broch Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 WitamPodobny temat był pewnie poruszany ale mi chodzi o konkretny model-Kolibri 330.Pytanie - z kilem czy bez ???????Sztywna podłoga myślę że to obowiązekPrzez pare dni to same wiosła :-)W ciągu miesiąca elektrykA już w przyszłym roku spalinaProszę o podpowiedź bo w przyszłym tygodniu był by zakup.Dodatek 400 zł za kil czy to się opłaca ???Chyba że jest na rynku równie sensowny ponton w podobnej cenie i wart polecenia to proszę o info w wątku.Dodam że woda to głównie rzeki Wieprz,Wisła.Czasami jakieś jeziorko PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Praktycznie nówka. 5 letni.Ale jaja były. Za pierwszym razem wyszło 21 km/h. Okazało się że zapomniałem złożyć kółka plastikowe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piterson Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Przez 5 lat można nieźle skatować silnik .. znam yamahe 3 letnia 15KM i w dwie osoby na pontonie 24km/h osiąga po wielkich trudach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Jeżeli silnik nie jest z pewnego źródła, albo z wiarygodnej historyjki właściciela, to może być na przykład z szkółki pod tytułem obsługa silników zaburtowych Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Wszystko jest jeszcze zależne, jak nabity ponton. Czym pompujesz Kolibri ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Jeżeli silnik nie jest z pewnego źródła, albo z wiarygodnej historyjki właściciela, to może być na przykład z szkółki pod tytułem obsługa silników zaburtowychPewne źródło. Kolega @Hasior z forum. Silnik mało pływany.Testowałem na małym akwenie 10 hektarów tak wiec na większym może być tylko lepiej. Wszystko jest jeszcze zależne, jak nabity ponton. Czym pompujesz Kolibri ? Pompka elektryczna i dobijam na maxa najlepszą nożna pompka z jaka się spotkałem czyli Bravo. Ta z zestawu Kolibri jest dużo gorsza.Nie nabijałem go na full. Może tutaj tkwi przyczyna. Czy można na hamowni sprawdzić czy silnik rzeczywiście trzyma parametry? Tak jak w samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablitto83 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zawsze mozna by pomierzyc uciag. Robilismy kiedys takie rzeczy dla kutrow rybackich. Kuter stal na cumie w porcie lub szedl pod tralem. Mierzylismy odpowiednio duzymi dynamometrami., wiec wyniki byly w tonach. Tak samonmozna by sprawdzić na pontonie ☺ choc tu przelozenia na KM nie widze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ponton Pro Marine Forsage 320 plus nówka silnik (po pierwszym przegladzie - 20 godzin) Yamaha 9,9 km - prędkość 32 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piterson Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dzisiaj pływałem pierwszy raz Yamaszką 9,9 w czterosuwie Koliberkiem 330D. 31 km/h. W pojedynkę bez sprzętu.Na Tośce 6 KM było 25 km/h. Ciekawe co będzie w dwie osoby z gratami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jutro sprawdze toske 9.9 z kolibri 360dsl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Niezły sprzęciorek 9.9 i kolibri można pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Godski mierzyłeś kompresję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Po co? Teraz będę serwis robił to poproszę niech zmierzą. Jak widzisz wyżej kolega na podobnym pontonie ma zbliżoną prędkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piterson Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ja może jutro poplywam swoim nowym nabytkiem...nie bawiłem się w 9.9 tylko od razu kupiłem 20KM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Muszę pokombinować czym zmierzyć prędkość na moim wodolocie. Bush Kaiman 300R i Tosia 9,8KM w 4 suwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Sciagnij sobie jakas darmowa aplikacje na telefon. Jest tego multum w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nick Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Sciagnij sobie jakas darmowa aplikacje na telefon. Jest tego multum w sieciOsmAnd z mapami nautycznymi na przykład. Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk1125 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Godski prędkość ok. 31km/h jest normalnym wynikiem dla takiego zestawu. Na Tośce 9.8 osiągam prędkości od 27-33km/h w zależności od warunków.Gumiak 360cm i dwie osoby na pokładzie.Z yamaha 15km latałem 34-39km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dzięki. Czyli wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jasne, że ok. Co ma wnieść taka różnica 4km/h. Poza informacją w głowie, żadnej różnicy nie zrobi. Nie ścigasz się na wodzie. Najważniejsze, żeby odpocząć i cieszyć się wszystkim dookoła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Dokładnie .A rozmowa dotycząca pontonu, zmienia się na temat dotyczący silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piterson Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Potestowali koledzy swoje silniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ciekawa aukcja http://allegro.pl/kolibri-ponton-i6133318557.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tom3 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Nieźle , ponton 2,80 m za 5000 zł, fiu, fiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 W tej aukcji raczej nie chodzi o to by ponton sprzedać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mario41 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ciekawa aukcja http://allegro.pl/kolibri-ponton-i6133318557.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscroTypowa i za pewne nie udana próba konkurencji do zniechęcenia ludzi do pontonów Kolibri. Bije chamstwem po oczach. Takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
broch
Witam
Podobny temat był pewnie poruszany ale mi chodzi o konkretny model-
Kolibri 330.Pytanie - z kilem czy bez ???????
Sztywna podłoga myślę że to obowiązek
Przez pare dni to same wiosła :-)
W ciągu miesiąca elektryk
A już w przyszłym roku spalina
Proszę o podpowiedź bo w przyszłym tygodniu był by zakup.Dodatek 400 zł za kil czy to się opłaca ???
Chyba że jest na rynku równie sensowny ponton w podobnej cenie i wart polecenia to proszę o info w wątku.
Dodam że woda to głównie rzeki Wieprz,Wisła.Czasami jakieś jeziorko
Pozdrawiam
Mariusz
Top użytkownicy dla tego pytania
30
17
16
12
Popularne dni
24 Cze
23
10 Lip
17
20 Sty
16
18 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 30 odpowiedzi
broch 17 odpowiedzi
maweric 16 odpowiedzi
pablitto83 12 odpowiedzi
Popularne dni
24 Cze 2015
23 odpowiedzi
10 Lip 2018
17 odpowiedzi
20 Sty 2016
16 odpowiedzi
18 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
No nie wiem czy zmądrzałeś, po prostu masz inną podłogę. Listwy boczne nie sprawiają kłopotu , to tylko kwestia wprawy. Na prostym podłożu nie sprawiają kłopotu , a na nierównym wystarczy podłożyć pod
godski
Praktycznie nówka. 5 letni. Ale jaja były. Za pierwszym razem wyszło 21 km/h. Okazało się że zapomniałem złożyć kółka plastikowe.
broch
No dobra,miałem się odezwać jak ponton będzie już u mnie.Cena jaka wyszła za Kolibri z kilem i sztywną podłogą to 1860 zł z transportem do polski.Jak to było zrobione to za bardzo nie mam pojęcia.Miał
Opublikowane grafiki
295 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi