałem szypko kupić a tu się zaczeło ciągnąć :-)

• 0

Sprawdzone dokładnie przez mieszkańca Kijowa

1600zł - 300D

1760zł - 330D

1880zł - 360D

Takie ceny ze sztywną podłogą

Podobno nie kupuje się w sezonie.Tylko wcześną zimą

Po sezonie 200-300zł w dół

Czy się opłaca?

Myśle że omijając cło to tak

jeśli z opłatami to raczej słaby interes.

A ja czekam.Maja przyjechać i przywieźć mi prezent :-) ;-)

• 0

Akurat cło to najmniejszy problem. Tu bardziej chodzi o Vat. 

Jeżeli jest taka możliwość i nie ma stracha, że się zaraz coś zepsuje ( w co wątpię) to mimo wszystko warto. 

Niech tylko ktoś tu nie wyjeźdża z czarnym rynkiem itd. bo czarniejszego jak na wiejskiej to chyba nie ma. 

Ja gratuluję decyzji. 

• 0

No dobra,miałem się odezwać jak ponton będzie już u mnie.Cena jaka wyszła za Kolibri z kilem i sztywną podłogą to 1860 zł z transportem do polski.Jak to było zrobione to za bardzo nie mam pojęcia.Miałem się nie martwić :-). Zostało tylko wypróbować :-) Trochę się zeszło.Troche niepewności ale jest :-)

Pozdrawiam

• Like 2

• 0

No ja bez alu ale w końcu jest :-) .Myśle że nawet Twoja kwota @godski jest niezła w porównaniu z tym co oferuje Tokarex.Alu może było by lepsze ale jak nie ma to trudno.Dostałem to co zamówiłem.W sumie mogłem wspomnieć o alu.W następny weekend próba z Osypką 55lbs .Jak się sprawdzi to na razie będzie na tym latać

Przyszły sezon pewnie już Tohastu

Edytowane przez broch