Skocz do zawartości
  • 0

Ponton Kolibri 330 - informacje, opinie, uwagi

broch

Pytanie

Witam

Podobny temat był pewnie poruszany ale mi chodzi o konkretny model-

Kolibri 330.Pytanie - z kilem czy bez ???????

Sztywna podłoga myślę że to obowiązek

Przez pare dni to same wiosła :-)

W ciągu miesiąca elektryk

A już w przyszłym roku spalina

Proszę o podpowiedź bo w przyszłym tygodniu był by zakup.Dodatek 400 zł za kil czy to się opłaca ???

Chyba że jest na rynku równie sensowny ponton w podobnej cenie i wart polecenia to proszę o info w wątku.

Dodam że woda to głównie rzeki Wieprz,Wisła.Czasami jakieś jeziorko

Pozdrawiam

Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeżeli silnik nie jest z pewnego źródła, albo z wiarygodnej historyjki właściciela, to  może być na przykład z szkółki pod tytułem obsługa silników zaburtowych

Pewne źródło. Kolega @Hasior z forum. Silnik mało pływany.

Testowałem na małym akwenie 10 hektarów tak wiec na większym może być tylko lepiej.

Wszystko jest jeszcze zależne, jak nabity ponton. Czym pompujesz Kolibri  ? 

Pompka elektryczna i dobijam na maxa najlepszą nożna pompka z jaka się spotkałem czyli Bravo. Ta z zestawu Kolibri jest dużo gorsza.

Nie nabijałem go na full. Może tutaj tkwi przyczyna.

Czy można na hamowni sprawdzić czy silnik rzeczywiście trzyma parametry? Tak jak w samochodach.

• 0

Zawsze mozna by pomierzyc uciag. Robilismy kiedys takie rzeczy dla kutrow rybackich.

Kuter stal na cumie w porcie lub szedl pod tralem. Mierzylismy odpowiednio duzymi dynamometrami., wiec wyniki byly w tonach. Tak samonmozna by sprawdzić na pontonie ☺ choc tu przelozenia na KM nie widze..

• 0

Typowa i za pewne nie udana próba konkurencji do zniechęcenia ludzi do pontonów Kolibri. Bije chamstwem po oczach. Takie czasy.